Muhammed Şiya es-Sudani haberleri sayfasında Muhammed Şiya es-Sudani hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 92 Muhammed Şiya es-Sudani haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşmesinin verimli geçtiğini ifade ederek, Irak'ta istikrar sağlanmasına yönelik politika ve uygulamalarla uyumlu etkili bir liderliğin ortak hedefler için önemli olduğunu kaydetti.
#ABD-Irak İlişkileriIrak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani diplomatik temaslarda bulunmak üzere Lübnan'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Reşid, ülkesinin Lübnan'ın güvenliği, istikrarı ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğini belirtirken, Sudani de Suriye'nin toprak bütünlüğü ve istikrarına desteklerini dile getirdi.
#IrakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hindistan ile Pakistan arasındaki gerilimin sıcak çatışmaya dönmesinden endişe duyuyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kardeş Pakistan halkına ve devletine bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, terör örgütlerinin hem Türkiye hem Irak için güvenlik riskleri oluşturduğunu, tüm terör örgütleri ile ayrımsız mücadelenin iki ülkenin de huzur ve istikrarına hizmet edeceğini, Irak hükümetinin PKK/KCK terör örgütü ile mücadeleye ilişkin attığı olumlu adımların Türkiye’yi memnun ettiğini belirtti.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, terör örgütlerinin hem Türkiye hem Irak için güvenlik riskleri oluşturduğunu, tüm terör örgütleri ile ayrımsız mücadelenin iki ülkenin de huzur ve istikrarına hizmet edeceğini, Irak hükümetinin PKK/KCK terör örgütü ile mücadeleye ilişkin attığı olumlu adımların Türkiye’yi memnun ettiğini belirtti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın başkenti Bağdat’ta Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Irak’ta terör örgütü PKK’nın yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Irak topraklarından Türkiye’yi hedef alan terör örgütü PKK’ya ve uzantılarına karşı alabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik. Resmen terör örgütü ilan edilerek Irak topraklarındaki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına olan inancımı bu vesileyle mevkidaşlarımla paylaştım” dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yle ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler, terör acısını ve kanlı yüzünü çok iyi bilen bedelini ödemiş bir ülkeyiz. Görüşmemizde terör örgütleriyle mücadelemizi de ele aldık. Beklentimizi PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını temizlemesidir. Terörle mücadelede Irak’la her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha tekrarlamak isterim" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanIrak’ta eski başbakanlardan Nuri el-Maliki’nin ve İran’a yakın Koordinasyon Çerçevesi’nin başbakan adayı olarak Muhammed Şiya es-Sudani’yi açıklaması, milliyetçi bir yönetim kurulmasını isteyen Şii lider Mukteda es-Sadr yandaşlarını yine sokağa döktü. Sadr taraftarları, üç gün içinde ikinci kez meclisi işgal etti.
#IrakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Körfez bölgesinin dünya ile bağlantısının Irak üzerinden sağlanmasını esas alan Kalkınma Yolu Projesi'nin mevcut gelişmeler karşısında her zamankinden daha önemli hale geldiğini görüyoruz." dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAYLAR süren siyasi çıkmazın ardından yeni hükümet kurma sürecinin başladığı Irak’ta yoğun görüşme trafiği yaşanıyor. Hükümeti kurmakla görevlendirilen başbakan adayı Ali el Zeydi’nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) yaptığı ziyaretin ardından IKBY Başkanı Neçirvan Barzani de başkent Bağdat’ta temaslarda bulundu.
#IrakCUMHURBAŞKANI Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı ölüm yıldönümünde andı: “İstanbul’a büyük bir aşkla hizmet eden, görev yaptığı süre boyunca çok önemli projelere imza atan eski Büyükşehir Belediye Başkanımız, yol arkadaşımız Kadir Topbaş’ı vefatının 5’inci yılında rahmetle yâd ediyorum.”
#Kadir TopbaşABD-İran arasındaki gerilim Bağdat’ı da etkisi altına aldı. Ülkede hükümet kurma sürecinde eski başbakan Maliki’nin öne çıkmasının ardından ABD’nin Bağdat’a yönelik baskıları arttı. ABD Başkanı Trump, Maliki yeniden seçilirse “ABD artık Irak’a yardım etmeyecek” mesajı gönderdi.
#Trump IrakIrak'ta genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani'nin lideri olduğu İmar ve Kalkınma Koalisyonu en yüksek oyu alarak birinci oldu. Eski Meclis Başkanı Muhammed Halbusi'nin Takaddüm Partisi ise ikinci oldu.
#Irak Seçim SonuçlarıGazze’de 2 yıldır süren katliamın ardından varılan ateşkes anlaşması, dün Mısır’da düzenlenen Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi’nde imzalandı. 35 ülke liderinin katıldığı zirvede anlaşmaya imzayı Trump, Erdoğan, Sisi ve El Sani attı. Netanyahu ve Hamas ise zirveye katılmadı.
#Gazze Ateşkes AnlaşmasıGazze’de 2 yıldır süren katliamın ardından varılan ateşkes anlaşması, dün Mısır’da düzenlenen Şarm El-Şeyh Barış Zirvesi’nde imzalandı. 35 ülke liderinin katıldığı zirvede anlaşmaya imzayı Trump, Erdoğan, Sisi ve El Sani attı. Netanyahu ve Hamas ise zirveye katılmadı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDışişleri Bakanı Fidan, Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin ile bir araya geldi. Fidan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "İki tane husus var burada yoğunlaştığımız. Birincisi bu mutabık kalınan anlaşmanın bir kazaya uğramadan yürümesi önemli. Özellikle İsrail tarafından herhangi bir provokasyonun gelmemesi, savaşı tekrar başlatacak, soykırımı devam ettirecek, yerinden edinmeyi devam ettirecek bir hususun olmaması gerekiyor." dedi.
#Dışişleri GörüşmesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde birçok ülke lideriyle görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Katar Emiri Al Sani, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü. Erdoğan ayrıca Irak Başbakanı es-Sudani'yi kabul etti.
#Recep Tayyip ErdoğanDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze konusunda uluslararası toplumun daha fazla reaksiyon göstermesi gerektiğini dile getirerek, "Şüphesiz Gazze meselesindeki acıyı durdurmanın en kestirme yolu şu aşamada devam eden müzakere süreçlerinde bir netice çıkması." dedi.
#GazzeDışişleri Bakanı Hakan Fidan, son haftalardaki gelişmelerin, ulaşımın stratejik önemini daha fazla ortaya koyduğunu belirterek mevcut jeopolitik ortamın enerji, ulaşım ve dijitalleşmeyi dış politikanın ön saflarına taşıdığını söyledi. Fidan, "Son iki haftadır hepimizin tanık olduğu son gelişmeler, ulaşım ve ilgili konuların stratejik önemini daha da vurgulamıştır. Güveni artırmak ve uluslararası ticarette daha fazla öngörülebilirlik sağlamak için alternatif girişimler üzerinde bugün her zamankinden daha fazla birlikte çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.
#Hakan FidanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail ile İran arasındaki çatışma başta olmak üzere ikili ve bölgesel konular ele alındı.
#ErdoğanSon dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran-İsrail savaşına ilişkin barış diplomasisi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ABD Başkanı Donald Trump ile bugün yeniden görüştü. Erdoğan ayrıca, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Umman Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur El Said, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
#Recep Tayyip Erdoğan




















