GeriBeslenme Önerileri Tavuk Yemeklerinizle Şov Yapın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tavuk Yemeklerinizle Şov Yapın

Tavuk Yemeklerinizle Şov Yapın

"Tavuk deyip geçmeyin, ona sadece tavaya atıp kızartıp sofraya koyacağınız bir yiyecek gibi bakmaktan vazgeçin. Çünkü biraz hayal gücü biraz da farklı bakış açılarıyla tavukla mutfakta harikalar yaratmak mümkün. İşte size şova koşacağınız 2 özel tavuklu tarif…"

TAVUK TİKKA MASALA

Malzemeler:

-1 su bardağı yoğurt,

-1 çorba kaşığı limon suyu,

-2 çay kaşığı taze kimyon,

-1 çay kaşığı tarçın,

-2 çay kaşığı biber,

-2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,

-1 çorba kaşığı taze zencefil,

-1 çay kaşığı tuz,

-3 kemiksiz derisiz kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü,

-1 çorba kaşığı tereyağı,

-1 diş sarımsak,

-1 jalapeno biber,

-2 çay kaşığı toz kimyon,

-2 çay kaşığı kırmızıbiber,

-1 tatlı kaşığı tuz,

-250 gram domates sosu,

-1 fincan kaymak,

-1/4 su bardağı doğranmış taze salatalık.

Hazırlanışı:

-Büyük bir kapta yoğurt, limon suyu, 2 çay kaşığı kimyon, tarçın, kırmızıbiber, karabiber, zencefil ve tuzu birleştirin.

-Tavukları içine atıp karıştırın ve üzerini örtüp 1 saat buzdolabında bekletin.

-Izgarayı önceden yüksek ısıda ısıtın.

-Izgarayı hafifçe yağlayın.

-Tavukları şişe geçirin ve ızgaraya atın.

-Izgarada suları berraklaşana kadar her iki yana da yaklaşık 5 dakika tutun.

-Orta ateşte tereyağını büyük bir tavada eritin.

-Sarımsak ve jalapenoyu 1 dakika kadar kavurun.

-2 çay kaşığı kimyon, kırmızıbiber ve 3 çay kaşığı tuzu ekleyin.

-Daha sonra domates sos ve kremayı karıştırın.

-Sosu yaklaşık 20 dakika boyunca koyulaşıncaya kadar düşük ısıda kaynatın.

-Izgara tavukları ekleyin ve 10 dakika kaynatın.

-Servis tabağına aktarın ve taze kişniş ile süsleyin.Tavuk Yemeklerinizle Şov YapınKIZARTILMIŞ TAVUK RİSOTTO VE KARAMELİZE SOĞAN

Malzemeler:

-4 yemek kaşığı zeytinyağı

-1 soğan

-1/4 bardak balzamik sirke

-1,5 su bardağı arborio pirinci

-1/4 fincan beyaz şarap

-7 bardak sıcak tavuk suyu

-2 çorba kaşığı tereyağı

-2 su bardağı doğranmış pişmiş tavuk göğsü

-Tuz ve biber 

-2 çorba kaşığı kekik.

Hazırlanışı:

-Orta büyüklükte ocakta 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp eritin.

-Üzerine soğanlarınızı ekleyin ve soğanlar koyu kahverengi bir renk alana kadar 15-20 dakika pişirin.

-Isıdan alın ve üzerine balzamik sirkeyi döküp, karıştırıp kenara koyun.

-Kalan yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin.

-Pirinci atın ve iyice karıştırın.

-Yaklaşık 2 dakika çevirdikten sonra şarabı dökün ve hızlıca karıştırın.

-Isıyı orta seviyeye alın ve üzerine 1 bardak su ekleyin.

-Diğer bardakta ise tavuk suyunu ekleyin.

-Yaklaşık 20 dakika pişirin ve al dente olana kadar bekleyin.

-Ayırdığınız soğan karışımını tavaya alın ve tavukları da içine atın.

-İkisinin birlikte çevirin ve tat vermesi için, tuz, biber ve kekik ekleyin.

-Pilavınızın ister üzerine ister yanına koyarak servis edin. Afiyet olsun!Tavuk Yemeklerinizle Şov Yapın

False