EKSTRA
MENÜ

Et Yemeği Tarifleri

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 203 haberi bulunmuştur.

Et Yemeği Tarifleri Haberleri

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Hem kalbi hem de mideyi doyuran bir kitap

Selen Sevigen, 4 yıllık çalışmanın sonunda “Ana Yemekte Aşk Var” adlı kitabını çıkardı. Kitapta hem yemek tarifleri hem de aşka dair tüyolar veren Sevigen, özel hayatı ve kariyer hedefleriyle ilgili de bilinmeyenleri anlattı.

7.01.2019Keyif
Suriye füzyonu

Suriye füzyonu

İstanbul’u yeni evleri yapan Suriyeliler, beraberlerinde zengin mutfak kültürlerini de getirdi. Suriye’nin geleneksel tatları ile Türk mutfağının sentezi olan füzyon ürünleri de sunan restoranların yeni merkezi İstanbul Fatih’teki Akşemsettin Caddesi’nde mülteci lezzetlerin peşine düştük.

22.04.2017Ekonomi
İsviçre’de fondünün en iyi adresleri

İsviçre’de fondünün en iyi adresleri

İsviçre'nin en popüler tatlarından fondü erimiş peynirin ekmekle buluştuğu bir tür atıştırmalık. İşte fondü yiyebileceğiniz adresler...

‘Damat sosu’, beşameli tahtından eder mi

‘Damat sosu’, beşameli tahtından eder mi?

Yoğurdun icat edildiği topraklarda yaşıyoruz. Tereyağı yerine yoğurdu kullanarak dünya çapında soslar yaratabiliriz. Bu hafta size buna örnek olabilecek nitelikte, karizmatik ve hafif bir sosla onunla yapılmış müthiş lezzette bir yemek tarifi vermek istiyorum.

Burçları etkilemek için nereye yemeğe götürmeli

Burçları etkilemek için nereye yemeğe götürmeli?

Boğaları ocak başına, akrepleri nezih bir restorana, balıkları ise deniz kıyısına...

1.11.2016Astroloji
Bazı salatalar hamburgerden daha kalorili

Bazı salatalar hamburgerden daha kalorili!

Salatalara eklenen yüksek kalorili soslardan uzak durulmalı.

3.05.2016Sağlık
4 ülke, 4 pilav

4 ülke, 4 pilav!

Pilav, farklı malzeme ve yöntemlerle neredeyse dünyanın her ülkesinde pişiriliyor.

9.12.2015Sağlık
Birbirinden lezzetli 7 şiş tarifi

Birbirinden lezzetli 7 şiş tarifi!

Etlere uyumlu sebze ve sosla mükemmel lezzeti yakalayabilirsiniz.

28.10.2015Sağlık
36 saatte Buenos Aires

36 saatte Buenos Aires

Arjantin’in siyaset dünyası ne kadar pembe dizileri andırsa da, enflasyonu abartılı noktalara ulaşsa da başkentindeki sihirli çekicilik azalmıyor. Bu günlerde baharı karşılayan Buenos Aires’in şovu, yeniliği seven ruhu hiç değişmiyor. Restoranların, sanat merkezlerinin durmaksızın yenilenmesi Porteños’un (Buenos Aires’lilerin) hiç bitmeyen yaratıcılığının kanıtı.

Ramazan diyeti ile formunuzu koruyabilirsiniz

Ramazan diyeti ile formunuzu koruyabilirsiniz

İşte size çok özel bir beslenme programı!

15.06.2015Sağlık
Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni

Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni

Bizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da boeuf bourguignon… Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni. Fatih Sultan Mehmet’in favorisi ‘zırba yahnisi’nden ünlü şef Gordon Ramsey’nin safranlı bouillabaisse’ine bu konuda gelmiş geçmiş en ünlü tabakları tanıyalım.

28.02.2015Hürriyet Pazar

Yazar Sonuçları

Ne yiyorsanız yarısı, ne yapıyorsanız iki katı

Fazla kilolu biri olmakta ısrar ederseniz sağlığınızı riske atarsınız. İleri yaşlarda karşılaşacağınız bazı sağlık sorunlarıyla çok erken yaşlarda boğuşmaya başlarsınız. Ne yiyorsanız yarısını yemeniz, ne yapıyorsanız iki katını yapmanız gerekiyor.

29.12.2018

Tavuskuşu gibi rengarenktir İzmir mutfağı

“Sana da yazık bana da. Bak şu aldırdığın kilolara. Doyamadın yemek yazıp, iştahımızı kabartmalara” diyebilirsin bana...

24.10.2018

Afyon’un milli yemekleri

Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programımız için çıktığımız Anadolu turunda bu kez durağımız Afyon oldu. “Kahraman” olarak bilinen Afyon’un milli yemeklerini deneyimlemek şahaneydi.

17.02.2018

Kuzey İtalya'daki Gümüşhane

Kuzey İtalya’nın Dolomit bölgesine ailece keşfe çıktık. Orayı gezerken aklıma memleketim Gümüşhane geldi... İşte İtalya gezimin detayları...

3.02.2018

Urfa'da tarih yeniden canlanıyor

“Tarih Yeniden Canlanıyor” projesi kapsamında Urfa’yı ziyaret ettim. Çiğköftenin anavatanı, sadeyağın memleketi, isot diyarı şehrin tarihi dokusuna da, yöreye has lezzetlerine de hayran kaldım.

27.01.2018

Misafiri iyi ağırlarız

Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB işbirliği ile düzenlenen “Hürriyet ile Keşfet” serisinin sekizinci ayağı için Kayseri’ye gittim. Bakın neler yaşadım...

23.12.2017

Aşk yemeği keşkek

Bu yıl 11-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’na davet edildim. Fuarda hem Türk mutfağını tanıttım hem de geleneksel yemeğimiz olan ‘keşkek’i pişirdim. Merak edenler için keşkeğin aşk yemeği olmasının hikayesini de anlattım.

4.11.2017

Mutfak müzesine hoş geldiniz!

Türk aile yaşam şeklinin odak noktası olan mutfağın yerleşim düzenini, pişirme araç ve gereçlerini, sunum kaplarını, yiyecek saklama sistemini somut biçimde anlatan mutfak müzelerini çok önemsiyorum. Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin öncülük yaptığı bu çalışmalara Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi muhteşem bir müzeyle eşlik etti. Ben de müzeyi ziyaret ettim. Mutfak kültürü mirasımızı gelecek nesillere aktaran bu kıymetli çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.

15.07.2017

Kitapsız olmuyor, olamıyor…

Ne kadar elektronik bir çağda yaşasak da, kitap almadan edemiyorum. Aslında bu da bir tüketim çılgınlığı, farkındayım.

8.02.2017

Sarmısaklı lahmacun bahane

Yazar dostum Ahmet Ümit, geçenlerde arayıp, hal hatır sormadan konuya girdi: “Sarmısaklı lahmacunun tam zamanı. Lahmacun ziyafeti çekmeye ne dersin?” Ne diyebilirdim ki!

4.02.2017

LiMONLU AJDA PiLAVI

Pirinci 1 çay kaşığı tuz attığınız sıcak suda en az 40 dakika bekletin.

20.01.2017

‘Damat sosu’, beşameli tahtından eder mi?

Yoğurdun icat edildiği topraklarda yaşıyoruz. Tereyağı yerine yoğurdu kullanarak dünya çapında soslar yaratabiliriz. Bu hafta size buna örnek olabilecek bir sos ve yemek tarifi vermek istiyorum.

16.12.2016

En büyük aşk yemek aşkı!

En sevdiğiniz yemeği düşünün… Şöyle güzel bir tabakta önünüze geliyor… Önce kokusunu hissediyorsunuz, daha sonra o ilk lokmayı tadıyorsunuz… İşte o anda hissettikleriniz, bence çok kıymetli. Zaten bu sebepten dolayı yemek insanları bir araya getiriyor, en keyifli zamanlarımızı büyük sofralarda geçiriyoruz. İtiraf edelim, çoğumuz yemek için yaşıyoruz!

26.11.2016

Hoş geldin Ramazan

Bugün tatlı bir telaşın başlangıç günü. Biz Müslümanların kutsal ayı ramazan geldi işte.

5.06.2016

Farklı tatlar

Hafta sonu sevdiklerinizi ağırlayıp, onlara farklı lezzetler hazırlamak istiyorsanız, sizin için hazırladığım yemek ve tatlı tarifleri işinize yarayabilir. Böylece sofranızı renklendirecek önerilerle konuklarınızı ağırlayabilirsiniz.

29.04.2016

Zeytinyağlı yemekler

Yeşil fasulye şeklindeki taze baklaların içini açıp kuru fasulye şeklindeki baklaları çıkarın.

14.04.2016

Zeytinyağlı yemekler

Hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleri tercih edenlerdenseniz, aklınıza ilk gelen zeytinyağlı yemekler olacaktır. Farklı zeytinyağlı yemek tarifleriyle sofranıza renk katabilirsiniz.

13.04.2016

Yöresel lezzetler

Yöresel yemekler yapabilmek için illa o yörenin insanı olmanıza gerek yok. Pratik tariflerle istediğiniz şehrin yemeğini yapabilirsiniz. Bugün, İzmir lezzetlerinden birkaç tarif hazırladık.

24.02.2016

Anılarla yoğrulmuş yemekler

Bazen biri yaklaşır yanınıza. Elinde kendi kitabı, imzalamıştır da üstelik size ithafen.

4.01.2016

Diyetin medenisi olur mu?

90’lı yılların başı. Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, başbakan. Kilosu 100’lü rakamların üzerinde. Ona diyetisyenimle birlikte bir beslenme (diyet) programı hazırladık.

15.12.2015
Kırmızı et tüketiminde aşırıya kaçmayın

Kırmızı et tüketiminde aşırıya kaçmayın!

Özellikle kolesterolü yüksek olan kişiler ve kalp hastaları dikkatli olmalı.

22.09.2015

Ispanaklı tavuk yahnisi

Kuru soğanları yemeklik, ince ince, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın.

26.02.2015

Sağlık, spor ve lezzet dolu bir yıl

Yeni kelimesi bizi motive ediyor. Bu yüzdendir sanırım her pazartesinin diyete başlama günü olması.

6.01.2015

KAYMAKLI UN HELVASI

Orta boy, yayvan bir teflon tencereye yağı ve taze kaymağı koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yağ ve kaymak erir erimez unu ekleyin.

27.12.2014