GeriKadın Sağlığı Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Bilgi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Bilgi

Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Bilgi

"Genelde yağlı ciltler kendilerinin ciddi bir cilt problem olduğunu düşünürler. Ancak kuru ciltte pek hafife alınmaması gereken bir cilt tipidir. Bakımı zordur ve çeşitli cilt hastalıklarına yakalanmak için uygun ortamlardan biridir. Bu nedenle kuru bir cildiniz varsa bunun nedenini ve ona nasıl bakmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekir."

Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Bilgi

Kuru cildin sebepleri nelerdir?

Soğuk hava nemi daha az tutar bu nedenle sıcaklık aslında ciddi bir faktördür. Bunu dışında sabun bir başka nedenir. Cildi temizleyen köpükler, kiri çıkarmakla kalmayan kimyasal sürfaktanlar içerebilirler. Bu nedenlerle cildiniz kuruyabilir.Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli BilgiUzmanlar da bunun dışında özellikle fazla terlemenin de ciltte kurumaya neden olabileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle ellerin ayakların, koltuk altlarının ve göğüs altlarının temizliğinin önemli olduğunu söylüyor. Bir başka sebep ise uzun sıcak duşlar. Eğer kuru bir cildiniz varsa en fazla 10 dakikalık ılık duşlar almanız gerekiyor. Ayrıca cilt yaşlandıkça da daha az yağ üretiyor. Bu da önemli etkenlerden biri.Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli BilgiNeye ihtiyacınız var?

Uzmanlar sağlıklı bir cilt için iki gereklilik olduğunu söylüyor; cilde su çeken nemlendiriciler ve suyu içeriye hapseden yumuşatıcılar.Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Bilgi

Nemlendiriciler:

Leisitin
Propilen glikol
Sorbitol
Hiyalüronik asitKuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli BilgiYumuşatıcılar:

Vazelin
Lanolin
Dimetikon

Kuru cilt ne zaman sorun olabilir?

Dökülme ve gerginlik normal kuruluk belirtileridir. Ancak kızarıklık, şişlik, aşırı kaşıntı veya kabuklanma eşlik ediyorsa mutlaka bir dermatologla görüşmeniz gerekir. Uzmanlar bu gibi belirtilerin alerji ya da egzama gib bir şey olabileceğini söylüyor. Her iki durumda da bir uzmanla görüşmeniz gerekiyor.Kuru Ciltler Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli BilgiKuruluğu nasıl önleyebilirsiniz?

Bunun için nazik bir fırçalama sonunda iyi bir nemlendirme öneriliyor. Çünkü nemlendiricinin nüfus edebilmesi için öncelikle kuru ciltten kurtulmak gerekiyor. Bu nedenle hafta da bir laktik asit içeren bir formülle cildinizi temizleyin ve iyice nemlendirin.

Kaynak: Doğan Burda

False