GeriBeslenme Önerileri Tavuklu nohutlu bamya
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuklu nohutlu bamya

Tavuklu nohutlu bamya

"Hepimizin bayılarak yediği bamyanın en lezzetli halini denemenizi tavsiye ederiz!"

Malzemeler

250 gr Kuşbaşı Tavuk Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
2 Su Bardağı Su
500 gr Bamya
1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çorba Kaşığı Haşlanmış Bulgur
1 ÇorbaKaşığı Nane
1/2 Limon
Tuz

Yapılışı

İlk olarak 250 gr kuşbaşı tavuk etini derin bir tencereye alın. 1 adet soğanı yemeklik, küçük küçük doğrayıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etiyle karıştırın. 2 çorba kaşığı margarini de tencereye ekleyip eritin. 2 adet domatesi küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi birkaç dakika çevirerek karıştırın. Harca 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın. 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 çorba kaşığı haşlanmış bulguru harca ilave edin. Hepsini 10 dakika daha pişirin. 10 dakika sonra tencereyi ateşten alın. 1 çorba kaşığı nane ve yarım limonu ekleyip servis yapın.

 

Ali nazik tarifi için tıklayın!

False