GeriMutfak Tüyoları Midye dolma tarifi: Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, püf noktaları...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Midye dolma tarifi: Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, püf noktaları...

Midye dolma tarifi: Evde midye dolma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, püf noktaları...

En sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolma bir o kadar dikkatli yenmesi gereken bir üründür. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, midye dolma tarifi detayları...

Midye dolması daha çok dışarda yemeye alışkın olduğumuz lezzetlerdendir. Ancak midye dolmayı evde de hazırlayarak kendi damak tadınıza göre lezzetlendirebilirsiniz. İşte, evde denemek isteyenlere midye dolma tarifi ve malzemeleri...

MİDYE DOLMA MALZEMELERİ

40 adet kabuklu midye

3/4 su bardağı zeytinyağı

2,5 su bardağı sıcak su

1 adet limonun suyu

Pilavı için:

1,5 su bardağı pirinç

4 adet kuru soğan

50 gram dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

8 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

2,5 su bardağı sıcak su

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tuz

MİDYE DOLMA NASIL YAPILIR?

Midyeleri kabuklarını fırçalayarak bol suyla iyice yıkayın.

Keskin bir bıçak yardımıyla uçlarından kabuklarını açın.

Tüylü kısımlarını elinizle ayıklayıp midyeleri soğuk su dolu bir kaba yerleştirin.

Burada kısa süre beklettikten sonra iyice durulayıp temiz bir kaba alın.

Bu esnada pilavı pişirmeye başlayın.

Pirinçleri sıcak suya koyup 15 dakika kadar bekletin. Ardından süzüp iyice durulayın.

Kuru soğanları yemeklik doğrayın, kuşüzümlerini ılık suya koyun.

Zeytinyağını tencerede ısıtın.

Önce soğanları sonra dolmalık fıstıkları ardından pirinçleri kavurun.

Kuşüzümlerini, tuzu, baharatları, limon suyunu ve şekeri pirinçlerin üzerine ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu da ilave edip pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.

Midyelerin kabuklarının içine pilavdan birer tatlı kaşığı kadar doldurup sıkıca kapatın.

Midyeleri ağızları aşağıda kalacak şekilde tencereye dizin ve üstlerine zeytinyağı gezdirin.

En üste bir porselen tabak yerleştirip sıcak su gezdirin.

Kapağını kapattığınız dolmaları yarım saat kadar kısık ateşte pişirin.

Soğuyunca limon sıkarak servis yapın. Afiyet olsun...

False