Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu haberleri sayfasında Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 235 Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Göktürk Göleti Tabiat Parkı’na girmek isteyen engelli vatandaşa “Burası sana uygun değil, neden geldin?” diyen görevlinin tutumu Esenler Belediyesi’ne 100 bin lira cezaya mal oldu. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu olayda ayrımcılık yasağının ihlal edildiğine hükmetti.
#TİHEKAnkara’da Mithatpaşa Caddesi üzerinde bulunan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), ülkemizde insan haklarının, eşitlik, sosyal adalet gibi kavramların içselleşmesi için çalışan kamu kurumlarından.
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuHürriyet Ankara’ya konuşan Adalet Bakanlığı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun (TİHEK) Ankaralı kurul üyesi Dilek Ertürk, aldıkları yeni bir kararı açıkladı. Ertürk, down sendromlu çocukların da artık kaynaştırılmış eğitim sırasında gönüllü yardımcı personelden yararlanabileceğini söyledi.
#Oya ARMUTÇUHasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) işbirliği ile düzenlenen ‘Ayrımcılık Yasağı Bağlamında Yapay Zekâ Kullanımın Etkileri Uluslararası Sempozyumu’ yoğun katılımla gerçekleştirildi.
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 16 uzman yardımcısı alacak. Söz konusu gelişmenin duyulmasının ardından, başvuru şartları ve diğer detaylar merak konusu oldu. İşte, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu uzman yardımcısı alımına ilişkin ayrıntılar...
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nca (TİHEK) yabancılara su kullanımı ve nikah ücretlerinde farklı tarife uygulanmasına yönelik Bolu Belediye Meclisi kararı hakkında resen inceleme başlatıldığı açıklandı.
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) sözlü sınav sonuçlarına göre 10 sözleşmeli personel istihdam edecek. Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, TİHEK tarafından 2 kadın ve 2 erkek olmak üzere 4 koruma ve güvenlik görevlisi, temizlik, basit bakım ve ısıtma gibi temel hizmetleri yerine getirmek üzere 5 destek personeli ile 1 teknisyen personel olmak üzere toplam 10 sözleşmeli personel alımı yapılacak. İşte, ilanın detayları...
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumuİçişleri Bakanlığı, polis, jandarma ve sahil güvenlik personelinin iş ve işlemlerinin değerlendirildiği Kolluk Gözetim Komisyonu'na bugüne kadar 82 bin 208 başvuru yapıldığını; 53 bin 265 personel hakkındaki idari işlemlerin tamamlandığını, 28 bin 943 personel hakkındaki soruşturma işlemlerinin ise devam ettiğini açıkladı. İşkence iddialarına ilişkin başvuruların ise gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
#İçişleri BakanlığıTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun (TİHEK) İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu Raporu’na göre tahliye edilen çocukların önemli bir çoğunluğu tekrar suç işleyerek cezaevine dönüyor. Yerinde inceleme yapılarak hazırlanan raporda, bu durumun en önemli faktörleri arasında çocuğun suç profili yüksek ailede yetişmesi ve eğitim seviyesinin düşük olması gösterildi.
#TÜRKİYE İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bir kariyer sitesine verdiği iş ilanında aradıkları çalışanın "türbanlı olmamasını" belirten yayınevine, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin lira idari para cezası verdi.
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), geçen ay bekâr olduğu gerekçesiyle bir kadına evini kiralamayan ev sahibine 2 bin, emlakçıya 1000 lira idari para cezası verdi. Ayrımcılık yasağını ihlalden verilen bu emsal ceza kararının ardından kurumun başkanı Süleyman Arslan’la TİHEK’in işlevini ve Türkiye’deki insan haklarının durumunu konuştuk. Kendilerine gelen şikâyetlerin zamanla arttığını belirten Arslan, “Kurumumuzun şikâyet üreten, toplumu şikâyete yönlendiren bir kurum olmasını istemiyoruz” dedi.
#Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik KurumuTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’yla ayrımcılıkla mücadelede yeni bir dönem de başlıyor. “Bekâra ev yok” diyen, gebelik gibi gerekçelerle işe almayan, mobbing yapan para cezasına çarptırılabilecek. Kurum istediği belgeye ulaşabilecek, çat kapı cezaevine girebilecek.
#CezaeviCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kanun-ı Esasi’yi takip eden dört anayasaya rağmen Türk milletinin iyi bir anayasa özlemi halen dinmedi. Kurucu anayasalarımız dışında son iki anayasanın maalesef darbelerin, hukuk dışı müdahalelerin ürünü olmasının bunda payı büyük. Bu demokratik ayıbı gidermek Türk siyasetinin boynunun borcudur” dedi.
#ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay’ın 158. Kuruluş Yıldönümü ve Danıştay ve İdari Yargı Günü Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa'nın gerekliliğine vurgu yapan Erdoğan, "Kanun-ı Esasi’yi takip eden dört anayasaya rağmen Türk milletinin iyi bir anayasa özlemi hâlen dinmemiştir. Kurucu anayasalarımız dışında son iki anayasanın maalesef darbelerin, hukuk dışı müdahalelerin ürünü olmasının bunda payı büyüktür. Bu demokratik ayıbı gidermek, Türk siyasetinin boynunun borcudur." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı kararı ile Emniyet Genel Müdürü ile 4 ilde valiler değişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanı olarak atanırken Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ise genel müdürlük emrine verildi.
#Emniyet Genel MüdürlüğüMeclis komisyonu, silah bırakan PKK’lıların topluma kazandırılması için “amaca özgülenmiş, müstakil ve geçici” yasal düzenleme önerdi. Silah bırakmada sahada teyit şartı getirildi. Rapora Öcalan için doğrudan tahliye yolunu açabilecek “umut hakkı” girmedi ancak AİHM ve AYM kararlarının gecikmeksizin hayata geçirilmesi önerildi.
#KomisyonTÜRKİYE İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), bilgilendirme yapılmadan ve açık rıza alınmaksızın HIV ile hepatit testleri yapılıp, pozitif çıkan test sonucunun e-Nabız sistemine işlendiği gerekçesiyle yapılan başvurunun, ayrımcılık yasağı kapsamında 'incelenemez' olduğuna karar verdi.
#HIV TestiCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bugün İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin en ağır biçimde ihlal edildiği coğrafyaların başında Gazze ve işgal altındaki Filistin toprakları yer almaktadır" dedi.
#GazzeTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından, Ankara'da down sendromlu M.A.Y.'nin (7) 'diğer çocuklara zarar verebileceği veya zarar görebileceği' gerekçesiyle alınmadığı alışveriş merkezindeki çocuk oyun alanı işletmecisine, 'engelliliğe dayalı ayrımcılık yasağını ihlal'den 204 bin 285 TL idari para cezası uygulandı.
#Down SendromuTİHEK, bir noterin 65 yaş üstünden sağlık raporu istemesini ‘ayrımcılık’ olarak değerlendirdi. Peki noterler, 65 yaş üstünden sağlık raporu isteyebilir mi? Avukat Ergün Vardar’ın yanıtı: “Hayır, kanunda da yönetmelikte de ‘yaşa bağlı rapor’ gibi bir düzenleme yok.”
#NoterAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni anayasa ihtiyacını hepimiz söylüyoruz. Bunun yapılması konusu uzlaşmaya tabi olan bir husus. Meclis'te uzlaşma olmadan bir anayasa yapmamız mümkün değil." dedi.
#Adalet Bakanı Yılmaz TunçTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, “dahilerin hastalığı” olarak nitelendirilen disleksi tanılı iki öğrenciye ayrımcılık yapıldığı gerekçesiyle İstanbul’da köklü ve saygın bir özel lise ile Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 600 bin lira idari para cezası verdi...
#Özel Gereksinimli ÇocuklarTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. TBMM Başkanı Kurtulmuş "Türkiye'de meşruiyetin bir kaynağı var, millet iradesi. Millet iradesinden başka hiçbir iç ya da dış odağın Türk siyasetine meşruiyet sağlaması mümkün değil." ifadelerini kullandı.
#Numan KurtulmuşBazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre, üst kademe kamu yöneticisi olarak atanacaklarda aranan hizmet süresi hesabında, 4 yıllık yükseköğrenim gördükten sonra kamu kurum ve kuruluşlarında, sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak fiilen çalışılan sürelerin tamamı dikkate alınacak.
#TBMMAnkara'da Türkiye Down Sendromu Derneği'nin çağrısıyla, down sendromlu Mert Affan Y.'nin (7) alınmadığı oyun alanının bulunduğu alışveriş merkezi önünde toplanan özel gereksinimli çocukların aileleri, protestoda bulundu. Öte yandan oyun salonu sorumlu müdürü E.G. ile birlikte 4 kadın çalışanı gözaltına alındı.
#Down SendromTürkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), 400 lira olan nikah ücretini sığınmacılar için 10 bin liraya çıkaran Afyonkarahisar Belediyesine ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 204 bin 285 lira idari para cezası verdi.
#AfyonkarahisarM.E.L., erkek kuzeniyle tatil için bir otelin internet sitesinden rezervasyon yaptırdı. Birkaç gün sonra otelden aranıp tesiste erkek sayısının çoğunlukta olacağı gerekçesiyle rezervasyonu iptal edilen M.E.L., Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na başvurdu. Kurum, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle otele 141 bin 934 lira idari para cezası uyguladı.
#Cinsiyetçi OtelAdana'da yaşayan 28 yaşındaki M.E.L., erkek kuzeniyle tatil için Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelin internet sitesinden rezervasyon yaptırdı. Birkaç gün sonra otelden aranıp tesiste erkek sayısının çoğunlukta olacağı gerekçesiyle rezervasyonu iptal edilen M.E.L., Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) başvurdu. TİHEK, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle otele 141 bin 934 lira idari para cezası uyguladı.
#OtelAdana'da yaşayan 28 yaşındaki M.E.L., erkek kuzeniyle tatil için Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelin internet sitesinden rezervasyon yaptırdı. Birkaç gün sonra otelden aranıp tesiste erkek sayısının çoğunlukta olacağı gerekçesiyle rezervasyonu iptal edilen M.E.L., Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) başvurdu. TİHEK, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle otele 141 bin 934 lira idari para cezası uyguladı.
#ANTALYA



























