Tarla yerine savaşa gitmek zorunda olan Ukrayna’daki çiftçiler nedeniyle ülkenin tarımsal üretiminde riskler devam ediyor. FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, 2022 yılı boyunca gıdada en önemli konunun Karadeniz’deki tedarik hatları olduğunu belirterek, “Ukrayna çiftçisi geçen yıl ektiği ürünlerin tamamını hasat edemedi. Ukrayna’da şu an en büyük risklerden biri çiftçilerin askeri alanda görevlendirilmesi nedeniyle ortaya çıkan işgücü kaybı” dedi.
#FAOBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından ilan edilen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası, ülkemizde 1975’ten bu yana kutlanıyor. Bu yılki kutlamaların mottosuysa ‘Orman vatandır’. Peki, vatanımızı korumak için neler yapıyoruz?
#21 Mart Dünya Ormancılık Günü Ve HaftasıGıda kayıp ve israfını azaltmak ve tüketilebilir durumdaki gıdaların yeniden değerlendirilmesini sağlamak amacıyla farklı uygulamalara imza atan Migros, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararı ile ‘Uluslararası Meyve ve Sebze Yılı’ ilan edilmesinin ardından Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından yürütülen kampanya çalışmalarının destekçisi oldu.
#MeyveGıda ve Tarım Örgütü- FAO’nun 2020 Dünyada Gıda Güvencesi ve Beslenme Durum Raporuna göre, dünyada yaklaşık 690 milyon insanın aç olduğu ve bu sayının her yıl 10 milyon kişi artacağı tahmin edildiğini söyleyen Öğr. Üyesi Füsun Zehra Özkan, “Raporda 2019 yılı itibarıyla 2 milyar insanın güvenli, besleyici ve yeterli gıdaya düzenli olarak erişemediği belirtilirken açlıktan etkilenen insan sayısının 2030 yılına kadar 840 milyonu aşacağı tahmin ediliyor” dedi.
#Gıda Ve Tarım ÖrgütüBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Konya'da yürütülen Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi'nde, programlı sulama yöntemiyle hem su ve enerji tasarrufu hem de verim artışı sağlanabileceğinin ortaya konulduğunu söyledi.
#Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım ÖrgütüKüresel gıda fiyat endeksi kasımda bir önceki aya göre yüzde 3,9, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artarak 105 değerine yükseldi. Endeks böylece, son altı yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
#Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım ÖrgütüFAO Sürdürülebilir Arazi Yönetimi ve İklim Dostu Tarım Projesi Koordinatörü Fatma Güngör, "Proje kapsamında Konya-Karaman havzasında 37 bin hektar tarım alanı, 25 bin hektar orman alanı ve 17 bin hektar zarar görmüş mera alanı rehabilite edildi" açıklamasında bulundu.
#Birleşmiş Milletler Gıda Ve Tarım ÖrgütüBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Asya Bölgesi Daimi Temsilcisi Abdus Sobhan Sikder, "Türkiye'de yapılan tarım faaliyetleri, bölgedeki diğer ülkeler tarafından da uygulanmalı. Burada toprağın doğru kullanımı, sulama, ekim ve hasadın etkili yapıldığını gözlemledik" açıklamasında bulundu.
#BiyoçeşitlilikTarla yerine savaşa gitmek zorunda olan Ukrayna’daki çiftçiler nedeniyle ülkenin tarımsal üretiminde riskler devam ediyor. FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, 2022 yılı boyunca gıdada en önemli konunun Karadeniz’deki tedarik hatları olduğunu belirterek, “Ukrayna çiftçisi geçen yıl ektiği ürünlerin tamamını hasat edemedi. Ukrayna’da şu an en büyük risklerden biri çiftçilerin askeri alanda görevlendirilmesi nedeniyle ortaya çıkan işgücü kaybı” dedi.
#FAOBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Organizasyonu (FAO) tarafından ilan edilen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası, ülkemizde 1975’ten bu yana kutlanıyor. Bu yılki kutlamaların mottosuysa ‘Orman vatandır’. Peki, vatanımızı korumak için neler yapıyoruz?
#21 Mart Dünya Ormancılık Günü Ve HaftasıBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) geçen hafta açıkladığı rapora göre böyle giderse yiyeceklerin yüzde 95’inin üretildiği toprak, 2050’de nüfusu 10 milyar olacak insanlığın ihtiyaçlarını karşılayamayacak. Kritik noktaya ulaştık. Bugün toprak için yapacaklarımız yarınımızı belirleyecek... FAO’nun raporundan yola çıkıp Türkiye topraklarının durumuna baktık.
#Tarım