GeriSebze Yemekleri Kabak Çiçeği Kızartması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak Çiçeği Kızartması

Kabak Çiçeği Kızartması

Ege yöresinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir kabak çiçeği. Üstelik sadece dolmasının yapıldığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Tarifini vereceğimiz kabak çiçeği kızartmasını sıcak sıcak bekletmeden tüketmenizi şiddetle öneriyoruz!

Malzemeler:

•10 adet kabak çiçeği
•Yarım su bardağı un
•2 adet yumurta
•175 g maden suyu
•5 yemek kaşığı yoğurt
•1 diş sarımsak
•Yarım çay kaşığı tuz

Tarif:

1-Öncelikle kabak çiçeklerinin iç kısımlarındaki tohumlarını ve yapraklarını zedelemeden temizleyin.
2-Sap kısımlarını da temizleyip bol suda yıkayıp bekletin.
3-Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
4-Yumurta sarılarını un, maden suyu ve tuzu bir kasede karıştırın.
5-Beyazlarını ise Arçelik Rose Gold Eternity Mikser yardımıyla çırpmaya başlayın.
6-Katı kar beyazı şekline gelene kadar çırpın.
7-Çırptığınız yumurta aklarını söndürmeden diğer karışıma ekleyip yavaşça karıştırın.
8-Kabak çiçeklerini önce una sonra bu yumurtalı karışıma bulayın.
9-Arçelik Ankastre Ocak’ta bir tavada sıvı yağı kızdırın.
10-Kabak çiçeklerini her tarafı altın sarısı oluncaya kadar bu yağda kızartın.
11-Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını almasını sağlayın.
12-Sarımsağı rendeleyin. Bir kasede yoğurt ve tuzla karıştırın.
13-Servis tabağına aldığınız kabak çiçeklerinin yanında yoğurtla servis yapın.
14-Afiyet olsun!

 

 

Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle