GeriHamur İşi Tarçınlı Çörek Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarçınlı Çörek Tarifi

Tarçınlı Çörek Tarifi

Kış aylarına çok yakışan o tarçın kokusu bu çörekle evinizi sarmaya geldi!

Malzemeler:

*3 su bardağı un
*1 paket maya
*2 yemek kaşığı esmer şeker
*1 çay kaşığı tuz
*2 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı tereyağı

İçi için;

*5 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı tarçın
*1/2 bardak esmer şeker

Üzeri için;

*2 yemek kaşığı susam

Tarif:

  1. Un, maya, şeker, tuz, yumurta, süt ve yağı Arçelik Multi Şef Profesyonel Mutfak Makinesi kasesinde karıştırıp yoğurun.
  2. Hazırladığınız hamuru 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
  3. Isıtılmış tereyağı, tarçın ve esmer şekeri bir kasede iyice karıştırın.
  4. Hamuru unladığınız tezgahta büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açın.
  5. Üzerine tarçınlı karışımı sürüp rulo yapın.
  6. 2 parmak kalınlığında dilimler kesin ve muffin kağıdı yerleştirdiğiniz muffin kalıbına çörekleri dizin.
  7. Dizdiğiniz çöreklerin üzerini kapatın ve tekrar mayalanması için bekletin.
  8. Ardından çörekleri yerleştirdiğiniz muffinleri Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
  9. Şişen çörekleri Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
  10. Çöreklerin üzerine susam serpip servis edebilirsiniz.
  11. Afiyet olsun!

 Sponsorlu İçerik

 

 

 

 

 

False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle