GeriEvlilik Uzmanından Açıklama: Karantina Sonrası Nüfus Patlaması Yaşanabilir!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzmanından Açıklama: Karantina Sonrası Nüfus Patlaması Yaşanabilir!

Uzmanından Açıklama: Karantina Sonrası Nüfus Patlaması Yaşanabilir!

"Karantina süresinde çiftlerin birbirine daha fazla yaklaştığını anlatan Aile ve Evlilik Terapisti Dr. Obengül Ejder, karantina sonrası nüfus patlaması yaşanabileceğini söyledi."

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını engellemek amacıyla uygulanan kısıtlamaların ardından normalleşme takvimi hayata geçirilmeye başlandı. Çok yoğun ve tempolu iş yaşamı nedeniyle birbirlerine yeterince zaman ayıramayan çiftlere, evden veya yarı zamanlı çalışma sistemi faydalı geldi. 

Yoğun iş yaşamının ardından salgın tüm dünyayı yavaşlattı. Ama biz terapistler bu durgunlaşmadan çok memnunuz. Cinsellik temel bir ihtiyaç. Eskiden insanların zamanı yoktu ancak şimdi evdeler. Bu yüzden önümüzdeki günlerde nüfus patlaması yaşanabilir. 1999 Gölcük Depremi'nde çadır kentlerde o günlerde doğum patlaması yaşandı.

Psikolojik olarak ölüm gerçeğiyle karşılaşan insanların, doğum dürtüleri aktive oluyor. Bu süreçte yiyecek maddelerinin evlere istiflenmesi gibi insanların en temel ihtiyaçlarının ellerinden çekileceğini hissetmesi, diğer başka tepkisel davranışlara neden oluyor.

False