Çin böreği tarifi: Çin böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Çıtır çıtır ağızda dağılıyor! - Mutfak Tüyoları
GeriMutfak Tüyoları Çin böreği tarifi: Çin böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Çıtır çıtır ağızda dağılıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çin böreği tarifi: Çin böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Çıtır çıtır ağızda dağılıyor!

Çin böreği tarifi: Çin böreği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Çıtır çıtır ağızda dağılıyor!

Çin böreği son zamanlar aranan tarifleri arasında yer alıyor. Günün her saatinde afiyetle yenebilen Çin böreği malzemelerindeki çeşitlilikle de favori aperatiflerden biri. Peki, Çin böreği nasıl yapılır? İşte, meşhur Çin böreği tarifi ve malzemeleri...

Yufkayla kolayca yapabileceğiniz bu tarifi, dilerseniz iç harcını tavuk etiyle ya da sebzeyle hazırlayabilirsiniz. Galeta unuyla da kapladığınızda da çıtır çıtır bir lezzet sizi bekliyor. Peki Çin böreği nasıl yapılır? İşte Çin böreği tarifi...

ÇİN BÖREĞİ MALZEMELERİ

2 adet yufka

2 adet kabak

1 adet havuç

2 adet lahana yaprağı

2 adet kapya biberi

1 adet pırasa

2 yemek kaşığı soya sosu

Zeytinyağı

Karabiber

Tuz

Üzeri için:

2 su bardağı galeta unu

2 adet yumurta

ÇİN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Havuç, biber, kabak, pırasa ve lahanayı ince ince ve uzun bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp biraz ısıtın. Havuçları ilave edip biraz soteleyin. Ardından biber, pırasa, lahana ve kabakları da ekleyerek hepsini güzelce soteleyin. Daha sonra karabiber, tuz ve soya sosunu ekleyip ocaktan alın.

Yufkalarınızı düz bir zeminde açın. İlk olarak ikiye daha sonra ise her bir parçayı üçe bölün. Sebzeleriniz soğuduktan sonra yufkalara dağıtıp rulo şeklinde sarın. Bir kasede yumurtaları kırıp güzelce çırpın. Ayrı bir tabağa galeta ununu alın. Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayıp kızartın. Sıcak servis edin.

 

False