‘Adaylar cebinizde’

Seçimlerde oy vereceğiniz adayları tanımak istiyor musunuz?

Haberin Devamı

14 Mayıs’ta oy vereceğiniz milletvekillerini daha yakından tanımanız için hazırlanmış bir uygulama paylaşıyorum.

Türkiye’nin geleceği için önem taşıyan 2023 Genel Seçimleri’nde hangi partiye oy vereceğinize karar verdiniz mi? Muhtemelen verdiniz.

Peki seçtiğiniz partide aslında hangi adaylara oy veriyor olacağınızı biliyor musunuz?

Tüm adayların özgeçmişlerine, partilerine, bölgelerine, sıralamasına, hatta aynı sırada onlarla yarışacak olan rakip adaylara ve onlar hakkında tüm verilere tek bir uygulamada zahmetsizce ulaşmak istemez misiniz?

http://adaylarkim.com, bu soruların tamamına cevap bulabileceğiniz bir seçmen kılavuz sitesidir.

2023 Genel Seçimleri ile hayata geçip yerel seçimler ve diğer tüm çok adaylı sistemlere hizmet ederek, hem seçene hem de seçilene çoklu fayda sağlayacak ilk dijital yazılımdır. Tüm veriler, Yüksek Seçim Kurulu’nun http://ysk.gov.tr adresinde halka açılmış onaylı bilgiler olup KVK kapsamı dışındadır.  23 Nisan itibarıyla Google Play ve Apple Store’larda ‘Adaylar Kim’ olarak etkindir, bir tıkla indirilebilir.

Haberin Devamı

‘Adaylar Kim’, indirmesi de kullanması da ücretsiz olan bir uygulamadır.

Siyasete uzun vadede yatırım yapan tüm adaylar açısından ‘Adaylar Kim’ uygulaması tanınmak, bilinmek ve her gelen seçimde tekrar hatırlanmak için sürdürülebilirliği olan tek hizmet sitesidir. Uygulama aynı zamanda tüm adaylara rekabette öne çıkmaları için kendi sayfalarını kişiselleştirme özelliği sunmaktadır. Bu şekilde adaylar eğitim düzeyleri, meslekleri gibi kişisel veriler dışında, kendi yapımları olan tanıtım video ve reklamlarını sayfalarına yükletebilecektir.

Haber hazırlayan ve yayınlayan siz basın mensupları için de ‘Adaylar Kim uygulaması’ oldukça faydalı olacak; Türkiye’nin tüm şehirlerinden aday olan parti üyeleri hakkında tüm bilgilere anında, zahmetsizce ulaşmanızı sağlayacaktır. Hepimizin amacı Türkiye’ye faydalı hizmetler sağlamak ve ülkemizin gelişmesinde rol oynamak ise bizler de http://adaylarkim.com ile bu gelişimin bir parçası olmak istiyoruz.

Desteğiniz ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

Adaylar Kim Ekibi.

metinkalkavan@jayapictures.com

info@adaylarkim.com

BAŞARISIZLIK NEDİR?

BAŞARISIZLIĞA
neden olan 7 alışkanlık nedir, bilir misiniz?

1) Aşırı düşünmek, 2) Geçmişe takılı kalmak, 3) Herkesi memnun etmeye çalışmak, 4) Hayır diyememek, 5) Çözüm değil, suçlu aramak, 6) Her olayı kişisel algılamak, 7) Geç uyanmak. (Cevapları; kendi içlerinde bulunabilir.)

GÜNÜN SÖZÜ

TARIM toprakları, tarımsal sit alanı olarak tescil edilmelidir. Hiç kimse çevresinde veya kentinde yapılacak bir yapı için örneğin ‘Çok güzel bir cezaevimiz olacak’ diye konuşmamalıdır.”             Murat SEVGİ

‘SİZE SÖZ’ VE KARAOĞLAN PANKARTLARI

BEN Kılıçdaroğlu
’nu acımasızca eleştirmiştim.

Haberin Devamı

‘Eleştiri’ başka, ‘hakkını vermek’ başkadır.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu son birkaç aydır, uzun yıllar yapamadığı ‘gerçek muhalefet’ görevini hakkıyla yapmaya başlamış bulunuyor.

O arada diğer beş ‘muhalefet liderini’ de ‘idare ettiğine’ tanıklık ediyorum.

Bütün bunlar, Türkiye’nin ‘kurtuluş’unun ‘ilk adım’ları olarak değerlendirilmelidir.

Ve yaklaşık bir yıla yakın bir sürenin ardından, Türkiye’nin dağına taşına ‘Size söz’ pankartlarının asıldığını görüyoruz. Tıpkı 50 yıl önce dağa taşa ‘Canım Karaoğlan’ sloganının yazıldığı gibi...

Evet, yeni bir Kemal doğmuş bulunuyor.

Dünya halklarına ‘kutlu olsun’!

Habip Hamza ERDEM

GIDA KRİZİNE KARŞI AKDENİZ TİPİ BESLENME ÖNERİSİ

DÜNYADA
yaşanan iklim değişikliği, savaşlar ve ekonomik dalgalanmalar, gıda krizine neden olurken Birleşmiş Milletler (BM) tarafından açıklanan Sürdürülebilir Beslenme ve Gıda Güvenliği kampanyasıyla temel gıdaya erişiminin kolaylaştırılması ve sürdürülebilir olması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve BM Cenevre Programı (UNEP) tarafından 2010 yılında ‘Sürdürülebilir Beslenme ve Gıda Güvenliği’ kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda gıda israfının önüne geçmek, kıtlık ve yoksulluğu gidermek, güvenilir gıdaya ulaşımda kolaylık ve dünyayı gelecek nesillere yaşanılabilir bir halde bırakmak hedeflendi. FAO, 2010 yılında sürdürülebilir beslenmeyi tanımlarken; ‘ulaşımı kolay, ekonomik açıdan uygun ve karşılanabilir, beslenme açısından yeterli, sağlıklı ve güvenilir, ekosistemi koruyan ve kültürel olarak kolaylıkla kabul edilebilen olmasının yanı sıra, doğal kaynakları sürdüren biyoçeşitliliğe uygundur’ şeklinde açıkladı. FAO’nun ‘Sürdürülebilir Beslenme ve Gıda Güvenliği’ kampanyasını değerlendiren diyetisyen Şevval Koçdemir, kampanya ile temel gıdaya erişimin kolay ve sürdürülebilir olmasının amaçlandığını söyledi. Koçdemir şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“FAO’nun tanımına göre baktığımızda, Akdeniz tipi beslenme, sürdürülebilir beslenme tanımını karşılamakta. Akdeniz tipi beslenme, yaşam kalitesi ve sağlıklı beslenme açısından yeterli ve dengeli bir beslenme modelidir. Bu diyet modelinde yüksek seviyede zeytinyağı, mevsiminde sebze ve meyveler, kuru baklagiller, tahıllar, yağlı tohumlar; orta seviyede süt ve süt ürünleri, yumurta, tavuk, deniz ürünleri; düşük seviyede kırmızı et, doymuş yağ ve şekerli gıdalar ile besin çeşitliliği görülür. Besin ve besin öğeleri açısından gerekli olan alım düzeyini karşılayabilen bir model olduğu için önem taşımaktadır.”

BİLİYOR MUSUNUZ?

EYÜP’E CEMEV

* EYÜPSULTAN Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Güzeltepe Cemevi’nin temelinin önceki gün atıldığını, Belediye Başkanı Deniz Köken’in “Güzeltepe Pir Sultan Abdal Derneği’nin, çok emek verdiğini söylediğini” belirtirken, dernek başkanı Abuzer Çetinkaya’nın da “Başkana cemevi sorununu ilettik. Bize söz verdi ve bir yılı doldurmadan verdiği sözü yerine getirdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediğini...

* 18’İNCİ ULUSLARARASI İşçi Filmleri Festivali’nin 2 Mayıs 2023 günü Şişli Belediyesi’ne ait Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde, Cengiz Kaya’nın yönettiği ‘Aşk, Mark ve Ölüm’ filmiyle seyirciyle buluşacağını...

* GEÇTİĞİMİZ yıl Kanada ve Lüksemburg’da düzenlenen sanat yarışmalarında ödüle layık görülen ve 2006 yılından beri beş kişisel sergi gerçekleştirmiş olan ressam Sema Maşkılı’nın ‘Güç Canavarlar Yaratır’ adlı altıncı sergisinin, 4 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında İstanbul Concept Gallery’de izleyicilerle bir araya geleceğini...

Yazarın Tüm Yazıları