Halsizlik haberleri sayfasında Halsizlik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6715 Halsizlik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelen vitaminler; B vitaminlerinin tümü ve D vitamini şeklindedir. B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 vitaminleri ile D vitamini içeren besinler halsizliğe ve yorgunluğa iyi gelmektedir. İşte yorgunluğa ve halsizliğe iyi gelen vitaminler ve besinler hakkında ayrıntıları derledik.
#YorgunlukHalsizlik genellikle bitkinlik, yorgunluk şeklinde tarif edilmektedir. Bu halsizlik hem fiziksel hem de zihinsel şekil olabilmektedir. Stres ve endişe gibi durumlarda da halsizlik ortaya çıkabilmektedir. Halsizliğin en kesin tanımı bir kişinin vücudunda olan kaslarını hareket ettirmek için gerekli enerjiyi bulmamasıdır. Halsizlik geçici olabilmektedir. Grip, uykusuzluk, yanlış beslenme gibi durumlarda halsizlik olabilmektedir. Halsizliğe iyi gelen şeyler nelerdir? Halsizliğe İyi gelen yiyecekler, çorbalar, çaylar, meyveler ve sebzeler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#HalsizlikErzurum'da yaşayan 3 çocuk babası Nihat Güzel'in (42) halsizlik ve baş dönmesi şikayetleriyle gittiği Erzurum Şehir Hastanesi'nde, ürolog ve cerrahi onkologların katıldığı kompleks ameliyatında karnından 20 santimlik kitle çıkarıldı.
#Nihat GüzelGün içinde bazen kendimizi halsiz veya yorgun hissederiz. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir. Bazen psikolojik veya başka bir rahatsızlıkla ilgili olabileceği gibi bazen de tükettiğimiz yiyeceklerle de ilgili olabilir. Halsizliğe iyi gelen bitkisel yiyecek ve içecekler yardımıyla evde bitkisel ve doğal yöntemlerle çözüm üretmek mümkün. Peki halsizlik nasıl geçer? Evde halsizliğe ne iyi gelir? Halsizlik neden olur? Vücutta kırgınlık, yorgunluk ve halsizliğe ne iyi gelir? Baş ağrısı ve halsizlik nasıl geçer? İshal ve halsizliğe ne iyi gelir? İşte halsizliği gideren öneriler...
#Halsizliğe İyi Gelen BesinlerAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde görevli hekimler, koronavirüs geçiren kişilerin hastalık sonrası şikayetleriyle ilgili çarpıcı bir araştırma yaptı. 6 ay süren araştırmada kadınların Kovid-19 sonrası 4 ay, erkeklerin ise en az 5 ay halsizlik ve nefes darlığı şikayetlerinin devam ettiği ortaya çıktı.
#Akdeniz ÜniversitesiDengeli ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra düzenli uyku ve egzersizin, kişinin sağlıklı olmasını sağlayan etkenlerin başında yer aldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, “Enerji düşüklüğü, vücut ağrıları ve uykusuzluk, günümüzde en sık rastlanan vitamin eksikliği belirtilerindendir” dedi.
#Sağlık YanınızdaSonbahar mevsiminin etkisi ve havalardaki değişim ile ister istemez bazı kişiler bugünlerde halsiz ve yorgun hissedebiliyor. Böyle bir durumda öncelikle yeterli ve dengeli beslenmemiz gerektiğini ifade eden Diyetisten Deniz Zülbüncan, halsizliğe iyi gelen besinleri sıraladı.
#SağlıkYaygın problemlerden biri olan yorgunluk, fiziksel, duygusal ve/veya zihinsel kaynaklı olabilir. Nörolog Meliha Aydın yorgunluğun yol açabileceği nörolojik problemlere değindi ve yorgunlukla nasıl baş edilir sorusunun cevabını verdi.
#Yorgunlukİstanbul'da dün etkisini gösteren lodos ile birlikte çok sayıda çocuk akşam saatlerinde kusma, halsizlik, mide bulantısı şüphesiyle hastanelere akın etti. Vatandaşlar kucaklarında çocuklarını hastaneye götürürken, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzun kuyruklar oluştu.
#İstanbulPsikiyatri Uzmanı Dr. Murat Altın, kadınlarda cinsel isteksizliğe psikolojik sebeplerin dışında demir eksikliği, B12 ve D vitamini yetersizliklerinin yol açabileceğini söyledi. Dr. Altın, “Demir eksikliği kadınları aşktan soğutuyor” ifadelerini kullandı.
#Demir EksikliğiAnne adayları, hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren farklı bir deneyim yaşayacakları hassas bir döneme giriyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, gebelik sürecinin ilk üç ayında karşılaşılan semptomlar hakkında merak edilenleri sizin için yanıtladı.
#Gebelik SüreciHalsizlik, dikkat eksikliği, uykuya eğilim, kalpte çarpıntı ve saç dökülmesi gibi pek çok soruna yol açabiliyor. Genellikle de üreme çağındaki kadınları tehdit ediyor. Tedavi edilmezse yaşam kalitesini oldukça düşürebilen ve ciddi bir işgücü kaybına neden olabilen bu sağlık sorununun adı; demir eksikliği!
#Çabuk Yorulmaİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Öksüz, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişiyi diyet telaşının sardığını belirterek, “Bilinçsizce yapılan diyetler vücuda zarar verir. Uzun süre aç kalındığında yeterli gıda alınmadığından vücut dirençten düşer. Hipoglisemi adı verilen düşük kan şekeri rahatsızlığı ortaya çıkabilir. Diyet yapayım derken hipoglisemi olmayın” uyarısında bulundu.
#HipoglisemiBir dönem televizyon programlarıyla tanınan ve “Candan Kardeşler” olarak bilinen Nihal ve Bahar Candan'ın babası Prof. Dr. Hakan Candan’dan ilk kez konuştu; 'Kızlarıma müdahale ettim ama söz geçiremedim'... Akşam saatlerinde Anoreksiya nedeniyle 23 kiloya düşen Nihal Candan’ın yoğun bakımda kalbinin durdu. Yapılan müdahale ile tekrar hayata döndürülen Candan'ın hayati tehlikesi devam ediyor.
#Prof. Dr. Hakan CandanSosyal medyada ve çevremizde kan bağışı yardım çağrılarını sık sık görüyoruz. Her gün binlerce kişi ameliyatlar, tedaviler, kazalar, ani sağlık sorunları nedeniyle ihtiyaç duyulan kanı bulmak için zamanla yarışıyor. Acil vakalarda gerekli kanı temin etmekse hasta yakınları için stres kaynağı haline geliyor. 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü’ydü, bu vesileyle kan bağışı konusunu uzmanlarla konuştuk.
#Burçin ÖztınazEtken maddeleri semaglutid (Ozempic) ve tirzepatid (Mounjaro) olan diyabet iğnelerini Sağlık Bakanlığı sadece tip 2 diyabet tedavisinde kullanımında onaylıyor. Ancak bu iğneler zayıflatıcı etkisi sebebiyle kilo vermek isteyenlerin radarına girmiş durumda. Peki diyabet iğnelerini zayıflamak için kullanmak Türkiye’de yasal mı? Doktor onayı olmadan kullanmak mümkün mü ve en önemlisi vücutta nelere sebep oluyor?
#Diyabet İlaçlarıTürk Nöroloji Derneği Başağrısı Moderatörü Doç. Dr. Musa Öztürk, mevsim geçişlerinin migren ataklarını artırdığını belirterek, “Özellikle yaz mevsiminde ciddi bir artış oluyor. Çünkü sıvı kaybı, parlak ışık, sıcaktan klimalı ortama ani geçiş gibi nedenler migreni tetikliyor” dedi.
#Türk Nöroloji Derneği“Hiçbir şey yapmasam bile hep yorgunum. Sabah yataktan kalkmak zor geliyor, gün içinde göz kapaklarım ağırlaşıyor ve akşamları zaten bitik bir enerjiyle koltuğa yayılmaktan başka bir şey yapmak mümkün olmuyor.” Bu söylemler size de tanıdık geldi mi? Cevabınız “Evet” ise bugünkü yazım tam da sizin için.
#YorgunlukÇoğumuz sürekli kullandığımız çatal, kaşık, bıçak gibi mutfak ürünlerinin arkasını çevirip bakmıyoruz, üzerinde yazılı olan rakamların farkında bile değiliz. Ancak paslanmaz çeliklerin üzerinde yazan numaralar, sağlığımız hakkında çok hayati değerlere sahip. İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç KAradağ ile bu numaraların anlamlarını, paslanmaz çeliklerde kullanılan metallerin insan sağlığına etkilerini konuştuk.
#SağlıkYorgunluk, halsizlik, görme bozukluğu, kas güçsüzlüğü, denge problemleri, ruhsal ve cinsel sorunlar gibi belirtilerle kendini gösteren MS bir merkezi sinir sistemi hastalığı. Kişinin kendi bağışıklığı, sinir sistemine adeta düşman oluyor. Kronik bir hastalık, henüz kesin tedavisi yok ama kontrol altında tutulabiliyor. Son yıllarda nedenlerine ve çözümlerine yönelik yapılan çalışmalar da umut veriyor.
#Hazan Aköz IşıkKırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü taşıyan keneler, ölümcül vâkâlara yol açmaya devam ediyor. Yaz aylarının kâbusu olan kenelere bağlı KKKA vaka sayıları artarken, uzmanlar kenenin ısırdığı yerin hayati önem taşıdığını ,en riskli bölgeleri ve korunma yöntemlerini anlattı.
#Kene Kaynaklı HastalıkKocaeli'de bir güzellik merkezinde solaryuma giren Gülşah Bodur (33), cihazın otomatik kapanma sisteminin devre dışı kaldığı iddiasıyla 22 dakika boyunca yüksek ısıya maruz kaldı. Vücudunda yanıklar oluşan Bodur, yaşadığı sağlık sorunlarının ardından işletmeyi mahkemeye verdi. Verilen cezanın hafifliğine tepki gösteren Bodur, karara itiraz edeceğini de belirtti.
#SolaryumKocaeli’nin İzmit ilçesinde bir güzellik merkezinde solaryum cihazına giren Gülşah Bodur (33), uyuyakalıp fazla kalınca vücudunda yanıklar oluştu. Bodur’un suç duyurusu üzerine açılan davada mahkeme, işletme sorumlusu A.K.’yi (45) 5 bin 580 TL adli para cezasına çarptırıp, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Karara itiraz edeceğini belirten Bodur, “Sağlık bu kadar ucuz olmamalı” dedi.
#KocaeliEski ABD Başkanı Joe Biden'a agresif ve ileri evre bir prostat kanseri tanısı konduğu ve kanserin kemiklerine yayıldığı belirtildi. Biden'a, başkanlık görevini bırakmasının hemen ardından ileri evre kanser tanısı konulması, hastalığın başkanlığı sırasında teşhis edilmemesi ABD'de tartışmalara neden oldu. Gerçekten de kanser bu aşamaya gelene kadar nasıl teşhis konamadı? Bugüne kadar yapılan kan testlerinde nasıl fark edilmedi? 82 yaşındaki Biden'ın hastalığının bunca süre belirti vermemesi normal mi? Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Selçuk Sarıkaya ile konuştuk.
#SağlıkÇölyak hastalığı, vücudun gluten proteinine karşı alerjik reaksiyon göstererek ince bağırsakta hasar meydana getirdiği bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Dünya çapında 100 kişiden 1'ini etkilediği tahmin edilmektedir. Arpa, çavdar, buğday ve irmik gibi tahıllar çölyak hastalığını tetikleyen ana besinlerdir. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, çölyak hastalığının tanı ve tedavisi hakkında bilgi vererek, glutensiz beslenmenin önemini vurguladı.
#Çölyak HastalığıMavi Deniz Tıp Merkezi, halk sağlığını bilinçlendirmeye yönelik önemli bir etkinliğe daha imza attı. Mavi Deniz Tıp Merkezi’nden Dahiliye Uzmanı Dr. Meftun Çelikçi tarafından düzenlenen “Şeker Hastalığına Gidiş Önlenebilir mi?” konulu seminere ilgi büyük oldu; çok sayıda katılımcı, diyabet ve öncesindeki süreçlerle ilgili detaylı bilgi edinmek için salonda yerini aldı. Seminerde günümüzde oldukça popüler bir kavram olan insülin direnci üzerinde duruldu. Dr. Çelikçi, insülin direncinin, tip 2 diyabet gelişmeden yıllar önce ortaya çıktığını ve erken dönemde tanı konulması halinde şeker hastalığının gelişiminin önlenebileceğini vurguladı.
#Mavi Deniz Tıp MerkeziToplumda her 3 erişkinden 1’inde yüksek tansiyon görülüyor. Bu hastalık gençleri de etkiliyor. Peki genetik, hipertansiyon riski oluşmasında etkili mi? Tuz ve şeker tüketiminin azaltılması tansiyonun kontrol altında tutulmasına yardımcı olur mu? Tansiyon hakkında bilmemiz gerekenleri doktorlar anlattı.
#HipertansiyonHavaların ısınması, doğanın canlanması ve günlerin uzaması pek çok kişi için enerji ve heyecan kaynağı olsa da bazıları için bu dönem tam tersine yorgunluk, halsizlik ve isteksizlik anlamına geliyor. Bu durum 'bahar yorgunluğu' olarak adlandırılıyor ve genellikle uzun süreli olmasa da günlük yaşamı olumsuz etkileyebiliyor.
#Bahar YorgunluğuDemir eksikliği fark edilmeden ilerleyebilir ve halsizlik, yorgunluk, unutkanlık gibi sorunlara yol açabilir. Uzmanlar, özellikle kadınların, vejetaryen bireylerin ve sindirim sistemi problemi yaşayan kişilerin daha fazla risk altında olduğunu vurguluyor. Doğru beslenme ve tedavi yöntemleri ile bu eksikliğin önüne geçmek mümkün!
#SağlıkKadın bedeninin zaman içerisinde birçok değişimden geçtiğini belirten Batı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, özellikle doğurganlık döneminden menopoz sürecine kadar geçen yılların hormonal dalgalanmaların en yoğun yaşandığı dönemler arasında yer aldığını söyledi.
#Kadın SağlığıRobbie Williams, son dönemde yaşadığı sağlık sorunlarıyla gündemde. Ünlü sanatçı, fiziksel ve ruhsal çöküşünün ardından 'korsan hastalığı' olarak bilinen şaşırtıcı bir teşhis aldı. Peki, bu gizemli hastalık ne anlama geliyor? Williams’ın yaşadığı zorlu süreç nasıl başladı ve ülkemizde de görülüyor mu? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSon haftalarda çocuklar yüksek ateşle yanıyor, yetişkinler ise halsizlikten neredeyse ayakta duramıyor. Kimi “grip oldum” deyip geçiyor, kimi “midem bozuldu” sanıyor. Oysa çoğumuzun yakalandığı şey aslında aynı: Influenza B. Genellikle Influenza A ile anılan grip vakaları bu kez biraz daha sessiz ama etkili gelen bir kardeşle karşımızda... Peki neden bu kadar arttı, nasıl tanıyacağız, nasıl korunacağız?
#Sağlık