GeriKişisel Bakım Bu Yöntem ile Göğüs Estetiğinde İz Kalmıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bu Yöntem ile Göğüs Estetiğinde İz Kalmıyor!

Bu Yöntem ile Göğüs Estetiğinde İz Kalmıyor!

"Kadınlar göğüslerinin görünümüne dikkat ederler ve beğenmedikleri durumlarda kendilerini eksik hissedebilirler. Bu yüzden meme büyütme ameliyatına başvururlar. Estetik Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Gündoğan, koltuk altından endoskopik göğüs büyütme ameliyatı ile göğüslerde iz kalmadığını dile getirdi."

Koltuk Altından Endoskopik Göğüs Büyütme Tekniği

Kadınlar için güzelliğin en önemli öğelerinden birisi olan göğüs, görünümü ile özgüven eksikliğine neden olabiliyor. Çünkü göğüslerini güzel bulmayan kadınlar zaman içerisinde kendini eksik hissedebiliyorlar. Yapısal ya da gelişimsel etkenler nedeniyle göğüslerin istenilenden daha küçük olması kişinin psikolojik problemler yaşamasına sebebiyet verebiliyor. Bu durumda da tek çare göğüs büyütme ameliyatları oluyor.

Sağlık teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda yenilikler yapılıyor. Ameliyat sonrasında göğüs üzerinde iz kalmasını arzu etmeyen kişiler için koltuk altından endoskopik göğüs büyütme tekniği akla gelen ilk yöntem. Bu yöntem birçok hasta gurubunda başarıyla uygulanabilmektedir.

Bu teknik için ideal adaylar;

  • Göğüs üzerinde iz olmasını arzu etmeyenler
  • Göğüs ucu küçük olanlar
  • Göğüs altı çizgisi belirgin olmayanlar
  • Göğüsleri küçük ve sarkıklığı olmayanlar

Yapılacak Kesiler Görünmeyecek

Her göğüs ameliyatında olduğu gibi koltuk altından endoskopik göğüs büyütme ameliyatında da yapılacak çizimler, öncesinde hasta ayaktayken tamamlanmalıdır.

Koltuk altından yapılacak kesi, hasta ellerini beline koyduğunda görünmemelidir. Kesi, koltuk altının en yüksek ve çukurda kalacak noktasına yerleştirilmelidir. Yine kalacak iz, vücudun ön ve arkasından gözükmeyecek şekilde, koltuk altı sınırlarını aşmadan planlanır.

Operasyondan sonraki gün hasta günlük hayatına dönebilir. Kolların kullanımında herhangi bir sakınca olmamakla birlikte, erken mobilizasyonun iyileşmeye faydası olduğundan günlük aktivitelere dönmeleri önerilir.

Estetik Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Gündoğan

Bu Yöntem ile Göğüs Estetiğinde İz Kalmıyor

False