GeriMutfak Tüyoları Yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte çıtır çıtır yağ mantısı tarifi ve yapımı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte çıtır çıtır yağ mantısı tarifi ve yapımı

Yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte çıtır çıtır yağ mantısı tarifi ve yapımı

Yağ mantısı, mantının en güzel hallerinden biri. Çıtır çıtır kıvamı ve yoğurt ile domates sosuyla her lokması ayrı leziz. Yağ mantısı, boyut bildiğimiz mantıdan biraz daha büyük. Kızartılarak hazırlanan yağ mantısını keyifle tüketeceksiniz. Peki yağ mantısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yağ mantısı tarifi ve yapımı

Genelde haşlanarak pişirilen klasik mantıdan farklı olarak yağ mantısı, adından da tahmin edebileceğiniz üzere yağda kızartılarak pişiriliyor. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosuyla da lezzetini katlıyor. Eğer denemek isterseniz yağ mantısı tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

YAĞ MANTISI TARİFİ:

MALZEMELER:

Hamuru için:

1 adet yumurta
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

1 adet soğan
200 gram kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

1 adet domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak

YAĞ MANTISI NASIL YAPILIR?

Yağ mantısının iç harcı için soğanı rendeleyin.

Kıyma, tuz ve baharatlarla birlikte güzelce yoğurup üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında dinlendirmeye aşın.

Kıyma buzdolabında dinlenirken mantının hamurunu hazırlayın.

Unun 2,5 su bardağı kadarını yoğurma kasesine alın.

Üzerine maya, süt, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın ve yoğurmaya başlayın.

Gerekirse biraz daha un ilave ederek sert, ele yapışmayan, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.

Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırdıktan sonra bezelere ayırıp unlu bir zeminde orta incelikte açın.

Yufkaları normal mantıdan daha büyük karelere bölün.

Buzdolabında dinlendirdiğiniz kıymalı harçtan karelerin ortasına bir birer parça yerleştirin.

Hamurları bohça şeklinde kapatıp sıvı yağda güzelce kızartın.

Kızaran mantıları bir kağıt havlunun üzerine çıkarın.

Diğer yanda domatesi rendeleyin.

Salçayla birlikte suyunu çektirene kadar kavurun.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın.

Mantılarınızı yoğurt ve domates sosuyla birlikte servis edin.

Afiyet olsun...

False