GeriBeslenme Önerileri Sizden Gelen Tarifler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sizden Gelen Tarifler

"Sizden gelen tarifleri her hafta sitemizde yayınlamaya devam ediyoruz. Bu hafta Munise Akça, Berrin Yıldız, Nesrin Aldırmaz ve Tülay Akbulut'un yolladıkları tarifleri bu sayfalarda bulacaksınız."

Gilniş
Munise Akça'nın Tarifi

Malzemeler
1 bütün tavuk
Un
Sarımsak

Yapılışı
Geniş bir tencerede bütün tavuğu haşlayın, haşlandıktan sonra tavuğu bir kenara koyun. Tavuk suyu hem hamurun yoğrulmasında, haslanmasında ve de servis esnasında kullanılacaktır. Derin bir kapta ayırdığınız tavuk suyunu un ile yoğurup kulak memesi yumuşaklığı kıvamına getirin. Hamur kıvama geldikten sonra, avucunuzla hamurdan bir top alıp şerit şeklinde yuvarlayın, yuvarladığınız şeritlerden ceviz kadar alıp tahta bir sini üzerinde yuvarlak bir şekil aldıktan sonra bastırıp geriye doğru sıyırın. Hazırlamış olduğunuz bu küçük hamurları daha sonra artan tavuk suyunun içinde iyice haşlayın, daha sonra süzgeç yardımı ile bir tepsiye boşlatın ve tepsinin ortasına, tavuk suyu bulunan bir tas, içine de bol miktarta sarımsak ilave ettikten sonra, bir kenara koyduğunuz tavuğu haşlamış olduğumuz hamurların üzerinde didikleyip dökün,

Tavuk ve haşlanmış hamur, çatallandıktan sonra tepsinin ortasında bulunan sarımsaklı suya batırıp yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Köfteli Çorba
Berrin Yıldız'ın Tarifi

Malzemeler:
250 gr yağsız dana kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı arpa şehriye
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, nane, tuz

Yapılışı
Bir kapta kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Köfte hamurundan nohut kadar parçalar alıp yuvarlayın. Soğanları iyice kıyıp 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirin. Salça ve 4 su bardağı su ilave edin. Haşlanmış nohut, şehriye ve köfteleri kaynayan suyun içine ilave edin. 20 dakika pişirdikten sonra üzerine kuru nane serperek servis yapın.

Kolay Kek
Nesrin Aldırmaz'ın Tarifi

Malzemeler:
4 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı su
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
4 yumurtanın akıyla, 4 yemek kaşığı şekeri köpürene kadar çırpın ve onu bir kenarda bekletin. Başka bir kabın içinde yumurtanın sarılarıyla beraber 4 kaşık şekeri çırpdıktan sonra suy ve zeytinyağı koyup tekrar karıştırın. Sonra unu ilave edip çırpın. Diğer çırpılan karışımı azar azar ilave edin. En sonunda kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yağlanmış tepsiye dökün (tepsi özellikle küçük olmalı). Önceden ısıtılmış fırında önce altını yakıp kabardıktan sonra üstünün kızarmasını bekleyip fırından çıkartın.
Pasta keki olarak da kullanılabilir.
Afiyet olsun

Kremalı Mantar Çorbası
Berrin Yıldız'ın Tarifi

Malzemeler:
4 çorba kaşığı margarin
8 çorba kaşığı un
6 su bardağı tavuk suyu
300 gr taze mantar
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
100 ml krema

Yapılışı:
Margarini eritip unu ilave ederek rengi değisene kadar kavurun. Daha sonra ocaktan alarak ılıtın. Tavuk suyunu bir taşım kaynattıktan sonra kavrulmuş una diğer malzemeyi ekleyin. Mantarlar diriliğini kaybedene kadar haşlayın. 250 gr'ını tavuk suyuna ekleyin bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Ağır ateşte 45 dakika pişirin. Daha sonra karıştırarak kremayı ekleyin. Geri kalan 50 gr mantarı ince ince kıyarak çorbaya katın.
Tiramisu
Tülay Akbulut'un Tarifi

Malzemeler:
1 adet kakaolu pasta keki
1 paket vanilyalı puding
2 bardak süt
200-250 gr. labne peyniri
1 çorba kaşığı nescafe
Su, kakao

Hazırlanışı:
Nescafe yarım bardak su ile eritilir. Kekin bir katı, nescafeli su ile ıslatılır. Vanilyalı puding 2 bardak süt ile muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişirilir. Labne peyniri muhallebinin içine dökülerek iyice karıştırılır. Önceden ıslattığınız kekin üzerine muhallebinin yarısı dökülerek, üzerine yayılır. Kekin diğer katı üzerine kapatılır. Üst kısmı nescafeli su ile ıslatılır. Kalan muhallebi kekin üzerine ve yanlarına sürülür. Üzerine kakao serpiştirilir. Buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilebilir.

False