Malzemeler:2 adet hindi but1 adet portakal1 adet bütün sarımsak3 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber2 dal biberiyeSosu için;3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı2 adet portakal1 yemek kaşığı hardal1 yemek kaşığı bal1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberBir çay kaşığı kekikTarif:Hindi butların sosu için 2 adet portakalın kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyin.Ardından portakallı sıkıp suyunu bir kasenin içine alın.Üzerine eritilmiş tereyağını, hardalı, balı, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kenara alın.Butları pişirmek için portakalları iyice yıkayıp kabuklarıyla beraber doğrayın.Bütün sarımsağı eninden ikiye kesin.Arçelik Kuzine Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve butları dizin.Zeytinyağı tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp butların üzerine dökün.Kestiğiniz portakalları da butların yanlarına dizin.Üzerine 2 dal biberiyeyi koyun.Önceden ısıttığınız 180 derecelik Arçelik Kuzine Fırın’da 30-35 dakika pişirin.Ardından fırının kapağını açıp hazırladığınız sosu butların üzerine sürün.Her tarafına sos sürdüğünüz butları 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun! Sponsorlu İçerik