Geriİyi Yaşam Lahana suyu faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? Lahana suyu zayıflatır mı ve neye iyi gelir
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Lahana suyu faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? Lahana suyu zayıflatır mı ve neye iyi gelir

Lahana suyu faydaları nelerdir ve nasıl kullanılır? Lahana suyu zayıflatır mı ve neye iyi gelir

"Son zamanlarda oldukça popüler olan ve çok sıklıkla tercih edilen lahana suyu, hem kolay bir şekilde kilo vermeye hem de sağlıklı olmaya yardımcı olduğundan çok sık tüketilmektedir. Lahana suyunun kaynatılıp tüketilmesi hem rahatsızlıkları gidermekte hem de bir başka açısından vücut içerisindeki ödemleri yok etmektedir. Peki, lahana suyu faydaları nelerdir? Nasıl kullanılır? Lahana suyu zayıflatır mı ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar."

İçesinde yüksek oranda lif barındıran, bunun yanı sıra kilo vermeye destek olan sebzeler içerisinde bulunan lahana, bilhassa kür olarak tüketildiği zaman kısa zaman içinde bölgesel yağlanma sorununun giderilmesine destek olmaktadır. Bununla beraber lahana sağlık bakımından birçok yararını belirtmek mümkündür. Beyaz lahana suyu, diyet programlarının ara öğünlerde bulunması gereken, hem kilo vermeye hem de yok tutan içeriği ile kişinin kendisini iyi hissetmesine destek olan besindir.

 Lahana Suyu Faydaları Nelerdir?

 Mevsiminde alınmış olan taze lahanalardan eşsiz bir içecek sağlanabilir. İçilecek olan lahana suyu; insan bedeninde çok önemli faydalara sahiptir. Lahana suyunun faydaları;

 - Lahana suyunda bulunan oluşan zararlı bileşenlerin atılması çok kolay olacaktır. Şişlik ve ödem gibi sorunlar, lahana suyu ile giderilebilmektedir.

 - Lahana suyu içerisinde iltihap gideren etki bulunur. İdrar yolunda oluşan enfeksiyonunda ve türlü iltihaplarda lahana suyu içimi faydalıdır. Lahana suyu kısa zaman içerisinde vücuttaki iltihapları temizler.

 ​​​​​​- Lahana suyu, kalp- damar rahatsızlıklarına karşı tüketilecek olan sağlıklı içecektir. Lahana suyu; damar sertliğini minimuma indirmektedir.

 - Bağırsak sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olan lahana suyu; kişiyi kolon kanserinden korur.

 - Kan şekerinin düşük olması durumunda lahana suyu içilebilir. Lahana suyu, kansızlık sorununu yaşayan bireylerin, kan şekerini ve kan değerini yükselttir.

 - Lahana içerisinde bol bol klor ve kükürt bulunmaktadır. Bu bileşenler, vücudu arındırmaya destek olur.

 ​- Lahana suyu içip, bedenin ve cildin toksinlerden arındırılmış olması mümkün olacaktır.

 - Lahana suyu, cildi nemlendirir.

 - Lahana suyu antioksidan ve mineral açısından çok zengindir. Bu yüzden de çok sık tercih edilmektedir. Ciltte yağlanma ve sivilce oluşumunu engeller.

 - Lahana suyu; solunumu rahatlatan etkisiyle beraber boğaz enfeksiyonunda doğal ilaç şeklinde tüketilebilir. Boğazı yumuşatır ve rahatlatır. Daha rahat nefes alınmasını sağlar. Bu faydası sayesinde bademciklerdeki iltihapları temizler.

 - Gün içerisinde yorulan vücudun gereksinimi olan enerji, lahana suyundan alınabilir. Lahana suyu içip, kişi kendini daha güçlü ve iyi hissetmek mümkün olacaktır.

 ​​​Lahana Suyu Nasıl Kullanılır?

 Lahana suyu; zayıflamak için çeşitli kürler dahilinde yapılmaktadır.

 Lahana Suyu Zayıflatır mı?

 Lahana suyuyla yapılan tariflerin en mühim özelliği, içerisindeki yararları ile kilo vermeyi sağlamaktadır. Lahana suyu; sindirim sistemini kuvvetlendirerek bağırsak sağlığını korur. Sindirimi kolaylaştırıp, zayıflatmaktadır. Lahana suyu tarifine başlandığı zamandan itibaren bedendeki şişliği ve ödemi atmaktadır. Bu şekilde kolayca vücuttaki yağlar hareketlenerek, kilo vermeye yararlı olmaktadır.

 Lahana suyu; yemeklerden önce tüketilirse, hızlıca sonuç vermektedir. Lahana suyu kaynatılarak, yemekten önce bir bardak tüketmek, haftalık kürler olarak devam etmek önemlidir. Lahana suyu tarifine, sürekli şekilde uymak ve tüketmek kısa bir süre içerisinde kilo vermek mümkün olacaktır.

 Lahana Suyu Neye İyi Gelir?

 Lahana suyu sürekli şekilde tüketildiği zaman vücut açısından pek çok etkisi bulunacaktır. Bu etkiler ise;

 - Lahana suyu selülit sorununa iyi gelir.

 - Kilo vermeyi kolaylaştırır.

 - Bağışıklık sistemini güçlendirir.

 - Ödem attırır.

 - Enfeksiyonu giderir.

 - İltihap söktürücüdür.

 - Kalp- damar sağlığını korur.

 - Ağrıyı dindirir.

 - Sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur.

False