GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF MONEY BAGS TARİFİ: Tayland mutfağı Money bags nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF MONEY BAGS TARİFİ: Tayland mutfağı Money bags nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MASTERCHEF MONEY BAGS TARİFİ: Tayland mutfağı Money bags nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Masterchef money bags tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit mantı türü olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden money bags para kesesine benzerliğinden ismini alıyor. İç dolgusu ise Frenk soğanı ve kıyma gibi lezzetli malzemelerden hazırlanıyor. Peki, money bags nasıl yapılır? İşte Tayland mantısı money bags tarifi, malzemeleri ve yapımı...

‘Money bag’ kelime anlamı ‘para kesesi’ olan ve dünyanın dört bir yanındaki Tayland restoranlarında karşımıza çıkan bir tür börek ya da mantı. Türkiye’de de kese böreği olarak benzerleri karşımıza çıkan ‘money bag’ evde de kolayca yapılabilir. Peki, Tayland mutfağı Money bags nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, evde kolay money bags tarifi ve malzemeleri...

MONEY BAGS MALZEMELERİ

Hamuru için:

2,5 su bardağı un
2 yumurta
3/4 su bardağı su
Tuz

İç harcı için:

200 gram yağsız kıyma
2 adet kereviz sapı
2 diş sarımsak
20 dal Frenk soğanı
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 tatlı kaşığı susam
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ

MONEY BAGS NASIL YAPILIR?

İç harcı için 2 tatlı kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın.

Kıymayı ekleyip 5-6 dakika kadar kavurun.

Kereviz sapını ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.

5 dakika kadar kavurun.

Frenk soğanının 5 tanesini de ince ince kıyın ve harca katın.

Soya sosu, susam taneleri ve şekeri de ekleyip karıştırarak 1 dakika daha kavurun.

Soğuması için kenara alın.

Hamur için unu tezgaha alıp ortasını havuz gibi açın.

Bu havuza yumurtaları kırın, tuz ve suyu ilave edin.

Yanlardan merkeze doğru unu toplayarak karışımı hamur haline getirin.

Hamurunuz iyice özleşene kadar yaklaşık 15 dakika yoğurun.

Hamurunuzu iki parçaya ayırıp yuvarlayarak beze yapın.

Üzerini nemli bir bezle örttüğünüz hamurları mayalanması için bir kenara alın ve 20 dakika dinlendirin.

Bu sürenin sonunda tezgahı ya da hamur tahtasını unlayıp bezeyi buraya alın.

Merdane ya da oklavayla böreklik yufkadan biraz kalın olacak şekilde açın.

Bir kalıp ya da bardak ağzı yardımıyla açtığınız yufkaları yuvarlak kesin.

Kalan Frenk soğanlarını çok kısa bir süre sıcak suya koyup çıkarın.

Yuvarlak kestiğiniz hamurların ortasına kıymalı harçtan koyun.

Kenarlarına fırçayla biraz soğuk su sürüp kese şeklinde katlayın.

Keselerin ağzını Frenk soğanı ile bağlayın.

Kalan sıvı yağı tavada ısıtıp hazırladığınız keseleri yağda 3-4 dakika kızartın.

Kağıt havlunun üzerine çıkarıp yağını çektirin.

Tatlı acı sos ve sosya sosuyla servis edin. Afiyet olsun…

False