GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi: Pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi: Pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi: Pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta pirinçli Bartın mantısı tarifi izleyiciler tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir akşam yemeği alternatifi olan pirinçli Bartın mantısı geleneksel tariflerimizden biridir. Peki, pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, pirinçli Bartın mantısı tarifi ve yapılışı...

Pirinçli Bartın mantısı tarifi evde akşam yemeği hazırlığında olan Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından araştırılıyor.İç harcına kıymaya ek olarak pirincin eklendiği mantı, katlanma ve pişirme aşamalarıyla da dikkat gerektiriyor. İşte, pirinçli Bartın mantısı nasıl yapılır merak edenlere, Gelinim Mutfkata pirinçli Bartın mantısı tarifi ve malzemeleri...

PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI MALZEMELERİ

Hamuru İçin;

1 kg un
2 yumurta
Tuz
Su

İç Harcı İçin;

1 kg kıyma
3 soğan
1 su bardağı pirinç
1 bağ maydanoz
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tavuk suyu

PİRİNÇLİ BARTIN MANTISI NASIL YAPILIR?

İç harcı için unu çukur bir kaba alın ve ortasına bir çukur açıp yumurtayı ekledikten sonra yoğurmaya başlayın.

Suyu 2-3 seferde ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmaz bir hamur elde edin.

Ardından iç harcı için tavaya sıvıyağı ve tereyağını koyun,

Tereyağı eriyince küp doğramış soğanları ekleyerek kavurun.

Kıyma ve baharatları ekleyerek kavurmaya devam edin

Karışıma önce pirinç, ardından su ilave edin.

Suyunu çektikten sonra ince doğranmış maydanozları ekleyerek kenara alın.

Dinlenen hamuru tezgahı unlayarak oklavayla açın.

Sonrasında hamuru 3-4 cm büyüklüğünde kare olarak kesin.

İçine hazırladığınız harçtan koyarak bohça şekli verin.

Önceden yağ sürülmüş tepsiye mantılarınızı dizin. Önceden 180 dereceye getirilmiş fırınınızda 30-40 dk arasında pişirin

Pişen mantıyı fırından çıkardıktan sonra, üzerine sıcak et suyu dökün.

Başka bir tepsiyle üzerini kapatarak mantının et suyunu çekmesi için bekleyin.

Soğuyan mantıyı yoğurt ve salça sosla servis edin. Afiyet olsun...

 

False