Insan Psikolojisi
Insan Psikolojisi Haberleri
Aslı Tandoğan ve ailesi koronavirüse yakalandı
Oyuncu Aslı Tandoğan ailesiyle beraber koronavirüse yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından yaşadıkları zorlu süreci anlatan Tandoğan, ‘sakın gençliğinize güvenmeyin çok dikkat edin’ ifadelerini kullandı. Kayınpederinin cenaze töreninde virüs kaptığını belirten güzel oyuncu ‘Cenaze sürecinde eve kimseyi kabul etmedik ancak maalesef yakalandık" dedi.
İlişkinizin Ayrılığa Doğru Gittiğini Gösteren 10 İşaret
İlişkinizde işler pek yolunda gitmese bile, ayrılma fikri iç karartıcı ve sarsıcı olabilir. Birlikteyken artık yıldızların üstünde hissedemiyor olabilirsiniz, yine de yalnız kalmamanın insan psikolojisi üzerinde rahatlatıcı bir yanı vardır. Bu nedenle, tekrar tek başına kalma korkusuyla karşı karşıya kaldığımızda, genellikle kabullenmek yerine inkar yoluna gitmeyi tercih ederiz.
En iyi şarkılar listesi - Türkçe ve yabancı en iyi 10 şarkı önerisi
Müzik yüzyıllardır insan hayatında önemli yer tutmuş bir olgudur. Evrensel bir dil olarak kabul edilen müziğin insanın ruhunda, psikolojisinde ve hatta fiziksel görüntüsünde çok büyük etkilerinin olduğu görülmüştür. Dünya üzerinde yerli ve yabancı çok fazla şarkı bulunmaktadır. Türkçe ve yabancı en iyi şarkı önerileri nelerdir? İşte Türkçe ve yabancı en iyi 10 şarkı önerisi.
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sosyal Bilimlerin Toplum Hayatına Etkisi konu anlatımı
İnsan sosyal bir varlıktır ve tarih boyunca bunu pek çok kez göstermiştir. O yüzden insanlık için sosyal bilimin önemi çok büyüktür. Toplum hayatına etkisi eski tarihten günümüze kadar gelmiş pek çok tarihi kalıntılar ile kendini göstermektedir. Aynı zamanda insan üzerindeki etkisi açısından da inceleme yapan bir daldır. İşte 6. sınıf sosyal bilgiler sosyal bilimlerin toplum hayatına etkisi konu anlatımı.
Yeni normalde iş sağlığı ve güvenliği hiç olmadığı kadar önemli olacak
Pandemi sonrası reklam setlerinde, yeni iletişim ve davranış şekilleri oluşuyor
Apartmanlarla Ankara tarihi
DEİK Sağlık Komisyonu Üyesi Terziler: Pandemiyle sağlık altyapımızın gücü anlaşıldı
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Servet Terziler "Pandemiyle sağlık altyapımızın gücü anlaşıldı. Türkiye'nin krize hazır ve insanlara hizmet etme noktasında ne kadar istekli olduğunu gördük. Türkiye'nin önemli döviz girdi kalemlerinden biri olan sağlık turizmi şu anda dip seviyelerde. Pandemi sonrası sağlık turizminde artış bekliyoruz" dedi.
LGS’ye 2 gün kala uzmanlardan öneriler
LGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
Hatırlanma, var olma ve ölmeye dair
Stefan Zweig’ın hayal, arzu, yaşam ve ölüme dair temaları ele aldığı kısa ama etkili bir mektup-novella türü olan kitabı ‘Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu’, mutlu bir hikâye bekleyenlere göre değil. Fakat insan psikolojisi ve saplantılı bir düşünce yapısı ile ilgilenenleri kendisine çekecek, okurunu yazarının dildeki ustalığıyla incecik hacminin çok ötesine taşıyacak ilgi çekici bir kitap.
Salgın sürecinde psikolojik dayanıklılık gücü nasıl artırılabilir?
Bazı insanların olumsuz koşullardan kolaylıkla etkilenip sarsılabileceğini bazılarının ise aynı olumsuz durumun üstesinden hiç zorlanmadan gelebildiğini belirten Uzman Psikolog Ceylan Şekerci, koronavirüs sürecinde psikolojik dayanıklılığın nasıl geliştirilebileceğiyle ilgili önemli bilgiler verdi.
Mustafa Reşit Akçay: Trabzonspor’da teknik adam olmam
MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen lig sürecinin futbolculara, kulüplere olan etkisini ve Ankaragücü’nün planlaması ile ilgili Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
Hürriyet’ten Renklerin Dünyası… 4 Farklı Gün, 4 Farklı Desenle Mandala…
‘Evde Kal’ çağrısına devam eden Hürriyet, evdeki hayatı renklendirmek için tüm okuyucularına özel bir armağan hazırladı. Hürriyet’in vereceği mandala boyama eki, tarihin renklerini evlere taşıyarak yaratıcı bir dünya sunuyor.
Hürriyet okuyucuların gününü renklendirecek! 4 farklı güne 4 mandala…
‘Evde Kal’ çağrısına devam eden Hürriyet, evdeki hayatı renklendirmek için tüm okuyucularına özel bir armağan hazırladı. Hürriyet’in vereceği mandala boyama eki, tarihin renklerini evlere taşıyarak yaratıcı bir dünya sunuyor.
Hürriyet’ten Renklerin Dünyası… 4 Farklı Gün, 4 Farklı Desenle Mandala…
‘Evde Kal’ çağrısına devam eden Hürriyet, evdeki hayatı renklendirmek için tüm okuyucularına özel bir armağan hazırladı. Hürriyet’in vereceği mandala boyama eki, tarihin renklerini evlere taşıyarak yaratıcı bir dünya sunuyor.
Polis memuru Sultan'ın ölümünde yeni gelişme!
Antalya'da tabancayla intihar ettiği iddia edilen polis memuru Sultan Tat'ın (39) erkek arkadaşı polis memuru F.A. hakkında 'kasten öldürme' suçundan açılan davanın görülmesine başlandı. Sultan Tat'ın ailesi, kızlarının cinayete kurban gittiğini, intihar izlenimi vermek için delillerin karartıldığını öne sürdü.
Ekrem İmamoğlu'na tepki için unvanını silen akademisyen konuştu!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına tepki olarak sosyal medya profilinde yer alan unvanını silen Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav açıklamalarda bulundu.
Bağrımızdaki vahşet
Çinli yazar, bir süre polislik de yapmış A Yİ’nin yazdığı ‘Kusursuz Cinayet’, faili ortadayken işlenme nedeni bilinmeyen bir cinayetin romanı... Okur zorlanmadan gireceği kurgunun içinde katilin ruh halinin sorgulanmasına odaklanarak kendini akışa kaptıracaktır.
Yıllar, yıllar öncesinde...
‘Gölgeler Çekildiğinde’, 2009’da kaybettiğimiz Cahide Birgül’ün ilk romanıydı. Yıldırım Türker’in romanın önsözünde belirttiği gibi, “Daha ilk romanında koyu mu koyu bir insan kumaşından, hayatın ve varoluşun korkunç muammasından biçiyordu dünyasını” Birgül: “İnsanın tekinsiz yalnızlığından çıkan ürpertici bir dünya resmine çalışıyordu. Kendi içine konuşan, kendi koynuna kıvrılan, kendi ateşine yürüyen insanları anlattı sonra da. İlk romanındaki takıntılı aşk, döne döne kendini yaralayan insanlar kimlik değiştirdi. Ama hiçbir şeyin güvenilir olmadığı sıkıntıyla bezeli dünyalar değişmedi.”
Yılbaşında Yalnızlık ile Nasıl Başa Çıkılır?
Yılbaşını kutlamak için kalabalık aile bireylerine sahip değilseniz, sevgili ya da arkadaşınız yoksa bu yılbaşı gecesini gözünüzde büyütüp mutsuz olmamalısınız. Yalnızlık duygunuzla baş etmenize yardımcı olacak yöntemleri sizin için sıraladık. Hepsi aslında muhtemelen sizin bildiğiniz yöntemler olabilir ama yinelemekte fayda var!
Video oyunlar bizi nasıl cezbediyor?
Video oyun sektörünün 2025'te 300 milyar ABD Doları olacağı öngörülürken, giderek çoğalan oyuncu sayısı ‘oyun bağımlılığı’ terimini daha sık duymamıza sebep oluyor. Dünya Sağlık Örgütü, kendini oyun oynamak zorunda hissetmenin bir davranış bozukluğu olabileceğini belirtiyor. DSÖ bu durumun çok nadir olduğunu ve tüm oyun oynayanlar arasında çok küçük bir bölümün etkilendiğini söylese de yine de oyuncuları ve ebeveynleri bilinçli olmaları konusunda uyarıyor.
Kötücül Duygular Terbiye Edilebilir
Karanlığın beş atlısı diye adlandırılan kin, öfke, nefret, kıskançlık ve düşmanlık duygularının insana biyolojik olarak da zarar verdiğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kötücül duyguların terbiye edilmesi gerektiğini vurguladı. Tarhan, “İçimizdeki kötücül duyguları, vahşi atı terbiye eder gibi terbiye etmezsek vahşi at bizi istediği yere götürür. Vahşi at, nefis duygusudur” dedi.
Ekim Devrimi’nin şiirsel tarihi
20’nci yüzyılda kaleme alınmış büyük romanlar arasında ‘Ve Durgun Akardı Don’un ayrı bir yeri ve önemi vardır. 19’uncu yüzyılın Rus edebiyat geleneğinin son mirasçılarından olan Şolohov, bu epik romanında öncesi ve sonrasıyla Ekim Devrimi’ni anlatır. Edebi güzelliğininin yanı sıra bir devrim belgeseli gibi de okunabilecek ‘Ve Durgun Akardı Don’ toplumsal çatışmaların yanı sıra bireysel trajedileri de yansıtan benzersiz bir destan, devrimin aşağıdan yazılmış şiirsel tarihidir.
Obezite 'benlik' değerine zarar veriyor
21.yüzyılda gerek ülkemizde gerekse dünyada en sık görülen ve etkileri itibari ile en tehlikeli hastalıkların başında obezite gelmektedir. Obezitenin etkilerini doğru anlatabilmek için öncelikle obeziteyi ve sebeplerini doğru tanımlamak gerekir. Op. Dr. Türker Karabuğa, tüm yönleri ile obeziteyi anlatıyor.
Bu benim Joker’im
Ünlü aktör Joaquin Phoenix, Gotham City’nin acımasız katili Joker olarak beyazperdeye dönüyor. Venedik Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Aslan’ı kazanan film, Türkiye’de 4 Ekim’de vizyona girecek. Barbaros Tapan, Joaquin Phoenix ile Los Angeles’ta bir araya geldi ve bu sonbaharın heyecanla beklenen filmi “Joker”in detaylarını konuştu.
"Küçük Burjuva Düğünü" sahnede
Tiyatro tarihinin önemli yazarları arasında gösterilen Bertolt Brecht'in "Küçük Burjuva Düğünü" isimli eseri, Devlet Tiyatroları (DT) sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Savaşın çıldırma hali: Kırmızı Kahkaha
Leonid Andreyev’in ‘Kızıl Kahkaha’sı 1904 Rus-Japon Savaşı’nın dehşeti içerisinde insanlıktan çıkan askerlerin ve ailelerinin deliliğe sığınmasının trajik hikâyesi...
‘İnsanları sarsmak istiyorum’
‘Daha Berrak Bir Güneş ve Göğün Gazabı’ başlıklı sergisinde farklı dönemlerinden resimlerini bir araya getiren Mustafa Salim Aktuğ, “Resimlerimle doğal dünyanın öğelerini mutluluk içinde betimlemek yerine tehditkâr bir fonda, rahatsız edici bir yapıyla insanları sarsmak istiyorum” diyor.
Savaşın çıldırma hali: Kırmızı Kahkaha
Leonid Andreyev’in ‘Kızıl Kahkaha’sı 1904 Rus-Japon Savaşı’nın dehşeti içerisinde insanlıktan çıkan askerlerin ve ailelerinin deliliğe sığınmasının trajik hikâyesi...
Çikolatanın mutluluk sırrı!
Kimi zaman en güzel anlarımıza eşlik eder, kimi zamansa dibi gördüğümüzde yardımımıza yetişir. Mutlulukla da ilgisi vardır, sağlıkla da… Eğer çikolata yemek için bir bahane aramayanlardansınız şanslısınız. Çünkü tadıyla ve kokusuyla harikalar yaratan çikolata, hem mutluluğun adresine dönüşüyor hem de beyne ve hafızaya iyi geliyor. Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, çikolatanın insan psikolojisi üzerindeki etkilerini anlatıyor.
Çikolata Yiyince Neden Mutlu Oluyoruz?
Çikolata yediğimiz zaman mutlu oluruz. Peki ama neden? Nörolog Dr. Mehmet Yavuz, çikolatanın insan psikolojisi üzerindeki etkilerini anlattı, merak edilenleri yanıtladı. İşte 'çikolata yiyince neden mutlu oluruz?' sorusunun cevabı...
Affeden İnsanlar Daha Mutlu
Kişinin geçmişte yaşadığı travmalar, haksızlıklar, başarısızlıklar ve hayal kırıklıklarının çözülmemesi halinde bunların kişide ağır bir yüke dönüştüğünü belirten psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Her bir travma, kişinin sırtında bir çuval gibidir. Bunların çözümünü başarabilirsek o yükü çuvalımızdan atmış oluyoruz” dedi. Affetmenin çuvalı hafifletmede etkili bir yöntem olduğunu belirten Tarhan, önemli tavsiyelerde bulundu.
Yorgunluk ve mutsuzluğun gizli sebebi: Kış depresyonu
Erken kararan bir gökyüzü, daha az güneş ve daha az gün ışığı… Soğuk bir hava, fiziksel aktivite alanlarının azalması ve evde geçen sürenin artması… Tüm bu sebepleri bir araya getiren kış ayları bazı insanlar için depresyonla geçen bir mevsime dönüşebiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Mehmet Yavuz, kış depresyonunun bilinmeyen yüzünü anlatıyor.
Yalnızlık duygusu hasta ediyor
Klinik Psikolog Meral Avcı; yalnız olmakla yalnızlık duygusunun karıştırılmaması gerektiğini söyledi, yalnızlık duygusunun hasta edebileceğine dikkat çekti.
Kendini sevmek insanlık için hiç bu kadar zor olmamıştı!
Tarihin en büyük 300 mucidi arasında gösterilen bir yazar, bilim insanı, filozof ve besteci o. ‘Sanal gerçeklik’ teriminin yaratıcısı Jaron Lanier, şimdi son kitabı ‘Sosyal Medya Hesaplarınızı Hemen Silmeniz İçin 10 Sebep’le insanlığı, sosyal medya virüsünden kurtarma derdinde. Bu hafta, MARKA Konferansı için İstanbul’da olacak Lanier’le, öncesinde telefonda konuştuk.
46'lık dergide psikoloji ve edebiyat bir arada incelenecek
SANAT, edebiyat ve psikoloji konularını işlemeyi hedefleyen '46'lık' Dergisi ilk sayısıyla okurlarla buluştu. Yazar kadrosunda çok sayıda psikolog bulunan dergide edebiyat, sanat ve insan psikolojisi bir arada incelenecek.
Brand Week İstanbul 2018 Başlıyor
Sınırları aşan fikirlerin haftası Brand Week Istanbul başlıyor
Türkiye’nin iş ve markalar dünyasını, yaratıcı endüstrilerini, dünyanın en ilham verici isim ve projeleriyle buluşturan Brand Week Istanbul, bu sene 5-9 Kasım 2018 tarihleri arasında Zorlu PSM’de düzenleniyor. Her yıl farklı bir temayla hayata geçirilen etkinlik, bu yıl “Sınır Tanımayan Fikirler” temasıysa binlerce katılımcı için kapılarını açacak. Brand Week Istanbul’un bu yılki onur konuğu ise Türk sinemasının yaşayan efsanesi Şener Şen olacak.
Vücudunuzda Yeni Bir Organ Var: Mikrobiyom
Verdiğimiz kararları, stres, kaygı bozukluğu, depresyon ve iştah gibi durumları yönetenin beyin olduğunu biliyoruz. Ancak bunları belirleyen gizlenmiş bir yöneticimiz daha var: Bağırsaklarda bulunan bakteriler!
Rönesans insanına ihtiyaç var
800 şubesi ve 14 bin çalışanı olan Akbank, stratejik dönüşüme adapta olmak için işveren markasını yeniledi. Çalışanları geleceğe hazırlamak için bir yetkinlikler listesi çıkardıklarını ve herkese özel bireysel bir gelişim planı hazırladıklarını söyleyen Akbank İK ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, “Önümüzdeki dönemde ihtiyacımız olan şey Rönesans insanı. Artık bir insan değil birçok insan olmak lazım” diyor.
E-ticaret siteniz için renk kullanımının önemini biliyor musunuz?
Günümüzde yeni bir e-ticaret sitesi kurmak isteyenler tasarım konusu oldukça önemli. İşte e-ticaret sitelerinde renk kullanımının önemi...