Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
•1,5 su bardağı firik
•1 su bardağı pilavlık bulgur
•1 yemek kaşığı biber salçası
•1 adet soğan
•Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
•1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
•5 su bardağı sıcak tavuk suyu
•Yarım çay bardağı mısır
•2 yemek kaşığı kuru yaban mersini
•1 tatlı kaşığı kekik
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı pul biber
•Yarım tatlı kaşığı tuz
Tarif:
1-Soğanı yemeklik doğrayın.
2-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız bir tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavurun.
3-Üzerine firik ve bulguru ekleyip kavurmaya devam edin.
4-Daha sonra biber salçasını ekleyip iyice karıştırın.
5-Ardından sıcak tavuk suyu, mısır, yaban mersini, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu ekleyin.
6-Yüksek ateşte kaynatın.
7-Daha sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
8-Suyunu çekince ocağı kapatıp 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
9-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik