Sıcaklık
Sıcaklık Haberleri
İklimde 2120 senaryosu
Tarım ve Orman Bakanlığı, iklim değişikliği ve kuraklık riskiyle ilgili Türkiye’ye özgü 2120 yılına yönelik senaryo hazırladı.
Yüzüne sürdüğü dezenfektan hastanelik etti
Ankara'da taksi şoförlüğü yapan İsmail Özelçi (52), müşterisinin koronavirüs olduğundan şüphelenip eline ve yüzüne 3 gün boyunca dezenfektan sürdü. Yüzünde kızarıklık, yanma, şişme oluşan ve 'temas alerjisi' teşhisi konulan Özelçi, hastanede 14 gün süren tedavi gördü. Özelçi, ''Kaşıntı sanki beni öldürecek gibiydi. Ellerimde de vardı o kaşıntı. Ellerimi birbirine sürttüğümde sanki bir sıcaklık geliyordu'' dedi.
Hastanelik eden şüphe! Yüzüne 3 gün boyunca dezenfektan sürdü, bu hale geldi
Ankara'da taksi şoförlüğü yapan İsmail Özelçi (52), müşterisinin koronavirüs olduğundan şüphelenip eline ve yüzüne 3 gün boyunca dezenfektan sürdü. Yüzünde kızarıklık, yanma, şişme oluşan ve 'temas alerjisi' teşhisi konulan Özelçi, hastanede 14 gün süren tedavi gördü. Özelçi, ''Kaşıntı sanki beni öldürecek gibiydi. Ellerimde de vardı o kaşıntı. Ellerimi birbirine sürttüğümde sanki bir sıcaklık geliyordu'' dedi.
Meteoroloji raporu paylaştı: 5 bölgede rekor artış! Bazı illerde yüzde 80'i geçti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde mart ayı yağış raporunu paylaştı. Türkiye genelinde mart ayında yağışlar normalin ve geçen yılın üzerinde gerçekleşirken 5 bölgede rekor artış gerçekleşti.
Mart ayında sevindiren gelişme! Normalin yüzde 33 üstünde yağış oldu
Türkiye genelinde mart ayında yağışlar, normalin ve geçen yılın üzerinde gerçekleşti. Yağışlarda normaline göre yüzde 33, 2020 yılı mart ayına göre yüzde 9 artış oldu. Ortalama sıcaklıklar mevsim normalleri civarında gerçekleşirken, ekstrem sıcaklık yaşanmadı. Mart ayında en düşük sıcaklık 23.1 dereceyle Erzurum'da, en yüksek 27.2 dereceyle Ceylanpınar'da görüldü. En fazla yağış 190 mm ile Rize'de, en az yağış 48 mm ile Şanlıurfa'da kaydedildi.
Bilgisayar sıcaklığı nasıl ölçülür? PC sıcaklık ölçme yöntemleri (Programlı & programsız)
Bilgisayarın sıcaklığının ölçülmesi genelde çok fazla yönteme tabidir. Program kullanarak ya da programsız yöntemler her daim kişisel bilgisayar kullanıcıları tarafından kullanılır. Programlı ve programsız bilgisayar sıcaklığı ölçüm yöntemlerini sizler için derledik.
Kar yağışı ülkeyi terk ediyor mu? Prof. Dr. Şen canlı yayında açıkladı
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen Türkiye'de beklenen hava durumu ile ilgili olarak, 'Bütün arzumuz baharın gelmesi, kapalı alanlardan çıkacağız bu salgın için de avantaj. 15 Mart’tan beri kış devam etti. İç Anadolu bölgesi karı yoğun yaşadı. Kar bugün Ekim, Kasım ayına kadar ülkeyi terk ediyor.' ifadelerini kullandı. Şen ayrıca, 'Bu geceden itibaren Marmara’dan itibaren yağış geliyor.' dedi.
Korkutan uyarı: Üçte birinden fazlası küresel ısınma nedeniyle çökebilir
Buz sahanlığının çökmesi durumunda, kıta buzullarının eriyerek denize karışmasının hızlanacağına dikkati çeken araştırmacılar, bunun küresel deniz suyu seviyesini kayda değer ölçüde artırabileceği uyarısında bulundu.
Haşhaş Tohumu Nedir Ve Ne İşe Yarar? Haşhaş Tohumu Faydaları Ve Özellikleri
Haşhaş tohumu nedir? Haşhaş tohumu ne işe yarar? Haşhaş tohumu nasıl yetiştirilir? Haşhaş tohumunun özellikleri nelerdir? Haşhaş tohumunun faydaları nelerdir? Haşhaş tohumunun zararları nelerdir? Haşhaş tohumu kullanım alanları nelerdir? Haşhaş tohumu tüketilirken nelere dikkat edilmelidir? Haşhaş tohumu hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Pamuk Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Pamuk Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Pamuk tohumu nedir? Pamuk tohumu nasıl üretilir? Pamuk tohumu ne zamana üretilmektedir? Pamuk tohumu nasıl ekilir? Pamuk tohumu nereden alınır? Pamuk tohumu ne kadar zamanda çimlenir? Pamuk tohumu kaç günde bir sulanır? Pamuk tohumu nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Orkide Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Orkide Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Orkide dünyada yaygın olarak bulunan çiçekler arasında yer alır. 22 binden fazla türü bulunur. Bu türün en bilinen yanı görünüşlerinin dikkat çekici ve güzel olmasıdır. Bu çiçek türü, asaletin simgesi olarak tanımlanır. Tropikal iklimlerde büyüyen bu çiçek uzun gövdeye ve küçük yapraklara sahiptir. Gövdeleri çok dayanıklı ve uzun ömürlü özelliğe sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kuşkonmaz Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kuşkonmaz Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Orta Asya'da sıkça tüketilen bir bitki olan kuşkonmaz, ülkemizde henüz çok bilinmese de faydaları ile dikkat çekmeyi başarıyor. Ülkemizin bulunduğu iklim koşulları, kuşkonmaz yetiştiriciliğini mümkün kılıyor. Kuşkonmaz, yabani olarak pek çok farklı bölgede yetiştirilmeye uygun ve şifa deposu bir bitkidir. Kuşkonmaz tohumu nasıl ve zaman ekilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kültür Mantarı Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kültür Mantarı Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Organik beslenme son zamanlarda oldukça popüler bir hal almıştır. Şehir hayatında bile pek çok bitki evde kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Bunlardan biri de kültür mantarıdır. Bilindiği gibi kültür mantarı çok çabuk çoğalabilen ve kolay yetişen besinlerden bir tanesidir. Kültür mantarı tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kültür mantarı tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Kabak Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Kabak Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Kabak tohumu nasıl ekilir konusu son günlerde sıklıkla araştırılmaktadır. Sağlığa faydaları ile bilinen kabak yetiştiriciliği yapmak isteyenler konuyu yakından takip etmektedir. Kendileri için organik sebze yetiştirmek isteyenler tarafından da kabak tohumu nasıl ekilir konusunu incelemektedir. Kabak tohumu nasıl ve zaman ekilir? Kabak tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri detaylarıyla derledik.
Havuç Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Havuç Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Çok yıllık bir bitki olan havuç tohumu maydanozgiller familyasında yer alır. Familyadaki diğer bitki türleri gibi keskin bir kokuya sahiptir. Soğuk havaya karşı dayanıklı olduğu için karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde bile yetiştirilebilir. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında ekilen havuç fidesi 2 haftada içerisinde çimlenir. Havuç tohumu nasıl ve zaman ekilir? Havuç tohumu nereden alınır? Sizin için detaylı bir şekilde derledik.
Çilek Tohumu Nasıl Ve Zaman Ekilir? Çilek Tohumu Nasıl Olur Ve Nereden Alınır?
Çilek tohumu, çilek meyvesinin elde etmeye yarayan tohuma verilen addır. Genellikle ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında ekilmesi tavsiye edilmektedir. Pek çok bölgede yetiştirildiği bilinir. Türkiye'de de özellikle Muğla ve Antalya'da yetiştirildiği bilinir. Genelde seralarda yetiştiriciliği yapılmaktadır. Peki çilek tohumu nasıl ekilir, çilek nasıl yetiştirilir, nerelerde bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Gül Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Gül Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları
Güller, evlerin ve bahçelerin olmazsa olmaz bitkileri arasında yer alır. Mis kokuları ve zarif duruşları ile dikkat çeken güller, en sevilen çiçekler arasında yer alıyor. Kokusu ve güzelliği ile bulunduğu ortama pozitif enerji saçan gül fidanları nasıl ve ne zaman dikilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Badem Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Badem Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları
Badem gülgiller ailesinden gelen bir ağaç cinsidir. Badem fidanı orta boy bir ağaç boyutuna ulaşmaktadır. Badem Orta Doğu, Afrika ve Hindistan da daha çok bulunan bir ağaç türüdür. Bademin ise pek çok faydası bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Antep Fıstığı Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Antep Fıstığı Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları
Antep fıstığı, sakız ağacıgiller ailesinden yenebilen kabuklu olan bir yemiştir. Bu yemiş, bazı bölgelerde ise, Şam fıstığı olarak bilinir. Bu yemişe Antep fıstığı denilmesinin asıl nedeni ise, ilk işletmesinin Türkiye’de Gaziantep'te yapılmasından kaynaklanıyor. Antep fıstığı fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Akrilik Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Akrilik Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Akrilik kumaş türü; değişik türleri ile neredeyse bütün kıyafetlerin ve giyim ürünlerinin içerisinde bulunmaktadır. Peki akrilik kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Akrilik kumaş özellikleri ve kullanım alanları nelerdir? İşte detaylar.
Basma Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Basma Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Basma kumaş nedir? Basma kumaşın özellikleri nelerdir? Basma kumaş nerelerde kullanılmaktadır? Basma kumaş yıkanınca çeker mi? Basma kumaş terletir mi? Basma kumaş nasıldır? Basma kumaşın kullanım alanları nelerdir? Basma kumaş nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Dokuma Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Dokuma Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Kumaşlar genel olarak pek çok farklı çeşitte olabilir. Kumaş içeriklerine göre yapıları da farklıdır. Özellikle esnek olmaması ile bilinen dokuma kumaşların da kullanım alanları oldukça geniştir. Dokuma kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Pazen Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Pazen Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez ürünü olan pazen kumaşlar, sıcak tutmaları ve yumuşak dokuları ile ön plana çıkan kumaş türleri. Hasse kumaş veya flanel kumaş olarak da adlandırılan pazen kumaşlar, esasen flanel pazen kumaşların biraz daha kalın olması ile biraz farklılık arz etmektedir. Kullanılan apre türüne göre değişiklik gösteren pazen kumaşlar, sahip oldukları özellikler ile birlikte değişik alanlarda yaygın olarak kullanılıyor. Peki Pazen kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Pazen kumaş özellikleri ve kullanım alanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Polyamid Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Polyamid Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Kumaşlar arasında birbirinden farklı çeşitler bulunmaktadır. Talepler değerlendirildiğinde kullanılacak kumaş çeşidi de belirlenir. Özellikle tekstil sektöründe polyamid kumaş da yoğun olarak kullanılır. Polyamid kumaş nedir, nasıldır ve terletir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Polyester Kumaş Nedir, Nasıldır Ve Terletir Mi? Polyester Kumaş Özellikleri Ve Kullanım Alanları
Üretimine ilk olarak 1940 yılında başlanılan ve insan yıkama bir kumaş çeşidi olan türe polyester ismi verilir. Polyester kumaşlar plastik olarak bilinen ve polimer türevi bir malzeme kullanılarak üretilen tekstil ürünleri arasında yer alır. Polyester kumaş nedir, nasıldır, özellikleri nelerdir ve daha fazlasını sizin için derledik.
Kosova'da Nisan ayında kar sürprizi
Kosova'da ilkbaharda yağan kar şaşırttı.Ülkedeki kar yağışı Prizren'deki sokak ve caddeleri beyaza bürüdü.
Bugün hava nasıl olacak? Baharda kış havası
Meteoroloji, bugünden itibaren yurdun batı kesiminde, özellikle Marmara Bölgesi ve İç Anadolu’da çok sert sıcaklık düşüşleri olacağını açıkladı.
Hava sıcaklığı 10 derece düşüyor! Prof. Dr. Şen'den İstanbul için uyarı
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yarın Marmara Bölgesi ve İç Anadolu'da 10 derecelik sıcaklık düşüşü olacağını belirtirken, 'Cuma, Cumartesi, Pazar günü İç Anadolu’da kar yağışı olacak. Uludağ da kar yağışı olacak. İstanbul’da yarın kuvvetli bir yağış var.' ifadelerini kullandı.
Balkanlardan yeni soğuk hava dalgası bekleniyor
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yarın Marmara Bölgesi ve İç Anadolu'da 10 derecelik sıcaklık düşüşü olacağını belirtirken, 'Cuma, Cumartesi, Pazar günü İç Anadolu’da kar yağışı olacak. Uludağ da kar yağışı olacak. İstanbul’da yarın kuvvetli bir yağış var.' ifadelerini kullandı.
Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den Marmara için lodos uyarısı - İşte MGM 7 Nisan il il hava durumu tahminleri
Hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından açıklandı. Bahar aylarının gelmesine rağmen devam eden soğuk havanın ardından gözler MGM'ye çevrildi. Hafta sonu Marmara Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava sonrası Meteoroloji uzmanları lodos uyarısı yaptı. Perşembe günü Marmara ve Ege bölgesinde kuvvetli lodos görülecek. Bursa, Sakarya, Balıkesir ve Kütahya’da da kar yağışları etkili olacak. Son hava durumu raporuna göre ise 7 Nisan'da İstanbul çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği ön görülüyor. İşte, Meteoroloji 7 Nisan İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu tahminleri.
Kritik toplantıda önemli mesajlar... Türkiye'de 2 bölge için su açığı riski!
İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Öztürk, su potansiyeli değişiminin, havzalar özelinde değerlendirildiğinde en kayda değer su açığının Doğu Akdeniz ve Konya kapalı havzalarında gözlendiğini belirtti.
Meteoroloji uzmanı perşembe gününe dikkat çekti ve uyardı
Perşembe günü lodosun etkisiyle hava sıcaklığı 4 derece kadar düşeceğini söyleyen meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, “Perşembe günü itibariyle tedbirli olmak lazım. Çatılardan düşecek parçalarla yaralanmalar olabilir. Aynı zamanda perşembe günü vatandaşlar araçlarını kapalı yerlere almaya özen göstermeli" dedi.
Meteoroloji uzmanından uyarı! Perşembe günü araçlarınızı kapalı yerlere alın
Perşembe günü lodosun etkisiyle hava sıcaklığı 4 derece kadar düşeceğini söyleyen meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, “Perşembe günü itibariyle tedbirli olmak lazım. Çatılardan düşecek parçalarla yaralanmalar olabilir. Aynı zamanda perşembe günü vatandaşlar araçlarını kapalı yerlere almaya özen göstermeli" dedi.
Prof. Dr. Orhan Şen gün gün sayıp uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi. Bu gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni haftada hafta ortasına kadar İstanbul'da sıcaklıkların 17 dereceyi bulacağını söyledi.
Son dakika... Meteoroloji İstanbul için saat verdi! Prof. Dr. Orhan Şen gün gün sayıp uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için sağanak yağış uyarısı geldi. Bu gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni haftada hafta ortasına kadar İstanbul'da sıcaklıkların 17 dereceyi bulacağını söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 40 yıl camisiz üniversiteler oldu
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 40 yıl camisiz üniversiteler olduğunu ve bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi.
Pavlonya Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Pavlonya (Kiri) Ağacı Özellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi
Pavlonya ağacının anavatanı Çin’dir ama ülkemizde dâhil olmak üzere pek çok yerde dikimi yapılmaktadır. Pavlonya ağacı peyzaj çalışmalarında kullanılır. Ayrıca kerestesinden de yaygın olarak yararlanılır. Ortalama 6 yılda kesime hazır hale gelen bu ağacın ömrü 70 yıldır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Paulownia Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Paulownia Ağacı Özellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi
Paulownia ağaçları, çok sayıda ağaç türü arasında farklı ve ilgi çeken özellikleri ile beğeni kazanan ağaç türleri. Kent ormanları içerisinde görkemli görünüşleri ile dikkatleri üzerine toplamayı başaran Paulownialar, yaz aylarında serin ve gölgeli bir alan oluşturarak insanlar için dinlendirici bir mekan sağlıyorlar. Bu özel ağaçlara dair az bilinen ya da hakkında pek bilgi sahibi olunmayan birçok husus bulunuyor. Bu ağaçları yakından tanımak isteyenlere özel Paulownia ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Paulownia ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgileri derledik.
Maun Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Maun Ağacı Özellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi
Özellikle mobilya ve dekorasyon ürünlerinde karşımıza çıkan maun ağacı; özellikleri, kolay işlenirliği ve hafifliği sebebiyle herkesin dikkatini çeken ağaç türlerindendir. Peki maun ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Maun ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Bu yazımızda maun ağacıyla ilgili merak edilenleri derledik.
Mango Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Mango Ağacı Özellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi
Dünya üzerinde farklı iklim yapılarına uygun olarak çeşitli meyve ağaçları yetiştiriliyor. Özellikle mango, ananas gibi meyve ağaçları tropikal iklimlerde yetişiyor. Mango ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Prof. Dr. Orhan Şen ‘müjde’ diye duyurdu! Bahar geliyor…
Özellikle soğuk bir Mart ayı geçirdiğimiz şu dönemde baharın ne zaman geleceğine yönelik beklentiler merak konusuydu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CNN Türk meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 7 Nisan’dan itibaren baharın geleceğini duyurdu.
2.8 milyon doz BioNTech aşısı depolarda
Koronavirüse karşı Almanya’da Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci çifti tarafından geliştirilen BioNTech aşıları Sağlık Bakanlığı depolarında yerlerini almaya başladı. Toplam 2.8 milyon doz aşı özel odalarda eksi 80 derecede korunuyor.
Pasifik Okyanusu üzerinde tespit edildi: Dünyanın en soğuğu!
ABD'ye ait uydular dünyanın en soğuk bulut kümesini Pasifik Okyanusu üzerinde tespit etti. Bulut kümesinin rekor 'soğuğu' son yıllardaki iklim değişikliklerine cevap olabilir.
Başkent'te 120 günlük su kaldı! 'Su kıtlığı' çok yakın...
İstanbul barajlarındaki doluluk oranı son günlerdeki yağmurlarla istikrarlı bir şekilde artmaya devam ederken, bu sefer Ankara'daki barajlar alarm vermeye başladı. Şehrin 120 günlük suyu kaldı. Peki ne yapmak lazım? Ankaralılar endişelenmeli mi, alternatif planlar neler, önümüzdeki süreçte yağışlar bekleniyor mu? Konunun uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı...
Son dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech-Pfizer aşısı açıklaması! -80 derecede özel koşullarda saklanıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken ''BioNTech-Pfizer aşısının şu an Türkiye’ye geldiği doz miktarı 2.8 milyon oldu. Bir hafta, 10 gün içinde de 4.5 milyona tamamlanmış olacak'' demişti. Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech-Pfizer aşısı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada aşıların -80 derecede muhafaza edildiği belirtildi. Aşıların sevki sırasında özel koli ve sıcaklık kayıt cihazları kullanılacak.
BioNTech-Pfizer Türkiye'de!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken ''BioNTech-Pfizer aşısının şu an Türkiye’ye geldiği doz miktarı 2.8 milyon oldu. Bir hafta, 10 gün içinde de 4.5 milyona tamamlanmış olacak'' demişti. Sağlık Bakanlığı'ndan BioNTech-Pfizer aşısı ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada aşıların -80 derecede muhafaza edildiği belirtildi. Aşıların sevki sırasında özel koli ve sıcaklık kayıt cihazları kullanılacak.
2,8 milyon doz BionTech aşısı Türkiye’ye getirilerek Sağlık Bakanlığı depolarına yerleştirildi.
Türkiye’de başarılı bir şekilde yürütülen aşı çalışmalarına BionTech aşısı da dahil oldu. Son sevkiyatlarla toplam 2,8 milyon doza ulaşan BionTech aşıları, özel koşullara sahip Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı depolarına yerleştirildi.
Süper soğuk fırtınada sıcaklık rekoru kırıldı
Hepimiz çok sıcak bir yaz gününde fırtına bulutlarının üstümüzde toplandığına en az bir kez şahit olmuşuzdur. İşte benzer bir tropik fırtına sisteminde dünyada kaydedilmiş en düşük sıcaklık değeri elde edilmiş olabilir.