26’ncı Nürnberg Türkiye- Almanya Film Festivali’nin programı, Festival Başkanı Adil Kaya ve Belediye Sanat Direktörü Michael Bader’in yaptığı basın toplantısıyla açıklandı. Toplantı hem online hem de yüz yüze yapıldı.
#Nürnberg Türkiye-Almanya Film FestivaliNürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nin sonuna gelindi ve ödül töreni, pandemiye rağmen sinema sanatçılarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Toplam 9 ödülün verildiği festivalde 10 bin euro değerinde ödüller de sahiplerini buldu. Her üç jüri de kararlarını oy birliğiyle aldıklarını açıkladılar.
#Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivaliİki ülkenin kültürünü ve sanatçılarını buluşturan Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali’nin kurucusu Adil Kaya, festivalin dününü ve bugününü anlattı. İnsan hakları ve kültür kenti olan Nürnberg’de sosyal hayata damga vuran, Almanya’nın gözde festivallerinden biri olan, iki ülkenin kültürünü ve sanatını ve sanatçılarını buluşturan festival bu yıl 25’inci yılını kutluyor.
#Türkiye Almanya Film Festivali26’ncı Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nde Ferit Karahan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Okul Tıraşı’, ‘En İyi Film’ seçilirken, ‘Rabiye Kurnaz, George W. Bush’a Karşı’ adlı filme iki ödül gitti. Ünlü oyuncu Perihan Savaş’a ise ‘Onur Ödülü’ verildi.
#26’Ncı Nürnberg Türkiye-Almanya Film FestivaliBaşkanlığını Adil Kaya, yönetmenliğini de Ayten Akyıldız’ın yaptığı 20 Mart’a kadar devam edecek olan 26’ncı Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali 11 Mart akşamı Tafelhalle’de ‘Bergen’ filmiyle başladı. Açılış galasında ARTE sinema filmleri ve TV dizileri genel müdürü Claudia Tronnier ile Uluslararası sinema Kültürü Elçisi ve Antalya Film festivali yönetmeni Dr. Ahmet Boyacıoğlu’na onur ödülleri verildi.
#AVRUPADAN HABERLER26’ncı Nürnberg Türkiye- Almanya Film Festivali’nin programı, Festival Başkanı Adil Kaya ve Belediye Sanat Direktörü Michael Bader’in yaptığı basın toplantısıyla açıklandı. Toplantı hem online hem de yüz yüze yapıldı.
#Nürnberg Türkiye-Almanya Film FestivaliBaşkanlığını Adil Kaya’nın, yönetmenliğini ise Ayten Akyıldız’ın yaptığı 11 Mart’ta başlayacak ve 10 gün sürecek 26. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nde, Türkiye’den 5, Almanya’dan 4 film, uzun metrajlı film yarışmasında 6 ödül için yarışacak.
#Adil Kaya26. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali 11 Mart Cuma akşamı görkemli bir gala ile başlıyor. Açılış ise 80’li yıllarda Türkiye’nin gündemine oturmuş uzun uğraşlar sonu beyaz perde için senaryolaştırılabilmiş oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın başrol oynadığı ‘Bergen’ filmiyle yapılacak.
#AlmanyaAlmanya’daki en köklü Türk film festivali olan ve bu yıl pandemi nedeniyle gecikmeli olarak temmuz ayında yapılan Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nin 26’ncısının 11-20 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.
#Nürnberg Almanya-Türkiye Film Festivali