GeriBeslenme Önerileri Uzakdoğuya gitmenize gerek kalmadı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzakdoğuya gitmenize gerek kalmadı

"Wan-na, İstanbulluları Çin ve Japon yemekleri ile buluşturuyor, Tayland ve Vietnam yemekleri ile tanıştırıyor. Kokteyllere de dikkat!"

Tepebaşı'nda 1,5 ay önce açılan Wan-na bir Uzakdoğu restoranı. Mekana girdiğinizde Mahmut Anlar imzalı dekorasyonun şıklığı hatta süslülüğü ile karşılaşıyorsunuz. Masalara doğru sarkan, Çin harfleri şeklindeki avizeler, Çukurcuma'da özel olarak yaptırılmış kütük bir masa ve üzerinde "Karate Kid" filmlerini hatırlatan bir bonzai... Ama biraz daha ilerledikçe buranın rahatlıkla bir jean ve hafif bir makyajla gidilebilecek bir mekan olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz.

Mekandaki en ilgi çekici şey ise hologram TV. Projeksiyonla çalışıyor ve çift taraflı görüntü veriyor. Wan-na'nın ortaklarından Levent Büyükuğur bu ekranda eski karate filmleri oynatıyor.

Bu karate filmlerini başta da belirttiğimiz gibi Uzakdoğu yemekleri yiyerek seyrediyorsunuz. Wan-na'nın mönüsünün yüzde 70'ini Çin yemekleri oluşturuyor. Ama isteyenler Tai yani Tayland, Vietnam ve Japon mutfağından lezzetleri de tadabiliyor. Büyükuğur, insanlar bu mutfaklara alıştıkça Tai ve Vietnam çeşitlerini artıracaklarını söylüyor.

Tayland'dan acılı çorba ve üç kadehte deviren kokteyl

Wan-na'ya gider de Tai yemeği yemek isterseniz mutlaka klasik sayılabilecek, acısı bol Tom Yum çorbasını tatmalısınız. Vietnam yemeklerinden ise en çok başlangıçlarda yer alan Vietnamese Crystal Rolls yeniyormuş. Pirinç yufkasına sarılmış tavuk ve karides diye özetleyebileceğimiz bu yiyecek; küçük küçük üç rulo halinde geliyor, soğuk sunuluyor. İçinde ayrıca salatalık, havuç ve aslında çok alışık olmadığımız bir tadı olan kişniş var.

Yemeklerin yanında şarap veriliyor. Levent Büyükuğur dünyada Uzakdoğu yemeklerinin yanına Riesling şarabının tavsiye edildiğini belirtiyor. Mönülerinde de iki adet Riesling şarabı bulunuyor. Doluca'nınki 39 milyon lira, Fransız Hugel Riesling Tradition 92 ise 133 milyon. Diğer şarap çeşitlerinde garsonlar size yardımcı oluyor. Merak etmeyin, hem şarap listesi hem de yemekler konusunda gayet bilgililer.

Wan-na'nın bir özelliği de kokteylleri...

Türkiye'de pek bulamayacağımız çeşitleri sunuyorlar. Bu kokteylleri hazırlayan bar elemanları Londra'daki bir Vietnam restoranı olan Nam-Long'un neredeyse her yıl kokteylleriyle ödül alan barında 3 hafta çalışmışlar. Şu anda Wan-na'da en çok tercih edilenler Hawaii'ye özgü Mai-Tai ve Wan-na'nın özel kokteyli. Bir de Flaming Ferrari yani Alevli Ferrari isimli bir kokteylleri var ki üçüncüsünü isteyenleri uyarıyorlar çünkü iki tane içtikten sonra tüm gecenizi çakırkeyif geçirebiliyorsunuz; biraz sert. Kısacası Wan-na'ya sadece barda bir şeyler içmek için de uğrayabilir, kokteylinizi house müzik eşliğinde yudumlayabilirsiniz.

Fiyatlara gelince... Kişi başı ortalama 60-80 milyona çıkabilirsiniz. Mesela yazıda isimleri geçen Tom Yum çorbası, Vietnam usulü crystal rolls 12 milyon, bir somon teriyaki 23 milyon lira. Kokteyl fiyatları ise 10-20 milyon lira arasında değişiyor.

Wan-na pazar günleri hariç 12.00-15.00 arasında öğlen yemeği servisi ve her gün 18.00-02.00 arasında akşam yemeği ve bar olarak hizmet veriyor. Tam karşısında TÜYAP'ın otoparkı bulunuyor.

Tel: (0212) 243 17 94

Kaynak: Milliyet

False