GeriBalık ve Deniz Ürünleri Brüksel Lahana Yatağında Somon
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Brüksel Lahana Yatağında Somon

Brüksel Lahana Yatağında Somon

En sağlıklı yeşillerden brüksel lahanası ve brokoliyi omega-3 deposu somon balığıyla pişirmeye ne dersiniz? Fırında pişen ve oldukça pratik olan bu tarifle hafif bir akşam yemeği sizi bekliyor!

Malzemeler:

*2 dilim somon
*500 g brüksel lahana
*400 g brokoli
*8-9 adet küçük domates
*4 diş sarımsak
*2-3 dal taze biberiye
*Yarım limonun suyu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

1-Brüksel lahanalarının saplarını attıktan sonra güzelce yıkayın ve suyunu süzün.
2-Brokolileri de aynı şekilde yıkayıp süzün.
3-Yuvarlak fırın kabına yıkadığınız brüksel lahanalarını, brokolileri, sarımsak, biberiye, domates, tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını alıp karıştırın.
4-Sebzelerin üzerine 2 dilim somonu yerleştirin.
5-Önceden ısıttığınız Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin.
6-Pişen sebzeli somonunuzu limon dilimleri ve biberiye dallarıyla süsleyebilirsiniz.
7-Afiyet olsun!

Sponsorlu İçerik

 

 

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle