‘Herkese her türlü şiddete hayır’ diyenlerin sergisi

“TRAVEL Turkey İzmir” Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi 8-10 Aralık’ta gerçekleşecek... Türkiye’nin en büyük turizm etkinliği, sektörün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerini buluşturacak, farklı bir sergiyi de ağırlayacak. Herkese her türlü şiddete karşı çıkan sanatçıların, “Sessiz Çığlıklar” adlı resim sergisi fuar süresince açık. Sanatçılar adına proje yönlendiricisi Eda Aner’e kulak verelim:

Haberin Devamı


ZARAR GÖRENLERE YARDIM
“Yaklaşık 40 ressamla, ‘Şiddetin Hiçbir Bahanesi Yoktur’ sloganıyla yola çıktığımız ‘Sessiz Çığlıklar’ resim sergimizin ilkini 1 Kasım’da Prof. Dr. Mansur Beyazyürek’in şiddet ve sanat konulu konferansıyla gerçekleştirdik. Her sanatçının şiddeti tanımladığı sergimizin dördüncü ayağı İzmir Travel Turkey Fuar alanında İZFAŞ ev sahipliğinde B salonunda 8-10 Aralık’ta gerçekleşecek. Sanatçılarımız, sergimizin gelirlerinin bir bölümünü şiddetten zarar görenlere ve ihtiyaç sahiplerine bağışlayacak.
ÖNLEMEK İÇİN DESTEK OLMAK
Amacımız; kadına, erkeğe, hayvana, gence, yaşlıya, doktora, sağlık çalışanına, sporcuya öğretmene, avukata, hakime, polise, kısaca tüm canlılara uygulanan, psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddetin önünde durmak. Şiddetin insan psikolojisi ve sağlığı üzerindeki zararlarına değinmek, önlemek için toplumsal ve bireysel farkındalığa destek olmaktır. Sergilerimiz kapsamında ülkemizin önde gelen psikiyatrist ve psikologları mini konferanslar verecek.
BARIŞ DOLU DÜNYA UMUDU
Uygar toplumlarda yüksek sesle konuşmanın bile hoş karşılanmadığı bir yüzyılda, insanlığın barış içinde yaşaması en büyük gayemizdir. Sergilerimiz 81 ilde gerçekleşmek üzere planlanmış olup tüm belediyeleri, ilgili kurumları, yardım derneklerini bu sosyal sorumluluk projemizde destekçimiz olarak görmeyi umuyoruz. Gelecek nesillere huzur ve barış dolu bir dünya bırakmak umuduyla.”

Haberin Devamı

KATILAN SANATÇILAR: Ayla Akyol, Ayşe Delier, Ayşe Kıran, Ayşegül İlerigelen Özdemir, Zerrin Çiğdemli Aner, Tülay Aner Güzeldere, Nuran Tanrıverdi, Banu Devrim, Cahide Topaloğlu, Betül Vural, Şehnaz Aykaç, Sema Babadostu,, Semra Gözüyeşil, Nur Ulubil, Sena Şengir, Zehra Şengir, Sevin Akiş, Meltem Tomay Akdağ, Feviziye Tunç Özmen, Beyza Bayraktaroğlu, Figen Koylan, Nihal Güres, Pınar Kanber, Nuran Yapıcı, Yasemin Toydemir Balkan.

-------------------------------

BİR DAVET VAR

Yılbaşı alışverişiyle
umut olmaya gelin

KİTVAK’ın (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) geleneksel, “Yeni Yıl Kermesi” 07 Aralık Çarşamba günü, 12.00-17.00 saatleri arasında Alsancak- Küçük Kulüp Alyans Restoran’da gerçekleşecek. Yüzlerce farklı ürünün hayırseverlerle bağışçılara sunulacağı kermes DJ Semih’in yılbaşı şarkılarıyla renklenecek.
HERKESİ BEKLİYORUZ
Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren, “Yılbaşı öncesi sevdiklerinize hediye alarak, onkoloji hastalarına destek olmak isteyen herkesi kermesimize bekliyoruz. Şimdiden tüm dostlarımızın yeni yılını yürekten kutluyorum. Sevdiklerimize sımsıkı sarılarak, yarına umutla, güvenle bakacağımız bir yıl olsun. Ülkemiz ve dünya sağlık ve güzelliklerle dolsun” dedi.

Haberin Devamı

------------

BİR ETKNLİK
Ressam Erokay’dan
‘Çağdaş Yorumlar’

Çetin Erokay’ın, “Çağdaş Yorumlar” adlı resim sergisi 9 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açılacak. Sergi 31 Ocak 2023’e kadar açık kalacak.

Yazarın Tüm Yazıları