Ünlü isim Nürnberg Film Festivali’nde jüri oldu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü isim Nürnberg Film Festivali’nde jüri oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2024 10:57

8 Mart’ta Tafelhallede başlayacak 28’inci Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nin jüri başkanları ve yönetim kurulu belli oldu.

Haberin Devamı

Jüride, Berlinale’nin European Film Market bölümünün uzun yıllar başkanlığını yapan ve dünya sinemasının saygın isimlerinden Beki Probst, uzun metrajlı film jüri başkanlığını üstlendi. Probst, Berlinale’nin European Film Market bölümünü, uluslararası sinema sektörünün en önemli buluşma yerlerinden biri haline getirmişti. Kısa film seçici kurul başkanlığını bu yıl Türkiye’den sinema yönetmeni Belmin Söylemez üstlendi. Söylemez, kısa film, belgesel ve uzun filmleriyle çeşitli ödüller kazandı. Festivalin diğer jüri üyeleri ve programını önümüzdeki günlerde açıklanacak.
Diğer taraftan, Türkiye-Almanya Film Festivali’nin ana sorumlusu ve ana düzenleyicisi olan InterForum, yeni yıla yeni yönetim kuruluyla girdi. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu; Adil Kaya (InterForum Yönetim Kurulu Başkanı ve Festival Başkanı), Ersin Uğurlu (InterForum Yönetim Kurulu İkinci Başkanı), Alper Güleç (InterForum Mali İşler Sorumlusu) ve Selim Çelebi (InterForum Halkla İliskiler Sorumlusu).

Ünlü isim Nürnberg Film Festivali’nde jüri oldu

Adil Kaya, Ersin Uğurlu, Alper Güleç, Selim Çelebi

Ünlü isim Nürnberg Film Festivali’nde jüri oldu

Beki Probst, Belmin Söylemez

 

BAKMADAN GEÇME!