Kışlık hazırlıkları başladı. Mevsimin taze sebze meyveleri bazı belli işlemlerden geçirilecek daha uzun süreli olarak tüketilebiliyor. Domates de bunlardan biri. Domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Kışlık domates sosunu ister kahvaltıda, isterseniz de farklı tariflerde değerledirerek yemeklerinizin lezzetini katlayabilirsiniz. Kışlık domates sosu tarifi ve önemli püf noktalarını sizin derledik. İşte adım adım domates sosu yapımı...
#Kışlık Domate SosuDomates sezonunun yeni yeni açılmaya başladığı yaz aylarında kışlık hazırlıkları için de araştırmalar hız kazandı. Domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Doğru saklanırsa bir sonraki yaza kadar dayanacak olan ve "menemenlik" olarak da anılan domates sosları için bu tarifi mutlaka deneyin. Peki, domates sosu nasıl yapılır? İşte evde domates sosu tarifi ve yapımı...
#Domates SosuRosto köfte, 7'den 77'ye herkesin keyifle tükettiği nefis tarif. Yumuşacık kıvamı ve baharatlı lezzetiyle sofralara renk katıyor. Patates püresi eşliğinde servis edildiğinde de tadına doyum olmuyor. Klasik köfte tarifi dışında, sofranız farkı bir lezzete yer vermek isterseniz, rostolu köfte tarifi tam da size göre! Şimdiden afiyet olsun...
#Rosto Köfte TarifiOsso bucco, İtalyan mutfağına özgü bir tarif. Dana incik ve farklı sebzelerin bir araya geldiği bu nefis farklı lezzetler arayanlar için nefis bir alternatif. Yapımı biraz zahmetli olsa da lokum gibi pişen etiyle buna değecek. Denemek isteyenler için osso buco tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda! Şimdiden afiyet olsun...
#Osso Buco TarifiBaharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ TezerParmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.
#Parmigiana Di MelanzaneŞebit yağlaması da denilen Kayseri yağlaması sofralarınıza hem besleyici hem doyurucu bir yöresel lezzet olarak konuk oluyor. Kendisine has olarak hazırlanan yufka, kıyma, salçalı sos ve yoğurt ile bütünlük sağlayan Kayseri yağlaması, tek başına bir öğün olarak kullanılabiliyor. Her iki yemekte de kıyma bulunurken kat kat açılan ve şebit adı verilen bazlamalar yağlamanın lezzetini ayrıştıran en önemli nokta oluyor. Peki, Kayseri yağlaması nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde pratik Kayseri yağlaması tarifi ve yapım aşamaları...
#Kayseri YağlamasıMasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaBayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Bayburt YemekleriMasterChef'te bu akşam çiğ köfte tarifi yapılıyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları çiğ köfte nasıl yapılır izleyiciler tarafından merak ediliyor. Çiğ köfte farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteSiron tarifi kıyamlı, patatesli, peynirli gibi pek çok seçenekleriyle yöresel mutfağımızda yapılıyor. Anadolu mutfağında sıklıkla yapılan siron yoğurtlu servis edilerek tam bir öğün olma kolaylığı sağlıyor. Peki, Trabzonlu siron nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte,siron tarifi ve yapılışı...
#Siron TarifiDana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırBeyti kebabı sevilen Türk mutfağı yemeklerimizden biridir. Beyti kebabı, kıyma veya kuzu etinden oluşan, şişte ızgara yapılan, lavaşa sarılı, üzerine domates sosu ve yoğurt ilave edilerek servis ediliyor.
#Beyti KebabıKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitHamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasBitki temelli talebin yaygınlaşmasıyla artık süpermarketlerin vegan reyonlarında çeşit çeşit et muadili görebiliyoruz. Ama ona en benzeyen ve sağlığımıza en faydalı olan alternatif kesinlikle mantar... İşe mantarı tıpkı et gibi marine ederek başlayabilirsiniz. Aromatiklerle, sirke, yağ ve baharatla tatlandırdığınızda şaşırtan lezzetler yakalayacaksınız...
#Gastronomi2023 yılının en çok konuşulan gastronomi hadiselerinden biri Michelin Rehberi’nin değerlendirdiği restoranlarımız ve yıldız kazanan şefleriydi. Biz de bu yılbaşında Michelin yıldızı alan restoranlarımızın şeflerinin elinden çok özel lezzetleri mutfaklarımıza taşımak istedik. Yılbaşı akşamı klasiklerin dışına çıkıp misafirlerini şaşırtmak ve ihtişamlı bir sofra kurmak isteyenler için yeni yıla yakışan yıldızlı tarifler aldık.
#YılbaşıYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroGelinim Mutfakta piliç Topkapı tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Geleneksel Piliç Topkapı yemeği Türk mutfağının önemli lezzetlerindendir. İç pilavla doldurulmuş piliç sarma şeklinde hazırlanan yemek akşam sofralarınızı şenlendirmek için iyi bir altenatif sunuyor. Peki, evde kolay piliç Topkapı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, gerçek piliç Topkapı tarifi ve yapılışı...
#Piliç Topkapı TarifiEskişehir Balaban kebabı tarifi Gelinim Mutfakta izleyicileri tarafından günün aranan lezzetleri arasında yer aldı. Yoğurt ve pide ile servis edilen Balaban kebabı bugün ne pişirsem diye düşünenlere harika bir alternatif sunacak. Peki, Gelinim Mutfakta Balaban kebabı nasıl yapılır? İşte Eskişehir Balaban kebabı tarifi ve malzemeleri...
#Balaban KebabıEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanMasterChef ratatouille tarifi günün aranan yemeklerinden biri oldu. Geleneksel Fransız yemeği ratatouille (ratatuy) kolay malzemeleri ve pratik yapımı ile son yıllarda ülkemizde de sıklıkla yapılıyor. Peki, evde kolay Ratatouille nasıl yapılır, ne demek? İşte MasterChef Ratatouille (Ratatuy) tarifi ve malzemeleri
#RatatouilleGelinim Mutfakta islim kebabı tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Kürdan kebabı olarak da bilinen islim kebabının yanına pilav ve cacık da çok yakışıyor. Peki, fırında islim kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta islim kebabı tarifi ve yapılışı...
#İslim KebabıBaşlıktaki bilmecenin yanıtı; lahana… Kışın kat kat sarılmış koyu yeşil yaprakların arasında usul usul büyüyen beyaz lahana tam bir vitamin deposu ve lezzet bombası. İçindeki bütün besleyici değerlerin yanı sıra umami içeren tadına rağmen niyeyse biraz küçümsenir… Klasik etli sarmasından modern şef mutfaklarına giren ızgarasına birçok tarif hazırladım, birine mutlaka şans verin...
#Lahana