Şifaya giden yol

Değerli Hürriyet okurları... Bu haftaki konumuz, birçoğunuzun belki sadece duyduğu ve üzerine çok bilgi sahibi olmadığı bir şifa yöntemi olan “tamamlayıcı tıp...” Ve konuğumuz ise şahsen de tanıdığım, uzmanlık alanındaki başarılarını yakından takip ettiğim Beyin ve Sinir Cerrahı Op. Dr. Oktay Melih İzdeş...

Haberin Devamı

Şifaya giden yolda, “tamamlayıcı tıp” konusunda tüm merak edilenleri Op. Dr. Oktay Melih İzdeş’e sordum.

* Merhabalar Melih hocam... Öncelikle kendinizi biraz tanıtır mısınız?

Burdur doğumluyum. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olup, 1992-1999 yıllarında Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlığını tamamladım. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde Uzman Beyin ve Sinir Cerrahı olarak çalıştım. Tamamlayıcı tıp konusuna aynı şekilde 1997 yılında ilk adımımı attım. Ozon terapi, hacamat (kupa terapi), akupunktur, nöralterapi, mezoterapi, proloterapi, PRP-CGF, hipnoz, NLP, enerji tıbbı (biyoenerji, reiki, kozmik enerji, theta healing ve benzeri sistemler), viseral manuel terapi ve müzik terapisi alanlarında uzmanlık alarak uygulamalarımı bütünsel hale getirdim. Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nde 2018 yılında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi’nin kurucusu olarak bu alanda hizmet başlattım. Tamamlayıcı tıp ünitesini çalıştırırken, aynı zamanda ameliyatlara ve tüm uygulamalara uzmanlığımı ekleyerek devam ettim. Özellikle son 10 yılda, tıbbın sadece ilaç tedavisi gibi uygulamalarla değil daha bütünsel olduğunun farkına vardım. Çalışmalarıma bütünsel anlamda birçok bilgi, teknik ve uygulamayı eklemeye karar verdim.

Haberin Devamı

Şifaya giden yol

Oktay Melih İzdeş-Serenad Altan

* Beyin ve Sinir Cerrahı bir tıp doktoru iken tamamlayıcı ve geleneksel tıp yöntemleri ile yolunuz nasıl kesişti? Konuyu biraz daha açar mısınız?

Tabii. Yıllarca klasik tıp içerisinde bulunurken, bazı konularda bu yaklaşımın yeterli gelmediğini ve hastalara daha bütünsel yaklaşmanın çok daha doğru olduğunun farkına vardım. Bir beyin cerrahı olarak hastalarımın en önemli şikâyetinin ağrı olduğunu bildiğim için, ağrı yönetimi açısından yeni arayışlar içerisine girdim. Araştırmalarım sonucunda akupunktur, nöral terapi ve ozon tedavisinin daha bütünsel açıdan ağrı yönetimine faydaları olduğunu keşfettim. Bunların eğitimini almaya başladım. Zaten yıllardır enerji tıbbıyla aktif olarak ilgilenmekteydim. 2018 yılında kurucusu olduğum GETAT ünitesinde bu öğrendiğim yeni bilgiler ile klasik tıp uygulamalarını kombine ederek oldukça güzel sonuçlar almaya başladım. Şu an kendi özel kliniğimde bu uygulamaları geliştirerek ve güncel bilgilerle hizmet vermeye devam ediyorum.

Haberin Devamı

 TAMAMLAYICI TIBBIN ŞİFALANDIRICI ETKİLERİ

* Kliniğinizde hangi uygulamalar yapılıyor?

Ağrı yönetimi başta olmak üzere kilo yönetimi, genel vücut şifası ve birçok duruma yönelik olarak tedavi yöntemlerimiz vardır. En çok hacamat, akupunktur, ozon, nöral terapi ve proloterapi uygulamalarını yapmaktayım. Kişinin durumu bizzat değerlendirildikten sonra, birkaç yöntemin kombine olarak daha etkin sonuçlar almayı hedefliyorum. Örneğin, birçok durum için hacamat ve ozon tedavisi kombine kullanılmaktadır. Alınan sonuçlar hem daha hızlı hem daha bütünsel açıdan bir şifa başlatmaktadır. Kliniğimizde güncel batı tıbbını temel alarak geleneksel uygulamalar yapılmaktadır. Sunduğumuz hizmetler hastanın klinik durumuna göre seçilerek ozon terapi, hacamat, akupunktur (kilo yönetimi, alışkanlıklar, stres yönetimi), nöralterapi, proloterapi, mezoterapi gibi yöntemler birbirini destekleyecek şekilde uygulanmaktadır. Sağlığın bedensel, zihinsel ve ruhsal yönlerden iyi olmasını sağlayan uygulamalar, kişiye en iyi sonuç alınacak şekilde ve kişi için en ideal tedavi protokolü ile, birçok açıdan değerlendirilerek belirlenmektedir. Hastanın daha önce teşhis ve tanısı ile ilgili tüm veriler değerlendirilerek adım atıldığı için, özellikle ağrı tedavisi sağlanabilmektedir. Bağışıklık sistemini daha kuvvetli hale getiren, var olan sağlığı sürdürmeye yardımcı olan ozon terapi, damardan C vitamini ve glutatyon uygulamaları da birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Bağışıklığın önemli olduğu bugünlerde bu tür uygulamaların değeri oldukça fazladır.

Haberin Devamı

HACAMAT (KUPA TERAPİSİ)

Şifaya giden yol


* Son zamanlarda oldukça popüler olan hacamat hakkında ne düşünüyorsunuz? Size göre hacamatın faydaları nelerdir? Eminim okurlarımız bu konuda daha çok bilgi almak isteyeceklerdir.

Hacamat, binlerce yıldır ve çeşitli uygarlıklar tarafından kullanılan bir şifa yöntemidir. Kupa terapisi olarak da bilinen hacamat tedavisi kuru ve yaş olacak şekilde uygulanabilir. İyileşme sağlamak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan köklü tedavi yöntemine kupa terapisi denir. Hastalıktan kurtulmak veya sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin yoğun olarak toplandığı belli noktalardaki tıkanıklık, kılcal damar ve ince damarlardan kirli sıvının alındığı yönteme ise yaş kupa terapisi ‘hacamat’ denir.
Hacamat tedavisi:
* Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Vücuda direnç kazandırır.
* Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılımını sağlar.
* Ödem azaltmada faydalıdır.
* Ağrıları azaltır.
* İleride oluşacak durumlara karşı koruyucu etki gösterir.
* Bel, boyun fıtığı ve eklem ağrılarının tedavisinde faydalıdır.
* Metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olur.
* Kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji ve sırt ağrılarında faydalıdır.
* Ürtiker ve egzama durumlarının tedavisinde etkilidir.
* Yüksek tansiyon, stres baş ağrısı ve migren durumlarına faydalıdır.
* Alerjik astım durumunun rahatlamasına yardımcı olur.
* Vücudun genel detoksunu sağlar.

Haberin Devamı

OZON TERAPİSİ VE GLUTATYON

* Peki kliniğinizde uyguladığınız ozon terapisi, glutatyon tedavisi ve diğer bütünsel tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden de kısaca bahseder misiniz?

Hacamat yanında genel vücut sağlığını devam ettirmek, bedensel ve enerjisel dinçliği sağlamak için en yaygın kullanılan yöntem ozon terapisidir. Hücre yenilenmesi, hastalıkların tedavisi ve medikal tedavilere destek amacıyla ozon uygulamaları günümüzde birçok açıdan gelişim göstermektedir. Ozon terapi uygulaması kolayca 10 dakika gibi kısa sürelerde uygulanabilmektedir. Her yaştan insana uygulanabilmesi, yan etkilerinin çok daha az olması, bedensel ve hücresel stresi azaltması gibi birçok avantajı bulunmaktadır. Sağlığı koruyucu etkisi olan damar içi glutatyon ve C vitamini gibi uygulamalar yine aynı şekilde kliniğimizde yapılmaktadır. Ayrıca enerji bedenini düzenlemek için bioenerji, reiki, kozmik enerji gibi uygulamalarla bütünsel bir destek sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

* Bütünsel sağlık ve şifa konularının günümüzde daha çok gündeme gelmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Dünya genelinde bu tür şifa yöntemleri günden güne daha popüler ve bilinir hale geliyor. Sizce bunun sebebi nedir?

Klasik tıp yaklaşımında yeni keşfedilen bilimsel gerçeklerin, geleneksel tıp uygulamalarında yıllardır var olması, bu konunun aslında bütünsel açıdan önemini fark ettirmiş olabilir. Bu açıdan batı ve doğu tıbbının birlikte kullanılması dünya üzerinde hızla yaygınlaşmaktadır. Bedenin, enerjik boyutta dengede olmasının önemi her geçen gün fark edilmektedir. Sağlık ve şifa konularının bir bütün oluşturduğunun hem araştırmalarım hem tecrübelerimle daha çok farkına vardım. Bu açıdan kendime yeni bilgiler ve teknikler katarak, verdiğim hizmetin güncel ve kapsamlı olması için adımlar atıyorum. Bu adımların harika sonuçlarını hastalarımın tekrar sağlıklarına kavuşmasını görerek fark ediyorum. İnsanların bu açıdan farkındalığının artması, sağlık ve şifanın bütünsel olarak oluşturmasına fayda sağlamaktadır.

Şifaya giden yol

BÜTÜNSEL ŞİFA YÖNTEMLERİNİN ÖZELLİKLERİ

* Son olarak, anlattığınız tüm bu bütünsel şifa yöntemlerinden yararlanmak isteyen okurlarımız olur ise onlara özet olarak kliniğinizin kurumsal yapısından ve ihtiyacı olanların size nasıl ulaşacağından bahseder misiniz?

Şu an Sayın Uzman Dr. Y. Erol Yalçın’ın yaklaşık 10 yıldır aktif olarak tamamlayıcı tıp alanında hizmet veren dört kişilik klinik ekibiyle çalışmaktayım. Dr. Erol Yalçın’ın vasiyeti üzerine bu ekip ile klinikte çalışmalarımı sürdürüyorum. Bizler kliniğimiz olarak sizleri önemsiyor ve yapabildiğimiz tüm güzel uygulamaları sizlere şifa ve sağlık için sunuyoruz. Yerimiz Şehit H. Temel Kuğuoğlu Caddesi (eski 10. Sokak) No: 22 Bahçelievler/Çankaya’dır. İhtiyacı olan ve bu yöntemlere sıcak bakan herkesi bekleriz.

* Bu değerli söyleşi için şahsım ve Hürriyet Ankara ailesi adına size teşekkürlerimi sunuyor, şifaya giden yolda başarılarınızın devamını diliyorum Melih hocam.

Ben de size ve Hürriyet Ankara ailesine teşekkür ederim.

 

Yazarın Tüm Yazıları