GeriBeslenme Önerileri Kadınbudu köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kadınbudu köfte tarifi

Kadınbudu köfte tarifi

"Geleneksel lezzetlerimizin başında gelen kadınbudu köfte tarifi için hemen malzemeleri hazırlamaya başlayın!"

Malzemeler

500 gr. kıyma
2 soÄŸan
3 yumurta
1,5 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
1'er çay kasığı karabiber kekik ve kimyon

Kızartmak için
sıvı yağ
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu, tuz

Kadınbudu köfte tarifi

Yapılışı

Soğanları soyup ince ince kıyın. Pirinci tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip ince kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Soğan, 1 yumurta, pirinç, maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve kimyon ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kalan 2 yumurtayı çırpılır. Köfteleri sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın. Kâğıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Otlu kuzu budu tarifi için tıklayın!

Â

False