Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•Yarım demet semizotu
•1 su bardağı yeşil mercimek
•1 adet şeftali
•1 adet domates
•3 yemek kaşığı zeytinyağı
•1 silme tatlı kaşığı tuz
•2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tarif:
1-Mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alıp, üstlerini geçecek kadar su ilave edin.
2-Arçelik Ankastre Ocak’ta yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
3-Semiz otlarını iyice yıkayın ve elinizle iri iri kopartıp bir kaseye alın.
4-Pişirdiğiniz mercimekleri süzüp, soğuk suyla yıkayın.
5-Domatesi ve şeftaliyi doğrayın.
6-Salata kasesine mercimekleri, semizotlarını, domates ve şeftaliyi alın.
7-Üzerine tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini gezdirip karıştırın.
8-Salatanızı mısır koçanlarıyla renklendirip servis yapabilirsiniz.
9-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik