En İyi Uzun Film ödülü ‘Hayat’ın oldu

Güncelleme Tarihi:

En İyi Uzun Film ödülü ‘Hayat’ın oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 11:36

8 Mart Cuma başlayan 28. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’nin sonuna gelindi. Toplam 10 ödülün verildiği festivalde 12 bin Euro değerinde ödül dağıtıldı. Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ adlı filmi festivalden iki ödülle döndü.

Haberin Devamı

28. Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali’ne seyirci büyük ilgi gösterdi. Türkiye ve Almanya’dan 70’in üzerinde sanatçı ve sinema sektöründen uzmanın ağırlandığı festivalde toplam 59 etkinliğe katılan 7 bine yakın seyirci filmleri izledi, yoğun geçen söyleşilere takip etti. Açılışta oyuncular İris Berben ve Hale Soygazi’ye festivalin Onur Ödülü verilmişti. Kenan İmirzalıoğlu’nun jüride yer aldığı yarışma sonunda tüm jüri üyeleri sahneye çıkarak kazanan filmlerin gerekçeli kararını okudular. CineCitta Arena salonunu dolduran seyirciler neşeli saatler geçirirken, kazananları yürekten alkışladılar.

En İyi Uzun Film ödülü ‘Hayat’ın oldu

En İyi Uzun Film ödülü ‘Hayat’ın oldu
KİMLER ÖDÜL ALDI

Haberin Devamı

Ödül programını Festival Başkanı Adil Kaya sunarken, yönetmen Ayten Akyıldız ile Sinem İlterli akışı düzenlediler. Festival kapsamında ‘En İyi Uzun Film’ ödülü, yarışmaya Türkiye’den katılan Zeki Demirkubuz’un ‘Hayat’ adlı filminin oldu. ‘Büyük Jüri Ödülü’ de yönetmen Zeki Demirkubuz’a verildi. Selen Kurtaran, ‘Cam Perde’ filmindeki performansıyla ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün, Serkan Kaya ise ‘Was von der Liebe bleibt’ (Aşktan Geriye Kalan) filmindeki üstün başarısıyla ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünün sahibi oldu. Selin Kurtaran vize alamadığı için törene katılamadı. ‘Seyirci Ödülü’nü izleyicilerden en çok oy alan Veit Helmer’in yönettiği ‘Gondola’ (Teleferik) filmi alırken, ‘Öngören Ödülü’nü ise yönetmenliğini Marcus Vetter ve Michele Gentile’nin yaptığı ‘Krieg und Gerechtigkeit’ (Savaş ve Adalet) filmi aldı.

En İyi Uzun Film ödülü ‘Hayat’ın oldu
Kısa film dalında ödüllerin dağılımı ise şöyle oldu;
En İyi Kısa Film / Protokol / Yönetmen: Berna Sitera Değirmen
En İyi Kısa Film İkincilik Ödülü / Avrupa Fatihi / Yönetmen: Onur Yağız
En İyi Kısa Film Üçüncülük Ödülü / Hayırlı Olsun Ziyareti / Yönetmen: Muaz Güneş
En İyi Uzun Film ödülü ‘Hayat’ın oldu

Gazeteci Taner Tüzün’e festivalin başından bu yana hazırladığı haberler için teşekkür plaketi verildi.

 

BAKMADAN GEÇME!