GeriTatli Espresso macchiato yanında brownie tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Espresso macchiato yanında brownie tarifi

Espresso macchiato yanında brownie tarifi

Mükemmel kıvamı ile brownie ve mis gibi kahve kokusuyla espresso macchiato tarifi.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

 

Brownie için;

300 g bitter çikolata (iri parçalanmış)
3 adet yumurta
150 g tereyağı
1 çay bardağı fındık parçaları
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
 

Espresso macchiato için;

 

Çekirdek filtre kahve 
300 ml süt

 

Kullanılan ürünler;

·       Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

·       Arçelik Imperium Barista® Tam Otomatik Espresso Makinesi

Espresso macchiato yanında brownie tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ ta yer alan sos tenceresinin içine tereyağını ekleyip eritin.
  2. Eriyen tereyağının içine çikolata parçalarını koyup, tereyağının sıcaklığı ile erimesini sağlayın.
  3. Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi’ nin içine yumurta ve şekeri ilave edip beyaz renk olana kadar karıştırın.
  4. Ardından tereyağlı çikolatalı karışımı, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  5. Hazır olan karışımı hafif yağladığınız kek kalıbının içine aktarın.
  6. Önceden ısıtılmış 160 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 30 dakika pişirin ve oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  7. Espresso macchiato için, Arçelik Imperium Barista® Tam Otomatik Espresso Makinesi nin fincan ısıtıcı bölmesi ile sıcak kahve bardağınızı hazırlayın.
  8. Ardından su haznesine su ekleyin.
  9. Kahve haznesine filte kahve çekirdeklerini ekleyip 13 kademeli paslanmaz çelik öğütücüde öğütün.
  10. Süt haznesine sütü ilave edin.
  11. Ardından espresso macchiato tuşuna basın.
  12. Otomatik süt köpürtme özelliği ile süt köpüğü yoğunluğunu dilediğiniz gibi ayarlayın.
  13. Espresso macchiato yanında brownie’niz hazır. 

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.