Kapalı yöntemle omurilik dar kanal ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Kapalı yöntemle omurilik dar kanal ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 22:22

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Seymen Özdemir, genellikle bel fıtığı ve belde oluşan diğer problemlerle karıştırılan dar kanal hastalığında doğru teşhis ve tedavinin büyük önem taşıdığını belirtti. Dar kanalhastalığının hafife alınmaması gerektiğini söyleyen Özdemir, tedavi ve alınması gereken önlemleri anlattı.

Haberin Devamı

DAHA çok orta yaş üstü grupta ve dikkatsiz davranışları olan kişilerde daha yoğun olmakla birlikte doğuştan kanal darlığı olan insanların da olduğunu belirten Ekol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Seymen Özdemir, dar kanal hastalığını artıran etkenler arasında yaşın ilerlemesi, kilo fazlalığı, dikkatsiz hareketler, uzun süre tekrarlanan zorlayıcı hareketlerin yer aldığını söyledi. Özdemir, hastalığın bulguları arasında bel, boyun, sırt ağrıları, kalçalar, bacaklar veya kollara yayılan ağrı, kollarda, bacaklarda uyuşmalar veya güç kayıpları, yürüme mesafesinin azalması, yürümede dengesizlik, uzun süre ayakta duramama veya oturamama, sabah katılığı, idrar veya gaita kaçırma, seksüel yetersizliklerin geldiğini ifade etti.

TEDAVİ SEÇENEKLERİ

Haberin Devamı

Doktor önerilerine ve korunmaya dikkat etmenin tedavinin ana kısmını oluşturduğunu belirten Özdemir, şu bilgileri verdi: “İlaç kullanımı, istirahat ve uygun egzersiz çoğunlukla yeterlidir. Bel ağrısı şikayetinin geçmemesi halinde ilerlememiş olgularda radyo frekans yöntemiyle faset blokajı yapılabilir. Klinik şikayet ve bulguları uzun süredir olan, günlük performansı kısıtlanmış, yürüme mesafesi oldukça azalmış kişilerde cerrahiye karar verilebilir. Cerrahi tedavide sinirler ve omurilik üzerindeki baskı kaldırılır. İlave olarak bel fıtığı, boyun fıtığı gibi hastalıklar varsa onlar da aynı seansta giderilir. Cerrahi girişimlerdeki başarı ve hasta memnuniyeti oranı yüzde 90’ın üzerindedir. Doğru seçilmiş hasta gruplarında tam kapalı yöntemle omurga eklemlerine zarar vermeden kireçlenmeye neden olan dokular temizlenir, sinirler ve omurilik zarı üzerinde olan baskı giderilir. Bu yöntem, müdahale edilecek omurgalar arasında fazla hareketlilik olmayan (özel hareketli filmlerde görülür), fazla kilosu olmayan hasta gruplarında uygulanmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!