GeriKadın Sağlığı Akıllı Kadınların Bile Düştüğü 7 Sağlık Yanlışı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akıllı Kadınların Bile Düştüğü 7 Sağlık Yanlışı

"Spor iyidir, sigara içmek kötü! Bunları hepimiz biliyoruz. Peki ya bilmediklerimiz. Bilmeden düştüğümüz sağlık yanlışları ne? İşte bilinçli, akıllı ve kendine dikkat eden kadınların bile düştüğü 7 yanlış."

1. Soğuk havalarda güneş koruma kremi sürmeye gerek yok!
Havaların soğuk olması yanmayacağınız anlamına gelmez. UV radyasyonu havanın ısısına bağlı değildir. Uzmanlar uyarıyor: "Korunma için günlük nemlendirici kreminize güvenmeyin. Her gün, kış ya da yaz, 15 faktörlü güneşten korunma kremi, mutlaka sürün. Tabii güneşlenirken bu koruma faktörü daha fazla olmalı."

2. Mağazalarda tüm deneme ürünlerini kullanabilirim!
Büyük alışveriş merkezlerindeki kozmetik bölümlerinde deneme ürünlerini kullanmak makyaj çantanızı binlerce kadınla paylaşmakla aynı şeydir. "Denemeniz için tezgahta duran rujlardan birçok virüs kapabilirsiniz. Tabii rimel, far gibi ürünler gözlerinizin ciddi şekilde mikrop kapmasına neden olabilir." diyor uzmanlar.

3. Doğum kontrol hapı ile doğal vitaminler alınabilir!
Eğer doğum kontrol hapı kullanıyorsanız ve doğal vitaminler de almak istiyorsanız, bunu yapmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. "Doğal bitkilerden yapılan hapları kullanırken aynı zamanda doğum kontrol hapı da almak, karaciğerin kendini temizleme oranını azaltır ve böylelikle haplar çok daha az etkili olur." diyor uzmanlar.

4. Zarifçe bacak bacak üzerine atmanın ne zararı olabilir ki?
Zarifçe bacak bacak üzerine atmınca kendinizi bir hanımefendi gibi hissediyor olabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu, sırt problemleri, varis hatta ciddi kan pıhtılaşması sorunlarına bile neden olabilir. Ayrıca bacak bacak üzerine atmak leğen kemiğinizi yamultabilir.

5. Büyük büyük teyzemin neden öldüğünü hiç bilmiyorum!
Ailenizin tıbbi tarihini çok iyi öğrenmelisiniz. Eğer yakın, kadın akrabalarınızdan biri 540 yaşından önce kanser olduysa çok dikkatli olmalısınız. Göğüs kanseri olan 10 kadından biri bu hastalığı gen yoluyla almıştır. Rahim kanseri de genetiksel olarak taşınan hastalıklardan.

6. Spor salonunda duşa çıplak ayak giriyorum!
Çok pahalı ya da lüks bir spor salonuna da gidiyor olsanız bu oranın tertemiz ve mikropsuz olacağı anlamına gelmez. Çıplak ayak mikropları çok kolay kapar. Ucuz bir çift plastik telik satın almalı ve onları duşta giymelisiniz.

7. Anneme benzemek istemiyorum!
Annelerine hayran olmayan ve ona benzemek istemeyen kadınlarda kendine güven eksikliği ve yemek problemlerine daha sık rastlanıyor. Psikologlar annelerine benzemek isteyen kadınların daha düzgün vücutları olduğunu söylüyor.

False