Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2023 13:14

31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin Onur, Başarı ve Genç Cadı Ödülleri belli oldu. ‘Onur Ödülü’ oyuncu Tilbe Saran’a, ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ oyuncu Asiye Dinçsoy, yönetmen-senarist Belmin Söylemez ve kurgucu Selda Taşkın’a, ‘Genç Cadı Ödülü’ ise oyuncu Öyküsu Özyürek'e verilecek.

Haberin Devamı

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin her yıl sinemadaki kadın emeğinin altını çizmek ve görünür kılmak, yeni kuşak kadın sinemacıları cesaretlendirmek üzere verdiği ödüller belli oldu. Oyunculuğa 1984 yılında Kenter Tiyatrosu’nda başlayan, iki yıl sonra Dormen Tiyatrosu’nda ‘Hangisi Karısı’ adlı oyunla ilk ödülünü alan, 1985 yılında ‘Kırlangıç Fırtınası’ filmiyle adım attığı sinemada ‘Bir Erkeğin Anatomisi’, ‘Kaç Para Kaç’, ‘Beş Vakit’, ‘Turquaze’, ‘Zenne’ ve ‘Bergen’ filmlerinde rol alan Tilbe Saran, ‘Onur Ödülü’ne layık görüldü

Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

Tilbe Saran

 BİLGE OLGAÇ ÖDÜLÜ ÜÇ FARKLI İSME VERİLECEK

Haberin Devamı

Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

Öyküsu Özyürek

Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

Asiye Dinçsoy

Türkiye sinemasının farklı alanlarında emek veren kadınların başarılarını kutlamak amacıyla, erkek egemen sinemanın ilk kadın yönetmenlerinden Bilge Olgaç anısına verilen ‘Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ bu yıl üç isme verilecek. Oyuncu Asiye Dinçsoy’a, yönetmen-senarist Belmin Söylemez ve kurgucu Selda Taşkın, bu ödüle layık görülen isimler oldu. Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla 2009 yılından bu yana verilen ‘Genç Cadı Ödülü’ ise Tokyo Film Festivali’nde prömiyerini yapan önümüzdeki günlerde ülkemizde de izleyiciyle buluşması beklenen filmi ‘Aniden’de rol alan Öyküsu Özyürek’e verilecek. Ödüller, 31 Mayıs’taki açılış töreninde takdim edilecek.

Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

Haberin Devamı

Asiye Dinçsoy, ‘Toz Bezi’ filminde canlandırdığı Nesrin ile 35. İstanbul Film Festivali, 21. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali ve 27. Ankara Film Festivali’nde ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödüllerini kazanmıştı.

Uçan Süpürge’de ödüller belli oldu

Yönetmen-senarist Belmin Söylemez, ‘Bıyık’, ‘ZAP!’, ‘Dalgalar’, ‘Pencereler’, ‘Hayatımın Fotoğrafı’, ‘34 Taksi’, ‘’Bugün İstanbul Ne Kadar Güzel’ ve ‘Şimdiki Zaman’ adlı kısa, belgesel ve uzun metraj filmlerine imza attı.

BAKMADAN GEÇME!