Maya haberleri sayfasında Maya hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6341 Maya haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Maya hamur işlerinin kabarık ve lezzetli olması için en önemli unsurlardan. Pamuk gibi bir poğaçanın, güzelce kabarmış tazecik bir ekmeğin olmazsa olmazıdır maya. Fakat diyelim ki evde maya yok ve bunu son anda fark ettiniz. İşinizi güvünüzü bırakıp maya almaya koşmak yerine ne kullanabileceğinizi biliyor musunuz?
#MayaRekabet Kurulu, Kasım 2021 ve Eylül 2022 tarihli kararlarıyla yaş ekmek mayası sektöründe üretici/tedarikçi olarak faaliyet gösteren 24 firma hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti. Dosya kapsamında bazı firmalar Birol Küle başkanlığında 7 üyeden oluşan Rekabet Kurulu önünde sözlü savunmalarını verdi. Kurul, Lesaffre hakkında Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İşbirliği Yapılmasına Dair Yönetmelik uyarınca para cezasında indirim yapıldığı vurgulayarak, 73 milyon 852 bin TL para cezasına hükmedildiğini açıkladı.
#EKMEKRessam İvi Stangali’nin adına ilk kez Arif Keskiner’in ‘Çiçek Gibi’ adıyla 2001 yılında yayımlanan anılarında rastlamıştım. Bir büyük gazetenin yazarına âşık olarak kaderini kederiyle dokuyan Rum kızı İvi’nin hikâyesi o zaman dikkatimi çekmişti.
#İvi StangaliAnnem öğretmen olmasına rağmen bana ve kardeşlerime yemek hazırlamak için hep vakit yaratırdı. En önem verdiği konuysa geleneksel yemekleri bize öğretmekti. Eğer bana o günlerden, unutamadığım bir tatlı sorarsanız vereceğim isim değişmez: Graffe…İtalya’da özellikle gece yenen bu tatlı nasıl yapılıyor, anlatacağım.
#GraffeLeziz bir yoğurt yapmanın pek çok püf noktası var. İyi bir süt bulmak, doğru sıcaklığı ayarlamak şart. Maya konusu da önemli. Yenebilir çiçeklerden de maya yapılabildiğini biliyor muydunuz? Ağaçlar çiçeklenmişken yaban mayası yapmanın bence tam zamanı.
#YogurtHerkesin kendi ekmeğini pişirmesi pandeminin yükselen trendiydi. Sonra karantina gevşedi, işlere dönüldü, bazı alışkanlıklar bırakıldı… Ama biz seni unutmadık ekmek! Bugün 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle evinde ekmek yapmayan kaldıysa yapabilsin, bırakanlar tekrar başlasın diye ekşi mayalı ekmekler yeniden gündemimizde...
#EkmekMaya Okullarında yürütülen STEAM müfredatı kapsamında projeler geliştiren ilkokul öğrencileri, görme engelli bireylerin market alışverişlerinde yaşadıkları zorluklardan yola çıkarak, “Sesli Barkod Okuma” sistemi geliştirdiler.
#Meltem ÖZGENÇİÇİŞLERİ Bakanlığı, Batman'da 'Kapan-4 Mava' operasyonunun başlatıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yurt içinde terörle mücadeleye yönelik olarak bakanlık tarafından geçen hafta başlatılan 'Kapan Operasyonları'nın zorlu hava koşullarına rağmen tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.
#BatmanTürkiye onu konserve kutusundan protezleri ile tanıdı. 8 yaşındaki Maya, İdlib'deki bir kampta kendisi gibi engelli babasının PVC boru ve konserve kutusundan yaptığı aparatla hayatını sürdürmeye çalışırken fark edildi. Maya ve babasına Türkiye’nin yardım eli gecikmedi. Hemen Türkiye’ye getirilen Maya Meri Türk Kızılayının öncülüğünde 3 aylık tedaviye alındı. Tedavi sonrası protez bacaklarına kavuşan Maya ülkesine yürüyerek mutlu bir şekilde döndü.
#MayaFahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını ağırlaştıran torba yasa teklifi Meclis Sanayi, Ticaret ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu’ndan geçti. Teklif ile satıcıların satış sonrası hizmetlerine de yeni kurallar getiriliyor. Buna göre, yetkili servislerde malları gereken sürede teslim etmeyenlere her ürün için 2 bin 250 lira para cezası uygulanacak. Satış sonrası hizmet yeterlilik belgesi almayan firmalar ise 1 milyon 115 bin lira ceza ödeyecek. Asgari servis sayısı şartını sağlamayan şirketlere de her servis için 124 bin lira ceza kesilmesi teklifte yer alıyor.
#Fahiş FiyatYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler Günü3 2 1 poğaça, adını malzemelerinin miktarından alıyor. Bu nefis tarifte; un, yumurta ve yoğurt olmak üzere üç ana malzeme kullanılıyor. Ek olarak da tuz ve yağ gibi malzemeler ekleniyor. Ayrıca maya kullanmadan da puf puf kabarıyor ve kısa sürede de hazırlanıyor. Yumuşacık kıvamını uzun süre koruyan 3 2 1 poğaçanın iç harcına dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Peki 3 2 1 poğaça nasıl yapılır?
#3 2 1 Poğaça TarifiKaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#Fiyat23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, mutfak sevgisini aşılamak ve belki de gizli yeteneklerini ortaya çıkarmak için güzel bir fırsat. Çocuğuyla mutfağa girmeyi seven şeflerimiz Didem Şenol, Danilo Zanna, Cem Ekşi, Çiğdem Alagök ve Müge Ergül’den favori tariflerini istedik.
#MutfakYeniköy’de üç ay önce açılan Lokanta Limu mumla aradığımız o müdavim lokantasının ta kendisi. İster mezelerle doyun, ister ara sıcağından ana yemeğine uzun bir sofra kurun... Öğlenleri şef elinden esnaf yemekleri de sunan mekânın arkasında güzel bir güç birliği var.
#Gaye ŞahinGıdaların besin değerlerini arttırıyor, kompleks lezzetler yaratırken sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Fermantasyonu turşuyla sınırlamayın. Peynir ve et yerine geçen alternatif ürünlerin yapımında oynadığı kilit rollerle vegan ve vejetaryen mutfakların da yıldızı.
#FermantasyonBaharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez 2024 için araştırmalar hız kazandı. Kökeni Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'dan gelen ve günümüzde Anadolu'da dilek dilenmiş kâğıdı ağaca asma, ateşten atlama gibi Hıdırellez ritüelleri devam etmektedir. Ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle geleneksel bayram olarak kutlanan Hıdırellez duası ile dilekler dilenir, gül ağacına asılır. Peki, Hıdırellez nedir? Hıdırellez ne zaman 2024? Hıdırellez neden ve nasıl kutlanır? İşte devam eden Hıdrellez ritüelleri ve gelenekleri...
#HıdrellezTÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya başkanlığındaki turizmciler, Crocus City Hall’deki katliamdan dolayı Moskova’ya gidip Ruslara başsağlığı diledi. Türk turizmciler, iki ülkenin kardeş olduğunu, Rusya’nın acısını derinden hissettiklerini söyledi. Bağlıkaya konuşurken Rusya Turizm Acenteleri Birliği Başkanı Maya Lomidze duygulandı. Türk turizmciler, katliama sahne olan konser salonuna çelenk bıraktı.
#TÜRSABRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞRamazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi pastane usulü ve fırıncı tarifleriyle farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Bugün sizlere pastanelerde mis kokusu ile hafızalarda yer eden Ramazan pide tarifi hazırladık.
#Ramazan Pide TarifiŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıNil Karaibrahimgil ve Serdar Erener, orman içindeki evlerinin bahçesinde röportaj verdi. Sakalları ve bastonuyla dikkat çeken Serdar Erener, röportajında şehir yaşamını tehlikeli bulduğunu söyledi.
#Doğayla İç İçe Yaşayan ÜnlülerBir çoğumuz evde vaktimizin büyük bir bölümünü mutfakta geçiriyoruz. En çok burası kirleniyor haliyle en çok da mutfakta temizlik yapılıyor. Peki temizlemeyi unuttuğunuz ya da görmezden geldiğiniz bazı yer ve nesnelerde zararlı mikropların gizlendiğini biliyor musunuz? New York Post, mutfakta en çok mikrop barındıran beş yere dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Kıvanç Şerefhanoğlu, bu uyarıları ve alınacak önlemleri hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkYozgat ilinin kendisine ait birçok yöresel yemekleri bulunur Bu yemekleri insanlar sıklıkla tüketilir ve çok lezzetli bulurlar. Aynı zamanda Yozgat ili İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il olmaktadır. Bu nedenle de İç Anadolu Bölgesinin yöresel lezzetlerini de Yozgat ili mutfak kültürü içerisinde barındırır. Yozgat Yemekleri - Yozgat' da ne yenir ve neyi meşhur? Yozgat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Yozgat Yemekleri