GeriSebze Yemekleri Fırında kuşkonmaz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında kuşkonmaz tarifi

Fırında kuşkonmaz tarifi

Vitamin ve antioksidanlar bakımından zengin bitkiler arasında yer alan ve sofralarımızda yer bulan fırında kuşkonmaz tarifini sizin için derledik.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Yapımı için malzemeler

Malzemeler:

1 bağ kuşkonmaz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limonun suyu
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:

Beyaz susam

 

Kullanılan ürünler;

 

·       Arçelik No Frost Buzdolabı

·       Arçelik A Fry Ankastre Fırın

Fırında kuşkonmaz tarifi Nasıl yapılır?

Tarif:

 

  1. Kuşkonmazları yıkayın ve üzerinde bulunan minik dikenleri bir bıçak yardımı ile keserek temizleyin.
  1. Pişirme işlemini kolaylaştırmak için, kök kısmında bulunan kalınlıkları ise sebze soyacağı ile soyun.
  2. Kuşkonmazlar nemli ve taze görünüyorsa, pişirmeye uygundur.
  1. Ardından kuşkonmazları sıvı yağ, limon suyu, sarımsak rendesi ve tuzla harmanlayıp 1 saat Arçelik No Frost Buzdolabı’ nda dinlendirin.
  2. Kurutmadan ve her tarafının en iyi şekilde pişmesini sağlayan Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ ın A Fry Tel tepsisine kuşkonmazları dizin.
  3. En son üstlerine beyaz susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ da 20 dakika pişirin.
  5. Fırında pişen kuşkonmazları sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sponsorlu İçerik.