Dalında eğitim

Güncelleme Tarihi:

Dalında eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2022 00:44

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentte vişne yetiştiriciliği yapmak isteyen yerli üreticilere yönelik “Vişne Üretim Teknikleri Eğitimi” başlattı.

Haberin Devamı

Doğa Koruma Merkezi(DKM) ve Gıda Tarım Örgütü(FAO) iş birliğiyle ‘Çiftçi Eğitim Programı’ kapsamında verilen eğitimlerin ilkine Çubuk Aile Yaşam Merkezi ev sahipliği yaptı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurdan Tuna Güneş tarafından verilen eğitimde; vişne yetiştiriciliğinin püf noktaları ve teknikleri önce teorik olarak daha sonra da sahada uygulamalı olarak anlatıldı. Daha bilinçli bir üretim için vişne ağaçlarının yoğun olarak bulunduğu Çubuk Ağılcık Mahallesi’nde eğitime katılan yerli üreticiler; uygulamalı olarak vişnelerde anaç ve çeşitler, çoğaltma ve bahçe tesisi, budama, terbiye, hastalık ve zararlılar, sulama, gübreleme, hasat ve depolama konuları hakkında bilgilendirildi. İlk eğitimi Ankara’da vişne üretiminin merkezi sayılan ilçelerden Çubuk’ta gerçekleştirmek istediklerini belirten ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şunları söyledi:

Haberin Devamı

AMACIMIZ İYİ BİR DEĞERLE SATILMASI

“Amacımız ürün kalitelerini artırıp pazarda daha iyi bir değerle satılmasını sağlamak. Aynı zamanda ürünlerle ilgili kurulmuş olan kooperatiflerin de yapılarını iyileştirip daha etkin hâle gelmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece eğitimle kalmayıp daha sonra ürünlerin değerlendirilmesi konusunda da ayrı bir proje yürüteceğiz” dedi. ABB eğitimlerin, Çubuk’tan sonra Beypazarı, Kalecik, Şereflikoçhisar, Evren ve Polatlı ilçelerinde de verileceğini duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!