GeriMutfak Tüyoları MasterChef Ratatouille (Ratatuy) Tarifi ve Malzemeleri: Evde kolay Ratatouille nasıl yapılır, ne demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MasterChef Ratatouille (Ratatuy) Tarifi ve Malzemeleri: Evde kolay Ratatouille nasıl yapılır, ne demek?

MasterChef Ratatouille (Ratatuy) Tarifi ve Malzemeleri: Evde kolay Ratatouille nasıl yapılır, ne demek?

MasterChef ratatouille tarifi günün aranan yemeklerinden biri oldu. Geleneksel Fransız yemeği ratatouille (ratatuy) kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile son yıllarda ülkemizde de sıklıkla yapılıyor. Peki, evde kolay Ratatouille nasıl yapılır, ne demek? İşte MasterChef Ratatouille (Ratatuy) tarifi ve malzemeleri

Ratatuy, Fransa'da ilk kez XVIII yüzyılda kazan yemeklerine verilmiş ad, genellikle yoksul köylülerin yemeği sayılırdı. Sebze artıkları bir arada kaynatılır ve yenilirdi. XX yüzyılda (1930 yılında) Nice bölgesinde yaz mevsiminde taze sebzelerden hazırlanan yemek ünlendi. Orijinal tarif biber, domates, soğan ve sarımsak içerir. Modern dönemde bunlara patlıcan da dahil edildi. Peki, ratatouille nasıl yapılır? İşte ratatouille tarifi ve malzemeleri...

RATATUY MALZEMELERİ

2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet kabak
2 adet kırmızı kapya biberi
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz

Sosu için;

3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
2 adet sivribiber
3 diş sarımsak

Üzeri için;

100 gram kaşar peyniri

RATATUY NASIL YAPILIR?

Patlıcanları kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin.

Tuzlu suda 15 dakika kadar beklettiğiniz patlıcan dilimlerini süzüp kurulayın.

Kabakları ve kapya biberleri de aynı şekilde dilimleyin.

Tüm sebzeleri derin bir kaseye alıp zeytinyağı, tuz ve baharatları üzerine ekleyin ve harmanlayın.

Varsa döküm tavayı yoksa fırın kabını yağlayıp sebze dilimlerini patlıcan-kabak-biberi sırasıyla birbirinin üzerini kısmen kapatacak şekilde dizin.

Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin ve yarım saat kadar pişirin.

Diğer yandan ratatouille (ratatuy) sosunu hazırlamaya başlayın.

Sosu için somatesleri kabuklarını soyup rendeleyin.

Soğanları ve biberleri küp küp doğrayın.

Sarımsakları da ezdikten sonra bir sos tavasında yağı kızdırıp soğan, biber ve sarımsakları kavurmaya başlayın.

Ardından salçayı ve domatesi ekleyin.

Sos kıvamına geldiğinde baharat ve tuzunu attıktan sonra fırından çıkardığınız ratatuy'un üzerine gezdirin.

Son olarak kaşarı rendeleyerek en üste serpiştirin ve sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun…

False