GeriTüm Tarifler Karadut pekmezi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karadut pekmezi tarifi

Karadut pekmezi tarifi

Hem doğal tatlandırıcı olması hem de besleyici özellikleri sayesinde sağlığımıza katkı sağlayan karadut pekmezi tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

2 kilo karadut
Yarım limon suyu
3 litre su

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici

Karadut pekmezi tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

  1. Karadutları nazikçe sudan geçirin.
  2. Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine karadut, su ve limon suyunu ekleyip manuel programda basınçsız pişirme modunda 1 saat pişirin.
  3. 1 saat sonunda dutları kepçe yardımı ile alıp karadut suyunu 2 saat daha kaynatın.
  4. Pekmez kaşığın tersini sarıyorsa istediğiniz kıvama gelmiş demektir.
  5. Hazır olan pekmezi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  6. En son pekmezinizi kavanozlara doldurabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.