GeriMutfak Tüyoları Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi

Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi

Ofiste ne yiyeceğini düşünenler için yemeği evde hazırlamak iyi bir alternatif. İşte lezzetli, sağlıklı ve pratik birkaç öneri...

Diyet yapıyorsanız veya sağlıklı beslenme düzeni içerisindeyseniz her öğlen ofiste ne yiyeceğiniz sizin için ciddi soru işaretleri oluşturuyor olabilir. Ofis çevresinde yer alan fast food restoranları veya sağlıksız menüler yerine öğle yemeğinizi her sabah kendiniz hazırlayarak hem sağlıklı beslenebilir hem de formunuzu koruyabilirsiniz. İşte ofise götürebileceğiniz 5 pratik ve sağlıklı yemek tarifi:

 

Poşe somon

2 parça somon, biraz tuz, kişniş, defne yaprağı ve bir diş sarımsak ile poşe somon yapabilirsiniz. Tuz, kişniş ve defne yaprağını somonun üzerine yerleştirerek sarımsağı da ilave edin. Streç filmle sardığınız somonu kaynayan suyun içine yavaşça bırakın. 10 dakika haşlandıktan sonra somonu çıkararak bir kaba yerleştirin.

Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi

Karnabahar salatası

1 tane karnabahar, 1 tane soğan, biraz maydanoz, dereotu ve taze soğan, 1 çay kaşığı tuz ve biber ile 2 kaşık zeytinyağı ve salça gerekli olan malzemeler. Karnabahar salatası yapmak için karnabaharı ayırarak blender'dan geçirin. Soğanı bir tavada kavurarak üzerine domates salçası ekleyin. Daha sonra karışımın üzerine karnabahar parçalarını ilave ederek 10 dakika daha kavurma işlemine devam edin. Kavurma işlemi sonrasında karışım üzerine zeytinyağı, tuz, biber, maydanoz ve dereotunu da ilave ederek iyice karıştırın ve hava almayan bir kaba koyarak ofise götürmeye hazır hale getirin.

Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi

Kepekli sebzeli makarna salatası

Bir tabak ölçüsünde kepekli makarna, çeri domates, haşlanmış bezelye, dereotu ve biraz otlu peynir ihtiyacınız olan malzemeler. Kepekli makarnayı kaynayan suda yaklaşık 10 dakika kadar haşlayıp istediğiniz kıvama gelince süzün. Sonra üzerine küçük küçük dilimlediğiniz çeri domatesleri ilave edin, haşlanmış bezelye, dereotu ve otlu peynirleri de ekleyerek makarnayı iyice karıştırın.

Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi

Fırın falafel

2 bardak nohut, yarım bardak galeta unu, 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon, 1 yumurta, yarım demet maydanoz, 1 kaşık zeytinyağı ve biraz tuz ile fırın falafel yapabilirsiniz. Nohutları haşladıktan sonra galeta ununu, baharatları ve zeytinyağını bir blender'a koyup püre haline getirin. Karışıma maydanozları da ilave ederek elinizle köfte şekli verin. Yaptığınız köfteleri 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Ofise götürebileceğiniz 5 pratik sağlıklı yemek tarifi

Yeşil sebze çorbası

Yarım patates, yarım kabak, yarım brokoli, 1 adet havuç, kırmızı soğan, 1 çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon gibi malzemeleri hazırlayın. Bütün sebzeleri iyice yıkayın ve soyarak hazır hale getirin. Sonrasında sarımsak ve soğanı da ince ince doğrayın. Bir tencereye sebzeleri koyarak üzerine kaynar su ilave edin. Sebzeler pişince blender'dan geçirerek baharatları ve tuzunu ilave edin.

BİR DE VİDEOLU TARİFİMİZ VAR

 

 

Pofuduk Yılbaşı Ağacı

 

False