GeriPilav ve Makarna Zerdeçallı Sebzeli Pilav
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zerdeçallı Sebzeli Pilav

Zerdeçallı Sebzeli Pilav

Pilavınıza zerdeçal ile aroma; havuç ve mantar ile de lezzet katmaya ne dersiniz?

Malzemeler:

•2 su bardağı basmati pirinç
•5 yemek kaşığı tereyağı
•1 adet kuru soğan
•1 adet havuç
•10-15 adet mantar
•2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
•Tuz
•Karabiber
•4 su bardağı sıcak su

Tarif:

1-Soğan, havuç ve mantarları doğrayın.
2-Arçelik Ankastre Ocak’ta tereyağında önce soğanları sonra havuçları ekleyerek soteleyin. En son mantarları ekleyin.
3-Ardından pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun.
4-Arçelik Su Isıtıcı’sında su kaynatıp pirinçlerin üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin.
5-Son olarak zerdeçal, tuz, ve karabiberi ekleyip karıştırın.
6-Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
7-Suyunu çeken pilavın altını kapatın ve 15-20 dakika dinlendirin.
8-Dinlendikten sonra fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.
9-Afiyet olsun!

  Sponsorlu içerik

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle