Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 100 g oda sıcaklığında tereyağı
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı yoğurt
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı un
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzemesi:
• 500 g tavuk göğsü
• 350 g mantar
• 1 su bardağı bezelye
• 1 paket krema
• 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay tuz
Tarif:
1-Tavuk göğsünü Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı ile doğrayın.
2-Mantarları da aynı şekilde doğrayıcı içerisinde doğrayın.
3-Arçelik Ankastre Grion Ocak’a bir tava alıp tavukları sotelemeye başlayın.
4-Suyunu çeken tavukların üzerine mantarları ve bezelyeyi ekleyin.
5-Beraber biraz pişirdikten sonra bir paket kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyin.
6-Krema biraz koyulaşana kadar 2-3 dakika pişirin.
7-Ardından rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
8-Tart hamuru için Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesine tereyağı ve yumurtayı koyup karıştırmaya başlayın.
9-Karışıma yoğurt, kabartma tozu, tuz ve unu ekleyip yoğurma aparatıyla yoğurun.
10-Hazırladığınız hamuru tezgahta yuvarlak açın ve tart kalıbının içine yerleştirin.
11-Tartın tabanına çatal yardımıyla delikler açın ve önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Grion Fırın’da rengi dönene kadar 25 dakika pişirin.
12-Pişen tartı çıkartıp hazırladığınız tavuklu iç harcı içine yayın ve yeniden 15 dakika fırına verin.
13-Üzeri hafif kızarınca çıkarın.
14-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik