Beden imajınızın önemli bir yapısı

Güncelleme Tarihi:

Beden imajınızın önemli bir yapısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2022 22:03

EKOL Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nden estetik ve plastik cerrahi uzmanı Opr. Dr. Cenk Görken, meme yapısının ve şeklinin kadın vücuduna, estetik yapısına etki eden önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti. Memenin diriliği ve güzelliğiyle beden imajını tamamlayan önemli bir yapı olduğunu aktaran Opr. Dr. Cenk Görken, “Bu sebeple memesi küçük bayanlar, meme büyüklüğünden şikayeti olanlar, doğumsal meme bozukluğu olanlar, meme sarkmasından şikayeti olanlar, meme asimetrisi yaşayanlar meme estetiği için estetik cerrahiye başvuruyor” dedi.

Haberin Devamı

 

EN İDEAL ŞEKLİ

Estetik ameliyatlarında hastaların isteklerine çok önem verdiğini belirten Opr. Dr. Cenk Görken, “Gövdedeki bütünsel meme estetiğinin sağlanmasında meme şeklinin komşu yapılarla, örneğin kol, üst karın ve koltuk altı oranları ile birlikte değerlendirilmesi önemli. Meme şekli ve hacmiyle ilgili kriterler zaman içinde değişse de günümüzde ideal meme şekli memenin üst bölümünde hafif iç bükey, alt bölümünde dış bükey kavis olan şekil. Meme başı yere paralel durmalı” ifadelerini kullandı.

MEMEBÜYÜTME, KÜÇÜLTME VE
DİKLEŞTİRMEAMELİYATLARI

OPR. Dr. Görken, şu bilgileri verdi: “Meme büyütme ameliyatları, estetik cerrahi açısından en çok yapılan ve doğru uygulanırsa yüz güldürücü, hemen sonuç alınabilen işlemlerin başında geliyor. Silikon protez kullanılarak meme büyütme yapılabilir. Ameliyat, genel anestezi altında, hastane koşullarında yapılır ve 1-2 saat sürer. Ameliyat sonrası ağrı minimaldir. Ağır ve büyük meme ise bedenin denge merkezini bozar. Bunu dengelemeye çalışan bedenin doğal omurga açıları bozulur. Bu bozukluk erken dönemde ağrı ve duruş bozukluğu yaparken geç dönemde boyun fıtığı, sinir sıkışması ve kemik erimesinin hızlanması gibi sorunlara neden olur. Meme küçültme ameliyatlarından sonra hastalar kilo vermeye daha motive hale gelir. Memelerin değişik nedenlerle sarkık hale gelebilir. Meme dokusunu yerinde tutan bağlar zamanla gevşeyebilir. Kilo değişikliklerine, emzirmeye ve yer çekimi etkisine bağlı olarak meme dokusuyla etrafını saran deri zarfı arasında uyumsuzluk olabilir. Sonuçta içi boş görünümlü sarkık meme ortaya çıkabilir. Estetik meme dikleştirme ameliyatında, sarkık haldeki meme dokusu yeniden şekillendirilir. Meme başı olması gereken yere getirtilir. Vücut ölçülerine uygun olarak meme tekrar oluşturulur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!