GeriBeslenme Önerileri Ramazan Sofrası 28. gün yemeği: Özbek Pilavı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan Sofrası 28. gün yemeği: Özbek Pilavı

Ramazan Sofrası 28. gün yemeği: Özbek Pilavı

"Çok seveceğiniz bir pilav tarifi, Özbek Pilavı..."

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç

½ baş soğan

1 adet havuç

400 gr. Kuzu kuşbaşı

½ çay bardağı sıvı yağ

Sıcak su

1 tutam kimyon

1 tutam tuz

1 tutam kuş üzümü

Hazırlanışı:

Yarım soğanı doğrayın. Kuşbaşı eti hazırlayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın. Eti tencereye alarak kavurun. Havucu küp küp doğrayın. Üzerine soğan ve havucu ekleyin ve kavurmaya devam edin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

1 tutam kimyon, tuz ve kuş üzümü ekleyin. Biraz karıştırdıktan sonra üzerine ıslayıp hazırladığınız pirinci ekleyin ve iyice karıştırın. Kayndıktan sonra 15-20 dakika demlendirin. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun...

False