Sanatçılar bizim görmediğimizi görür

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar bizim görmediğimizi görür
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2017 12:24

22. kez düzenlenen Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali, Tafelhalle’de yapılan galayla başladı. Usta fotoğrafçı Ara Güler ile görüntü yönetmeni Jürgen Jürges, ‘Onur’ ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

ARA Güler’e ödülünü Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Ulrich Maly, Jürgen Jürges’e ödülünü Zülfü Livaneli’nin eşi Ülkü Livaneli verdi. Ara Güler ödülünü almak için sahneye yardımla çıktı. “Merhaba millet“ diyerek izleyicileri selamlayan Güler, “Fotoğraf çekmek, sadece fotoğraf çekmek değildir. Olayın içinde her şey vardır. Her şeyin bir sebebi vardır. Dünya boşuna dönmüyor” dedi.

Sanatçılar bizim görmediğimizi görür


Festivalin onur konuğu Zülfü Livaneli, ödül alan iki sanatçıyı övdü ve “Onlar, bizim görmediğimizi görür” dedi. Nürnberg’e gelirken uçakta yaşadığı bir anısını da anlatan Livaneli, şöyle dedi: “Nürnberg’e gelirken, uçakta beni tanıyanlar neden Nürnberg’e gittiğimi sordu. Bende, ‘Film festivaline” diye cevap verdim. Onlar ise Nürnberg’te düzenlenen Silah Fuarı’na gidiyorlarmış. Ben barışa gittiğimi dillendirdim...”

Haberin Devamı

Sanatçılar bizim görmediğimizi görür


BİR İSTANBUL EFSANESİ

Daha sonra  Osman Okkan’ın rejisini yaptığı ‘Ara Güler- Bir İstanbul Efsanesi’ filmi gösterildi ve Orhan Pamuk ile Yaşar Kemal’in  söylemleri ekrana yansıdı.
Türkiye’nin Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül’ün de katıldığı festivali, Adil Kaya açtı. Konuklarını selamlayan Kaya’nın ardından festivalde yarışacak kısa  ve uzun metrajlı filmler tanıtıldı.
Festival boyunca 40 film gösterilecek, konuklarla söyleşiler yapılacak. Ödül alan filmler 11 Mart’ta açıklanacak.

Sanatçılar bizim görmediğimizi görür

BAKMADAN GEÇME!