Boyun Fıtığı
Boyun Fıtığı Haberleri
Doğal güzellikler diyarında 10 adım…
Antik kentleri, doğal hazineleri, lezzetleri ve şifalı suları… Denizli’de seyahat tutkunlarını cezbedecek birçok şey var. Jürimize, yolu bu kente düşecekler için ziyaret edilmesi gereken noktaları sorduk.
Maske cepte! Ünlü oyuncu Berkay Ateş'in panik anları...
Kim kime ne demiş, kim nereye gitmiş ve neler yapmış? Magazin dünyasından kısa haberler...
Kuzey Yıldızı'nda Yıldız neden yok, ayrıldı mı? Aslıhan Güner’den açıklama geldi
Show TV’de yayınlanan ‘Kuzey Yıldızı İlk Aşk’ dizisinin başrol oyuncusu Aslıhan Güner'in fragmanda yer almaması soru işaretlerine neden oldu. Aslıhan Güner sağlık durumu ve dizideki akıbetiyle ilgili açıklamada bulundu. Peki, Kuzey Yıldızı'nda Yıldız neden yok, ayrıldı mı?
Boyun fıtığı çekenler dikkat
Omuz Ağrısı Hangi Hastalıkların Belirtisi Olabilir?
Bel, boyun ve diz ağrılarından sonra en sık görülen eklem ağrıları arasında omuz bölgesi yer alıyor. Sıkışma, fibromiyalji, kireçlenme, sinir yaralanmaları, enfeksiyonlar, boyun fıtığı, diyabet, troid hastalıkları ve ve bazı iç organ hastalıkları omuzda ağrıya neden olabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr. Ahmet İnanir konu hakkında onemli bilgiler verdi.
Omurga Ağrılarına Çözüm: Manuel Terapi Nedir?
Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan manuel terapinin, genellikle boyun fıtığı, bel fıtığı, kas spazmı, kas gerginliği ağrılarını ve eklemlerdeki fonksiyonel bozuklukları gidermek için tercih edilen bir yöntem olduğunu söylen Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, bu yöntemi anlatıyor.
“Manuel terapi ile omurga ağrılarına son verilebilir”
Kökeni yüzyıllar öncesine dayanan manuel terapinin, genellikle boyun fıtığı, bel fıtığı, kas spazmı, kas gerginliği ağrılarını ve eklemlerdeki fonksiyonel bozuklukları gidermek için tercih edilen bir yöntem olduğunu söylen Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, “Manuel terapi eklemlerdeki hareket kısıtlılığını düzeltir. Bel, boyun ve fıtık ağrılarında fayda sağlar. Manuel terapi ile omurga ağrılarına son verilebilir” dedi.
Pek çok kişide görülüyor... Günlük yaşamı zorlaştıran boyun fıtığına karşı nelere dikkat etmeli?
Günümüzde boyun fıtığı görülme sıklığı, yaşam tarzında yaşanan değişimlere bağlı olarak her geçen gün artıyor. Özellikle telefon ve tablet gibi teknoloji ürünlerinin kullanımındaki artış, yanlış duruş ve hareketsizlik gibi nedenler boyun fıtığını yaygınlaştırıyor. Pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artması da beraberinde getirdiği teknoloji kullanımı ve hareketsizliği artırdığı için boyun fıtıklarının artmasına neden oluyor. Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Seçer, boyun fıtığını ve bu hastalıktan korunmak için neler yapılması gerektiği ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Klinik Pilates Vücuda Nasıl Fayda Sağlar?
Klinik pilatesi kısaca omurga, eklem, kas ya da sinir sistemi rahatsızlıklarına yönelik mat, reformer, cadillac gibi özel ekipmanlarla uygulanan pilates egzersiz programları olarak tanımlayabiliriz. Seanslar hastanın fiziksel değerlendirmesi sonrası programlanır ve kişinin fiziksel durumu ve ihtiyacına göre şekillenir, kişiye özeldir. Uzm. Fzt. Birgül Elmas Bodur tüm detayları sizler için anlattı.
Boyun Ağrılarını Azaltan 8 Basit Hareket
Özellikle pandemi döneminde cep telefonu kullanım süresinin ve masa başı bilgisayar kullanımının artmasıyla bir sağlık sorunu haline gelen boyun ağrılarını 8 basit egzersizle azaltabilirsiniz! Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nden Uzm. Dr. Çağlayan Aslanbaş, o hareketleri anlatıyor.
Boyun ağrılarınızı 8 basit hareketle azaltabilirsiniz
Özellikle pandemi döneminde cep telefonu kullanım süresinin ve masa başı bilgisayar kullanımının artmasıyla bir sağlık sorunu haline gelen boyun ağrılarını 8 basit egzersizle azaltılabileceğini söyleyen Uzm. Dr. Çağlayan Aslanbaş, “Ağır yük kaldırmak, uzun süre aynı pozisyonda kalmak, yoğun ve uzun süreli fiziksel aktiviteler, ağır spor yapmak, konforsuz uzun seyahatler, yanlış pozisyonda uyuyakalmak, yüksek yastık kullanımı boyun kaslarının spazmına yol açarak boyun ağrısına ve boyun eklemlerinde hareket kısıtlılığına neden olur” dedi.
Salgın sürecinde görülme sıklığı arttı! Bu nedenlere dikkat
Pandemi döneminde gerek hareketsizlik gerekse depresyonla birlikte boyun fıtığı şikayetlerinin arttığını belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünden Uzm. Dr. Şevket Yalçın, “Kötü pozisyonda uzun süre oturma, depresyon, sıkça boynun öne doğru eğilerek çalışılması boyun fıtığının başlıca nedenleridir. Son zamanlarda artan cep telefonu kullanımı, sabit pozisyonda çalışma boyun fıtığı riskini arttırıyor” dedi.
Dijital cihazların ekranına uzun süre bakmak gözlere kalıcı zararlar verebilir
Hem yaşadığımız pandemi nedeniyle hem de çağımızın gereği olarak günümüzün önemli bir zamanını ekranların karşısında geçiriyoruz. Bilgisayarlara, akıllı telefonlara veya başka dijital ekranlara uzun süre bakmanın gözlerde rahatsız edici etkiler yaratabileceğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Enver Attila Bakan, bu konuda alınması gereken önlemleri anlatıyor.
“Pandemide boyun fıtığı görülme sıklığı arttı”
Uzm. Dr. Şevket Yalçın, pandemi döneminde gerek hareketsizlik gerekse depresyonla birlikte boyun fıtığı şikayetlerinin arttığını belirterek “Kötü pozisyonda uzun süre oturma, depresyon, sıkça boynun öne doğru eğilerek çalışılması boyun fıtığının başlıca nedenleridir. Son zamanlarda artan cep telefonu kullanımı, sabit pozisyonda çalışma boyun fıtığı riskini arttırıyor” dedi.
Boyun Ağrılarına Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler
Günümüzde birçok kişinin sıkça karşılaştığı sağlık sorunlarından bir tanesi olan boyun ağrısı, özellikle sık cep telefonu kullanan, masa başı çalışan veya bilgisayar başında saatlerce vakit geçiren ve düz yastıkta uyuyan kişilerde ortaya çıkmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Sezaryen Doğum Sonrası Vücudunuzu Bu Teknikle Tamir Edebilirsiniz
Bütünsel Tıp Uzmanı Emine Baran anne adaylarını özellikle sezaryen doğum konusunda uyardı, doğum sonrası vücudu tamir edecek bir teknik anlattı.
Meme Estetiği Konusunda Doğru Bilinen 7 Yanlış
Estetik meme ameliyatı olan kadınların sayısı giderek artıyor. Her kadını ilgilendiren meme estetiği ameliyatlarıyla ilgili Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Özgür Hürkal doğru bilinen yanlışları anlatıyor...
Son dakika haberi: Tutuklu doktor anlattı... Kübra Boyraz'ın hayatı böyle karardı
İstanbul Beylikdüzü’nde 1 çocuk annesi Kübra Boyraz’ın (38) güzellik merkezinde botoks yaptırdıktan sonra ölümüyle ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı.
Son dakika haberler: Kübra Boyraz'ın ölümüyle ilgili şok ifadeler ortaya çıktı: Odadan 'ah' sesi duyduk...
İstanbul Beylikdüzü'nde 1 çocuk annesi 38 yaşındaki Kübra Boyraz'ın güzellik merkezinde dolgu yaptırdıktan sonra ölümüyle ilgili soruşturmada çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Tutuklu Dr. Öner Özsoyeri'nin ifadesinde, aynı soruşturmada tutuklu estetik merkezi yetkilisi Erdal Doğru'nun Kübra Boyraz’a dolgu yaptığını, işlem sırasında kadının “ah” diye bağırmasını duyduklarını söylediği öğrenildi.
Pandemi sürecinde bel ve boyun fıtığı artış gösterdi
Bel ve boyun fıtığı hastalıklarının pandemide artışa geçtiğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Alper Alabulut, "Düzenli spor yapılamaması, kilo alımı ve hareket miktarının çevresel etmenlerden dolayı azalması nedeniyle bel ve boyun fıtığına sahip hasta sayısında belirgin bir artış yaşandı" dedi.
Fıtık Sorununun Çözümünde Nasa Modeli
Gencinden yaşlısına toplumumuzda her 10 kişiden 8’inde görülen bel – boyun fıtığı, çağın sorunu olan hareketsiz yaşam tarzı ile birlikte her geçen gün artıyor. Birçok kişinin korkulu rüyası olan ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu rahatsızlığın tedavisinde gelişen teknoloji umut oluyor.
En Sağlıklı Uyku Pozisyonu Hangisi?
Sabah kalktığınızda beliniz, sırtınız veya boynunuz ağrıyorsa yanlış pozisyonda uyuyor olabilirsiniz. Peki doğru uyku pozisyonları neler? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır anlatıyor.
Bel Ağrısı Neden Olur ve Nasıl Tedavi Edilir?
Omurga kaynaklı ağrılar bel bölgesinde en fazla olmak üzere boyun ve sırt bölgesinde de hissedilir. Bu ağrılar ani şiddetli olarak başlayabildiği gibi (Son altı hafta içerisinde de olabilir) yıllar boyunca orta şiddette sürebilir. Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Kader Keskinbora bel ağrısında enjeksiyon tedavisini anlattı.
Pandemi sürecinde yaygınlaştı! Tedavi edilmezse...
Gelişen teknoloji ve hareketsiz yaşam tarzı sonucu ortaya çıkan ‘Boyun düzleşmesi’ çağımızın sağlık sorunları arasında yer alıyor. Boynun ‘C’ şeklindeki kıvrımının ‘I’ şekline dönüşmesiyle oluşan bu rahatsızlık, kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Pandemi sürecinde dijital bağımlılığın ve evden çalışma sisteminin artması ile bu sorunun da daha yaygın bir şekilde görüldüğünü dile getiren Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. İmdat Özkul, “Bu bölgenin sağlıklı işlevi vücudumuz için de büyük önem taşıyor. Öyle ki boynumuzdan beyne giden damarlarda oluşan gerilme, beyne yeterince kan gitmemesine sebep olur. Bu durum baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık gibi birçok sağlık sorununu karşımıza çıkarabilir” ifadelerini kullandı.
Ameliyatsız, İlaçsız Ellerden Gelen Şifa: Manuel Terapi
Tıbbın insanlık tarihi kadar eski ve klâsik uygulamalarından olan ellerden gelen şifa olarak adlandırılan ameliyatsız, iğnesiz ve ilaçsız tedavi yöntemi manuel terapi, sağlık sorunu yaşayan kişiler tarafından özellikle bu dönemde büyük ilgi görüyor. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Göksel Çelebi, çok eskilere dayanan bu yöntemi anlatıyor.
Bu egzersizler boyun tutulmasına iyi geliyor! Bir kenara mutlaka not alın
Uzun süre hareketsiz kalmak eklem ağrılarına bağlı rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bunların başında boyun tutulması geliyor. Peki, ne yapmalı?
Dijital cihazlar çocuklarda göz problemlerini tetikliyor
Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hanife Tuba Akçam, dijital cihazların yaygınlaşmasıyla çocuklarda sık görülen göz hastalıklarının ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi.
'Çocuklar dijital ekranlardan uzak tutulmalı'
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Hanife Tuba Akçam, dijital cihazların yaygınlaşmasıyla çocuklarda sık görülen göz hastalıklarının ihmal edilmemesi gerektiğini bildirdi.
Günlük yaşamı etkiliyor, fıtık ile karıştırılıyor
Her boyun ağrısının fıtık olduğu anlamına gelmeyeceğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren ofis işlerini yapanların, bedensel olarak yoğun işte çalışanlar gibi bazı meslek grupları boyun ağrılarına yatkınlık gösterdiğini söyledi.
Bel ve boyun fıtığının belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir?
Fıtıklarda ağrı kesici kullanmanın tedavi sağlamayacağını sadece anlık ağrıyı azaltabileceğinin vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, bel ve boyun fıtığıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
Omzunuzdaki ağrıya dikkat! Bu belirtiler varsa...
Omuz ekleminin hareketini sağlayan kas gruplarından en önemlisi olan 'rotator kılıf' yaralanmalarının en sık görülen omuz sorunlarından biri olarak karşımıza çıktığını belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Bertan Cengiz; “Kolumuzu kaldırmamıza, spor yapmamıza, bir cismi fırlatmamıza, itmemize ya da çekmemize yardımcı olan bu kaslar sayesinde günlük ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Omzuna ciddi yük binen kişilerde daha çok görülen bu yırtıklar nedeniyle yaşam bizim için ağrılı bir hal alabiliyor” dedi.
Aman dikkat! Boyun fıtığını tetikliyor
Günümüzde boyun fıtığının görülme sıklığı giderek artmaya başladığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır, orta bölümden çıkan fıtıklarda kişi ağrıyı; omuzlarda, boynunda ve kürek kemiklerinde veya sırtta hissedebileceğini söyledi.
'Teknoloji bağımlılığı çocukların kaslarını da zayıflatıyor'
Çocuklarda artan teknoloji bağımlılığı ve hareketsiz yaşamla birlikte kas gelişimlerinin de olumsuz etkilendiğini beliren Uzm. Dr. Ruhan Özer, "Karın ve sırt kaslarında zayıflık olan çocuklarda postür bozukluğu daha sık görülüyor. Özellikle kamburlukta erken önlemler alınmadığında iç organlar bile olumsuz etkilenebilir." dedi.
“Boyun düzleşmesi ile boyun fıtığı karışabiliyor”
Boyun düzleşmesi ve boyun fıtığının belirtilerinin birbirine çok yakın olabildiğine dikkat çekerek 10 kişiden 7’sinin hayatının belli döneminde boyun ağrısı yaşadığını dile getiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Yaltırık, her boyun ağrısının boyun fıtığına işaret etmediğini ve ağrının kaynağının tek başına boyun düzleşmesi olabileceğini söyledi.
Boyun fıtığı nedir ve nasıl anlaşılır? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir
Bir takım tramvalar ve zorlanmalar sonucunda meydana gelen boyun fıtığı ve boyun fıtığı belirtileri internette aranan konular arasında yer alıyor. Boynumuzda 7 tane omur ve bunların arasında 5 tane disk bulunur. Peki Boyun fıtığı nedir ve nasıl anlaşılır? Boyun fıtığı belirtileri nelerdir
Boyun fıtığı tedavisi nasıldır? Boyun fıtığına ne iyi gelir
Boyun fıtığı rahatsızlığı genellikle ters ve ani yapılan hareketler ile meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinir. Bazen sorun yalnızca yapısal nedenlerle meydana gelebilir. Uzun süre hareketsiz tutarak bir noktaya bakmak, bilgisayar ve tv karşısında uzun süre oturmak, egzersiz yapmamak ve soğuk klimaların olduğu ortamda bulunmak olarak sayılabilir. Peki Boyun fıtığı tedavisi nasıldır? Boyun fıtığına ne iyi gelir
Evden çalışanlar için egzersiz yazılımı geliştirildi
İş sağlığı ve güvenliği sektörü kuruluşu TürkGüven'in Üst Yöneticisi (CEO) Alp Timurhan Çevik, masa başında uzun saatler boyunca çalışanlara yönelik egzersiz yazılımı Pergono'yu geliştirdiklerini belirterek, "Tamamı fizyoterapistler tarafından tasarlanan egzersiz hareketlerini içeren yazılım, bilgisayara yüklendikten sonra egzersiz saati geldiğinde otomatik aktive oluyor ve kullanıcıyı egzersiz hareketleri ile yönlendiriyor." dedi.
Evde uygulayacağınız bu egzersizler boyun tutulmasına iyi geliyor
Karantina nedeniyle evde uzun süre hareketsiz kalmak eklem rahatsızlıklarına neden olmaya başladı. Bunların başında boyun tutulması geliyor. Peki, ne yapmalı?