Son Güncelleme:
Karadut pekmezi tarifi
Hem doğal tatlandırıcı olması hem de besleyici özellikleri sayesinde sağlığımıza katkı sağlayan karadut pekmezi tarifi.
Yapımı için malzemeler
Malzemeler:
2 kilo karadut
Yarım limon suyu
3 litre su
Kullanılan ürünler;
· Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici
Karadut pekmezi tarifi Nasıl yapılır?
Tarif:
- Karadutları nazikçe sudan geçirin.
- Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine karadut, su ve limon suyunu ekleyip manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat pişirin.
- 1 saat sonunda dutları kepçe yardımı ile alıp karadut suyunu 2 saat daha kaynatın.
- Pekmez kaşığın tersini sarıyorsa istediğiniz kıvama gelmiş demektir.
- Hazır olan pekmezi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- En son pekmezinizi kavanozlara doldurabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Sponsorlu İçerik.